Je bekijkt nu Ontwerptip: Canva

Ontwerptip: Canva

Hoi! Even iets anders dan een reisblog of reistip. Dit keer een ontwerptip voor alle studenten, bloggers of personen die het af en toe leuk vinden iets te ontwerpen. Deze blog is geen samenwerking maar gewoon mijn tip die jullie hopelijk een hoop tijd zal besparen!

Voor mijn studie maar ook persoonlijk maak ik regelmatig iets wat er leuk uit moet komen te zien. Voor mijn studie was dat bijvoorbeeld een voorblad of een brochure en persoonlijk bijvoorbeeld een tegoedbon om iemand cadeau te doen. Ook voor mijn blog en Youtube gebruik ik het regelmatig om bijvoorbeeld een banner of leuke lay-out te maken.

Als je een beetje handig bent met de computer zijn dit soort dingen makkelijk te ontwerpen in Photoshop en Illustrater. Maar als je dat niet kan of geen tijd hebt om dat te gebruiken is de site ‘Canva’ een ideale optie. Op Canva staan al allerlei sjablonen voor verschillende projecten, van posters tot boeken en visitekaartjes. Op onderstaande afbeelding kun je zien dat je zelf kunt kiezen met welke afmetingen en welke soort je begint.

   

Je kunt een sjabloon kiezen en die vervolgens naar jouw smaak aanpassen. Je kunt kleuren veranderen, eigen afbeeldingen toevoegen en elementen toevoegen en verwijderen. Je kunt een speciaal ‘pro’ abonnement aanschaffen maar ook in de gratis versie heb je al ontzettend veel opties.

Met deze website kun je dus van alles binnen minuten mooi ontwerpen!

Heb jij Canva al wel eens gebruikt?

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie