Je bekijkt nu Duiken in de golf van Napels

Duiken in de golf van Napels

Hoi! Hier blogpost en een nieuw filmpje over mijn duik in de golf van Napels!

In mijn vorige post heb je kunnen lezen dat ik een week op vakantie in Napels was, op bezoek bij mijn huisgenoot Antonio. Toen ik informatie op aan het zoeken was over leuke dingen die je daar in de omgeving kunt doen kwam ik een interessante duikspot tegen, de ‘Archaeological Marine Park of Baia’. Het leek Antonio ook leuk om een keer te duiken dus boekten we die bij duikschool Subaia.

Er zijn verschillende dive sites in het marine park. Het verhaal gaat dat dit gebied vroeger een Romeins kuuroord was, met villas van rijke Romeinen en verschillende spa’s. Door de vulkanische grond zakte het land echter elk jaar en daardoor is op een gegeven moment de hele stad onder water komen te staan. Door het zand zijn bepaalde delen van de stad (met name mozaïeken en sommige beelden en pilaren) beschermd gebleven, en nu te bezoeken tijdens een duik of het snorkelen.

Voor we naar de duiklocatie gingen kregen we eerst een powerpoint presentatie te zien over de dive site. We kregen beelden te zien van hoe het er vroeger uit had gezien en hoe we straks bepaalde dingen onder water konden herkennen (bijvoorbeeld afgebroken pilaren en van welke kamer het mozaiek was). Dit bleek tijdens de duik heel handig te zijn en ook was het leuk om vooraf al iets meer over de geschiedenis te weten te komen.

Ik had best grote verwachtingen voor de duik, online zie je veel filmpjes met grote stukken mozaiek en imposante beelden. Dit viel in het echt wel een beetje tegen. Een groot deel van de beelden is verplaatst naar musea en al het mozaiek ligt nog steeds onder het zand om het te beschermen. Elke duik schuiven ze een deel van het zand weg om te laten zien maar bedekken het dan vervolgens weer. Verder was er niet zoveel te zien aan mooie planten of vissen dus sommige delen van de duik waren een beetje saai. Maar de stukken die we konden zien waren erg mooi en het was sowieso een bijzondere ervaring om op zo’n locatie met zo veel historie te duiken! Ik zou het dus alsog aanraden om hier te duiken of snorkelen als je in de buurt van Napels bent.

Hieronder het filmpje dat ik heb gemaakt tijdens mijn duik!

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie