Je bekijkt nu Lombok, Indonesië (5) – Surfen en prachtige stranden in Kuta

Lombok, Indonesië (5) – Surfen en prachtige stranden in Kuta

Selamat siang! Samen met Luuk ben ik een maand aan het rondreizen door Indonesië! We gaan naar Bali, Lombok en de Nusa en Gili eilanden en reizen rond met onze backpacks. Hierbij ons vijfde reisverslag!

Aan het begin van onze reis verbleven we in de kustplaatsjes van Bali, Uluwatu en Canggu en daarna in het binnenland, Ubud. Daarna zijn we naar de Gili eilanden en het binnenland (Tetebatu) van Lombok getrokken. Nu reizen we naar de kust van Lombok, Kuta!

Maandag 24 oktober
Onze homestay host had in Tetebatu een taxi voor ons geregeld en in twee uurtjes reden we door naar de kust, Kuta! Hier verblijven we in het ‘Palm Springs Hotel’, een mooi hotel iets buiten het centrum. Via het hotel hadden we een scooter geregeld en besloten we meteen op pad te gaan voor lunch. 

We aten bij Terra, wat helaas geen succes was, maar reden daarna door naar het strand wat weer veel goed maakte! Het ‘Tanjung Aan’ strand is echt prachtig, super witte stranden met een hele blauwe zee! Het enige wat minder was, was dat er enorm veel plastic vervuiling hier is. Het water lag vol met plastic zakken en afval… Mensen doen wel hun best om dingen op te ruimen maar het lijkt meer op dweilen met de kraan open…

Nadat we lekker gezwommen en gechilld hadden sloten we de dag af bij ‘Satu Lagi Cantina Mexicana’ met lekkere taco’s en live muziek. 

Dinsdag 25 oktober
Dinsdag stond er een dagje scooteren op het programma! Vanuit Kuta gaat er een grote brede weg langs de kust (waar overigens bijna niemand rijdt) en we besloten die een stuk af te rijden en onderweg om mooie plekken te stoppen. We reden de hele middag en maakten stops bij uitzichtpunten en stranden zoals ‘Mawun beach’ met een van de blauwste zeeën. Zo mooi hier!

Na een lunch bij ‘Krnk’ zwommen we nog even in het zwembad bij het hotel en aten we lekker Italiaans bij ‘Sapori Italian’. 

Woensdag 26 oktober
Woensdag was het weer tijd om te gaan surfen! We reden een stuk naar het ‘Selong Belanak’ strand waar de goeie golven voor beginners/intermediate zouden hebben. Het was een leuke dag en we hebben lekker kunnen surfen!

We sloten de dag af bij het ‘Treehouse restaurant’. Leuk om na de rust in Tetebatu nu weer uit veel leuke cafeetjes en restaurants te kunnen kiezen!

Donderdag 27 oktober
Donderdag stond er voor Luuk een avontuurlijke dat op het programma! Hij kreeg namelijk een privé dirt bike tour over het eiland. De hele dag reed hij off road langs de kust en crossten ze rond. Hoewel het wel zwaar was (veel modder en rotspaden) was het een gave ervaring!

Ik besloot deze dag naar het Tanjung Aan strand te rijden en lekker de hele dag boekjes te lezen en te zwemmen, ook heerlijk!

‘s Avonds aten we weer bij Satu Lagi en genoten we van een erg goede live band!

Vrijdag 28 oktober
Vrijdag was het tijd om Lombok te verlaten. Via het hotel regelden we een taxi en reden we in 2 uur terug naar Bangsal, het haven plaatsje. Daar haalden we de tickets voor de boot om en na een korte lunch was het tijd om weer naar Bali te vertrekken!

Lombok heeft ons erg positief verrast! Het is een stuk minder toeristischer dan Bali wat het binnenland erg bijzonder maakt. Ook de kust rondom Kuta vonden we prachtig, zulke mooie stranden en natuur! We zouden dit zeker aan iedereen aanraden. 

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie