Je bekijkt nu Tips: Kiezen van een activiteitenorganisatie

Tips: Kiezen van een activiteitenorganisatie

Hoi! Als ik ergens op reis ben boek ik soms bij een organisatie een of meerdere activiteiten. Bijvoorbeeld in Kreta duiken of zoals in Lapland een sneeuwscootertocht. Er is vaak nogal wat keus in organisaties, daarom deel ik hier nu mijn tips die helpen om te kiezen!

Als je eenmaal hebt besloten welke activiteit je wil gaan doen kun je bij verschillende organisaties boeken. Op toeristische bestemmingen is er vaak zoveel aanbod dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Vaak zijn er drie opties om een activiteit te boeken:

–        Via je reisorganisatie/ hotel

–        Via internet

–        Op een kantoor

In toeristische plekken staan er vaak langs de boulevard bij het strand veel aanbieders van activiteiten. Daar kun je direct je activiteiten boeken. Boeken via je reisorganisatie of hotel is vaak een betrouwbare manier, wel ontvangen zij vaak een commissie op het verkochte product dus kan het iets duurder zijn om op deze manier te boeken. Via internet is ook vaak een handige manier maar moet je dus zelf wel iets meer werk doen qua zoekwerk en betaling.

Wanneer je zelf op zoek gaat naar een organisatie en moet kiezen met welke je boekt heb ik een aantal tips die kunnen helpen bij je beslissing:

Recensies

Tegenwoordig is bijna alles op internet te vinden. Je typt de naam van een activiteit of bedrijf in en er komen tientallen pagina’s met alleen maar informatie. Er zijn gelukkig websites die alvast voor jou dingen sorteren. Ik kijk zelf vaak op het platform ‘Tripadvisor’, hier zie je de verschillende aanbieders van activiteiten in een bepaalde regio. Daarnaast zijn alle aanbieders beoordeeld met een aantal sterren door voorgaande bezoekers. Je kunt dus lezen wat anderen van de activiteiten vonden en ziet zo vaak snel wat er goed of slecht aan de organisatie is.

Meer informatie vragen

Bij sommige activiteiten die wat spannender of gevaarlijker zijn is het belangrijk om te weten dat een organisatie weet wat ze doen en kennis hebben van hun vak. Bij een duikorganisatie is het bijvoorbeeld goed om iets meer informatie te vragen over hun materiaal, de duikplekken en even te praten met de instructeur. Vaak voel je al aan of het een goede organisatie is of dat je beter ergens anders heen kunt gaan.

 Vergelijken concurrentie

Vooral op een boulevard waar veel aanbieders naast elkaar staan is er veel onderlinge concurrentie. Het kan zijn dat wanneer jij tegen een organisatie zegt dat je toch even verder kijkt, je opeens een betere of goedkopere deal van ze krijgt aangeboden. Als je de kosten zo laag mogelijk wil houden is dit vaak een slimme optie.

Wel zijn dit soort organisaties vaak iets opdringeriger omdat verkopers vaak extra betaald krijgen wanneer ze iets verkopen. Dis is wel een nadeel.

 

Hoe kies jij meestal een organisatie om je activiteiten mee te boeken?

 

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie