Reistip: beste seizoen voor reis naar Valencia

Bij een Spaanse stad verwachten veel mensen het hele jaar door mooi weer. Hoewel dit in zekere mate waar is kan het in sommige maanden toch een stukje frisser dan verwacht zijn. Daarom is het goed om te bekijken welk weer je kunt verwachten in elk seizoen!

Valencia heeft in de lente, zomer en herfst een lange periode met een gemiddelde maximum temperatuur boven de 20 graden. Van mei tot oktober is de minimum temperatuur zelfs boven de 15 graden.

  •        De warmste maanden zijn juni, juli en augustus.
  •        De koudste maanden zijn: januari, februari, november en december.

 

Regendagen en zonuren
Dat er ook wat koudere maanden zijn, wil niet zeggen dat het elke dag slecht weer is. In tegendeel! De kans is nog steeds groot dat er een lekker zonnetje schijnt deze maanden.

December en januari zijn de maanden met het minste aantal zonuren per dag. Dat zijn echter nog steeds 5 zonuren per dag!


Hoeveelheid regen
Het regent, vergeleken met Nederland, relatief weinig in Valencia. In Nederland valt er in de maand met de minste regen, april, gemiddeld 43 mm/ per maand. In Valencia valt er in de maand met de meeste regen, oktober, gemiddeld 53 mm/ per maand. De hoeveelheid regen valt dus mee!

De maanden met de minste regen zijn juni, juli en augustus. De maanden met de meeste regen zijn september, oktober en december.

 

Beste seizoen
Het is natuurlijk afhankelijk van je eigen wensen welk seizoen de beste reistijd voor jou is, maar hieronder geef ik twee suggesties!

Bezoek aan de stad
Als je naar Valencia gaat om de stad te bezoeken raad ik je aan om in de lente of herfst te reizen. In deze maanden zijn er aangename temperaturen en kun je zeker op een terrasje van de zon genieten. Het is echter nog niet te warm om door de stad te lopen. Ook is het lekker om even aan de kou of regen in Nederland te ontspannen en te genieten van het warmere weer in Spanje.

Bezoek aan stad+ strand
Als je geen zin hebt om elke dag door de stad te lopen en het ook lekker vindt om te relaxen is de zomer het beste seizoen voor jou. Omdat de stad direct aan het strand ligt, is het heel goed mogelijk om een strand vakantie te combineren met de faciliteiten van de stad.

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie