Je bekijkt nu Lissabon & Sintra, Portugal

Lissabon & Sintra, Portugal

Boa Tarde! Samen met Eline besloot ik er een weekje tussenuit te gaan en omdat we een zonnige bestemming zochten waar we allebei nog niet waren geweest kwamen we uiteindelijk uit bij Lissabon! 

Zaterdag 5 februari

Nadat we allebei een negatieve antigeentest terugkregen kon onze reis beginnen! Om 6:00 stond ik al op het busstation van Wageningen want om 10:50 vertrok onze vlucht vanuit Eindhoven Airport. Na een prima vlucht vetrokken we naar Lissabon waar we drie uur later aankwamen. We verbleven in het ‘Avenida Park Hotel’, een beetje oubollig maar met een prima locatie en prijs en uitzicht op het Eduardo VII Park.

Het hotel bevond zich op een van de vele heuvels in de stad en nadat we onze spullen hadden uitgepakt besloten we meteen richting het centrum te lopen. We liepen bergaf door allerlei mooie straatjes naar de zee waar we op een terrasje van de zon besloten te genieten. Het was de hele week zo’n 19 graden en hoewel de Portugezen zelf in dikke winterjassen liepen was het uit de wind prima te doen in een t-shirtje!

’s Avonds aten we bij ‘The Food Temple’, een klein schattig vegan restaurantje in een leuke wijk.

Zondag begonnen we met een lekker ontbijtje in de zon, die hadden we ook hard nodig want daarna begonnen we aan een flinke klim naar het São Jorge Kasteel boven op een heuvel. Eerst stopten we nog bij het uitzichtpunt ‘Miradouro da Senhora do Monte’ vanuit waar we een prachtig uitzicht over de stad hadden.

Na deze flinke wandeling en klim besloten we lekker te lunchen en van de zon te genieten bij een terrasje aan het water.

In Lissabon heb je veel elektrische stepjes en die wilden we natuurlijk even uitproberen. We stepten langs de boulevard naar het muzeum van de ‘Azulejos’, de bekende keramische tegeltjes. We hadden op het vliegveld de ‘Lisboa pas’ gekocht waarmee we gratis met het openbaar vervoer konden reizen en een groot aantal musea mee konden bezoeken. Het museum was in een oud klooster, erg bijzonder en leuk om even een kijkje te nemen.

Daarna liepen we weer terug naar het centrum richting de ‘Ascensor da Bica’, een oude stalen lift (gebouwd door een leerling van meneer Eiffel) die twee stadsdelen op verschillende hoogtes met elkaar verbindt. ’s Avonds aten we wat bij restaurant ‘Vincente by Carnalentejana’, een schattig restaurantje in een soort wijnkelder, erg sfeervol.

Maandag 7 februari

Eline had als tip gekregen een dagje met de trein naar het nabijgelegen plaatje ‘Sintra’ te gaan. Dit dorpje heeft verschillende prachtige kastelen uit de tijd dat de rijken hier hun paleizen lieten bouwen. Het is ontzettend mooi en sprookjesachtig dus we wilden hier zeker een kijkje nemen!

We kochten een buskaartje om langs te verschillende kastelen te gaan, we hadden geen tijd om ze allemaal te bezoeken maar kozen voor ‘Pena Palace’, ‘Quinta da Regaleira’ en ‘Moserrate Palace’. Allemaal in een compleet andere stijl maar prachtig om te bezoeken, dit was zeker een aanrader!

We sloten de dag af bij een Italiaans restaurantje en namen nog een drankje op de ‘Pink street’, een bekende uitgaansstraat.

Dinsdag 8 februari

Dinsdag begonnen we de dag met een lekker ontbijtje waarna we doorgingen naar het ‘Monsteiro dos Jeronimos’ klooster. Het was er erg toeristisch maar wel heel mooi!

Daarna liepen we door naar de ‘Torrede Belém’, een oude verdedigingstoren aan het water. Ook ontzettend mooi om te zien!

Daarna genoten we weer een hele tijd op een terrasje aan het water van de zon en een cocktail, heerlijk!

Lissabon staat natuurlijk bekend om haar gele trams dus een ritje met de tram kon ook niet ontbreken tijdens onze stedentrip. We reden een stuk mee met een oude tram en stapten uit bij ‘Elevador Da Bica’, een tram die normaal een steil stuk omhooggaat maar door corona tijdelijk stilstaat. Wat een verschil met de tram die in de stalling stond en die die bovenaan stond.

’s Avonds aten we lekker sushi en hadden we nog een mini bierproeverij van lokale biertjes.

Woensdag 9 februari

Woensdag was het helaas alweer tijd om naar huis te gaan. We namen nog een ontbijtje in een leuk tentje in het centrum en namen weer de metro terug naar het vliegveld.

We hebben het heerlijk gehad in Lissabon en ik zou een stedentrip hiernaar toe iedereen aanraden! Saudações!

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie