Je bekijkt nu Review – Fotofabriek retroprints

Review – Fotofabriek retroprints

Hoi! Na mijn reis had ik natuurlijk veel foto’s om uit te zoeken! Naast dat ik een fotoboek heb gemaakt leek het me ook leuk om een aantal leuke foto’s van mijn reis op te hangen. Ik vind het effect van polaroid foto’s erg leuk maar zo’n camera mee op reis nemen kost natuurlijk veel ruimte in je backpack. Daarom heb ik in samenwerking met FotoFabriek leuke retroprints besteld die hetzelfde effect hebben!

Over FotoFabriek

Fotofabriek is een website waar je verschillende soorten fotoproducten kunt bestellen. Zo kun je fotoboeken maken of ander soort producten zoals kaarten of kalanders ontwerpen.

Het product

Ik heb uiteindelijk twee setjes retroprints besteld. Je besteld de retroprints in een setje van 8, de prints hebben een formaat van 10,2 x 12,7 cm en hebben een witte rand. Hierdoor is het effect hetzelfde als wanneer je een polaroid foto zou maken.

Het eindproduct + ophangen

Ik heb gekozen voor verschillende foto’s van mijn reis in Australië. Zo heb ik een aantal foto’s met vrienden en een aantal foto’s van bijzondere herinneringen, zoals het surfen of knuffelen met kangoeroes. Ik heb even getwijfeld of ik de retroprints met een knijper aan een tour zou ophangen maar heb uiteindelijk besloten om ze met buddy’s (een soort kauwgum om dingen op te plakken) aan mijn muur te plakken.

De kwaliteit

De foto’s zijn op stevig papier gedrukt . Ik heb foto’s gekozen die ik heb gemaakt met mijn telefoon (Iphone 7). De foto’s zijn niet super scherp maar prima. Het is alleen te zien dat ze niet helemaal scherp zijn wanneer je van heel dichtbij kijkt. De foto’s zijn meer mat dan glanzend en de kleuren komen overeen met de originele foto’s.

Wat vind ik van het product?

Ik vind het effect van alle retroprints erg leuk. Je hebt snel een gevulde muur met allerlei leuke herinneringen. Door de witte rand oogt het geheel rustig ondanks dat alle foto’s erg verschillend in kleur zijn. De bestelling via de Fotofabriek website was makkelijk en de bestelling snel. Het pakketje past door de brievenbus en als je meerdere setjes besteld worden ze samen geleverd. Ik vind het dus een leuk product en ben tevreden!

Wat vind jij van deze retroprints?

 

Ik heb het product opgestuurd gekregen van Fotofabriek maar ik deel altijd mijn eerlijke mening in een blopost.

 

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Dit bericht heeft één reactie

  1. N.Roos

    Dag Saskia, Het geheel lijkt me erg leuk. Alleen kon ik niet goed bekijken wat er nu op de foto’s staat. Wellicht is het van dichtbij beter te zien, dat hoop ik dan ook als alles weer normaal is ook te doen.
    De foto’s, die ik vroeger maakte en ook de foto’s van mijn vader, nog vroeger, hadden allemaal een wit randje, al of niet gekarteld.
    Ik wil gelijk nog reageren op je studieplannen : Je durft nog 2 jaar, maar aan de andere kant heb je gelijk. Twee jaar zijn ook nog weer zo om, daar heb ik ervaring mee en dat was wel 3 1/2 jaar. Alvast veel succes..
    Succes met alles wat je onderneemt en de groeten van tante Nel

Geef een reactie