Je bekijkt nu Mijn plan om verder te studeren: Master duurzaam toerisme

Mijn plan om verder te studeren: Master duurzaam toerisme

Hoi! Zoals jullie op mijn blog hebben kunnen lezen ben ik in oktober afgestudeerd aan de hbo opleiding Tourism Management. Na het afronden van mijn bachelors had ik meerdere opties: reizen, fulltime werken of verder studeren.

Ik heb lang nagedacht over wat ik wilde doen en waar mijn interesses lagen. Wat meespeelde in mijn beslissing was het feit dat ik nog vrij jong ben. Ik zag het namelijk niet zitten om van mijn 21ste tot 71ste (tegen die tijd zal de pensioen leeftijd vast verder omhoog zijn gegaan) fulltime te werken. De optie om direct te beginnen met een ‘full-time serieuze baan’ verviel dus al snel. De optie reizen leek me natuurlijk meteen al erg leuk en ik zag het ook zitten op dat te financieren door op reis leuke tijdelijke baantjes te nemen.

Toch bleef ik ook wel geïnteresseerd in het volgen van een master. Ik heb online verschillende masters bekeken en kwam al snel tot de conclusie dat als ik dat zou doen ik wel iets wilde in een richting die me echt interesseerde en waar het nog relatief weinig over ging tijdens mijn bachelor. De hbo-opleiding die ik heb gedaan was vooral gericht op management en (in)direct dus bijdragen aan de winst van een bedrijf. Het ging natuurlijk wel over duurzaamheid maar met name over hoe je een product van een bedrijf duurzaam kon maken. Wat mij juist ook interesseerde zijn de gevolgen van toerisme op grotere schaal, dus niet het effect van één reis van een bedrijf op het milieu maar het effect van toerisme in het algemeen. Met dat in mijn achterhoofd kwam er eigenlijk maar een master uit die daarbij aansloot: de master ‘Tourism, Society en Enviroment‘ aan de universiteit van Wageningen.

Nadat ik in november naar de open dag was geweest wist ik het zeker, deze master vond ik echt interessant! De master duurt twee jaar en bestaat uit een jaar colleges, een half jaar stage en een half jaar een afstudeeronderzoek. Binnen de masters zijn vier studierichtingen: Tourism & Development, Tourism & Natural Resources, Tourism & Global Change, Tourism & Experiences.

Daarvan lijkt de richting ‘Natural Resources’ mij het interessantst. Een goed voorbeeld van de impact van toerisme op natural resources is bijvoorbeeld het koraal in het Great Barrier Reef dat afsterft omdat toeristen het aanraken en beïnvloeden door alle cremes en zonnebrand in het water. Het lijkt me erg interessant om naar dit soort dingen onderzoek te doen en te komen met oplossingen waarbij zowel de toeristen als de natuur happy zijn.

Wat me ook aansprak is de mogelijkheid om een (deel van een) onderzoek in het buitenland te doen of daar stage te lopen. Toen ik mijn keuze had gemaakt heb ik me voor de master ingeschreven en ben ik door de toelating heen gekomen. Dat betekent dat ik vanaf eind augustus in Wageningen studeer!

Mijn plan om te reizen is ook deels uitgekomen. Omdat ik in oktober 2019 afstudeerde kon ik pas in augustus 2020 starten met de master en kreeg ik een tussenjaar. Daarin heb ik dus kunnen reizen in Australië tot ik helaas vervroegd terug moest komen vanwege het Corona virus.

Ik heb zin in de studie en ben benieuwd hoe het me gaat bevallen!

 

 

 

 

 

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie