Valencia – Update 2

Hoi, hier het tweede verslag van mijn tijd in Valencia! Deze dagen heb ik veel gedaan met mijn huisgenoten, een hoop dingen voor school geregeld en nog meer van de stad gezien!

 

Zondag 3 september

Zondagochtend besloot ik lekker uit te slapen. Ik had eigenlijk geen plannen voor deze dag en wilde vooral wat uitrusten. Tijdens het ontbijt kletste ik met mijn huisgenoten en omdat niemand plannen had besloten we naar een museum te gaan, die zijn namelijk gratis op zaterdag. We pakten allemaal de fiets (Clara, Birgit en ik hebben een eigen fiets en Sophie en Liene een valenbici) en reden onze straat uit richting het oude centrum. Onderweg kwamen we ook het lange park van Valencia tegen. Dit park was vroeger een rivier maar is nu drooggelegd en loopt als een soort slang door de stad. Na een tijdje vonden we parkeerplaatsen voor onze fietsen en liepen we naar het museum. Ik kwam halverwege pas op het idee om naar de openingstijden te kijken en helaas bleek het museum om 14:00 dicht te gaan en waren we net te laat…

Alle 5 de huisgenoten vlnr: Liene (Letland), Birgit (Nederland), Clara (Frankrijk), Sophie (Frankrijk), Saskia

We besloten met z’n allen wat door de stad te lopen en stopten ergens voor een lekker ijsje. Dit was de eerste keer dat alle 5 de huisgenoten samen waren (hiervoor was Clara’s moeder er en waren zij steeds samen op pad) en het was heel erg gezellig. Ik ben super blij met mijn keuze voor dit appartement en de huisgenoten die ik daarbij kreeg! Omdat het nog steeds boven de 30 graden was besloten we na een korte tussenstop in het appartement naar het strand te fietsen om af te koelen in de zee. De zee was een heerlijke temperatuur en we lagen een hele tijd van de zon te genieten. Na een paar uur gingen we terug naar het appartement en hadden we een rustige avond. Een paar van mijn huisgenoten wilden een rustige avond hebben, in verband met school.

Maandag 4 september

Maandag was een spannende dag voor 3 van mijn huisgenoten (Sophie, Liene en Birgit) want voor hen begon de eerste dag van school vandaag. Mijn kamer is naast de badkamer en helaas word ik elke keer wakker als iemand in de badkamer is, dus ik wist precies wie wanneer vertrok. Zelf had ik een regel dag voor school. Ik controleerde de data en plaatsen waar ik de komende dagen moest zijn.

Ik heb me ingeschreven voor een cursus ‘Valencia’ en ga de komende 3 dagen uitleg krijgen over de stad, Spaanse gebruiken en hopelijk nieuwe studenten ontmoeten. Omdat Valencia een studentenstad is zijn er heel veel dingen voor (Erasmus) studenten georganiseerd en dit leek me een leuke manier om meer over de stad te leren en andere studenten te leren kennen! De cursus is dinsdag, woensdag en donderdag van 15:00 tot 18:00 en is dicht bij mijn appartement. Ook moest ik nog wat andere informatie over de school, mijn docenten en de vakken opzoeken.

Niet veel later kwamen mijn huisgenoten thuis van hun eerste dag op school. Clara en ik zitten op de universitat de Valencia, Birgit op een andere universiteit en Sophie en Liene op een nog andere universiteit. Clara en ik hadden pas 6 september de eerste bijeenkomst maar de andere scholen begonnen iets eerder. Sophie had uitleg gekregen over het gebouw en haar vakken maar kwam erachter dat veel van haar lessen overlap hadden. Ze wilde daar iets over vragen maar er stonden overal hele lange rijen en alles was erg onduidelijk dus haar eerste indruk van de school was niet zo goed. Bij Birgit was alles vrij goed geregeld en die kreeg ook veel informatie over activiteiten en organisaties waar ze terecht kon. Bij Liene, die wat later terugkwam, was het helemaal mis gegaan. Ze was op school aangekomen maar wist niet waar ze heen moest, welke vakken ze kon volgen en hoe alles werkte. Iedereen ging zonder een welkomstintroductie meteen naar hun eerste les terwijl zij geen enkel idee had waar ze moest zijn. Uiteindelijk kwam ze een ander meisje uit Letland tegen die haar een beetje uitleg kon geven maar er waren nog veel onduidelijkheden. Haar eerste dag was dus niet erg succesvol.

Omdat ik nog schoolspullen, fietslampjes en nog wat dingen voor mijn kamer moest kopen gingen Sophie, Clara, Birgit en ik ’s middags naar de Carrefour (een gigantische supermarkt) waar we redelijk goed slaagden. Qua schoolspullen viel het erg tegen omdat ze alleen maar schriften hadden met hele kleine blokjes waar je nauwelijks in kon schrijven maar voor mijn fiets kon ik alles vinden wat ik nodig had (lampjes en een bel). Onderweg naar de Carrefour kwamen we lang de ‘ciudad de las artes y las ciencias’ die aan het einde van onze straat bleek te zijn. Het is een supermooi gebouw het blauwe water doet zo aan een zwembad denken dat je meteen zin hebt om er een duik in te nemen (wat helaas verboden is). Je kunt er wel sup-planken en doorzichtige kano’s huren maar dat is erg, zoals te verwachten, erg prijzig.

Omdat het de hele dag al 33 graden was stopten we bij het appartement om ons om te kleden en daarna gingen Birgit, Clara, een Franse vriendin van Clara en ik op de fiets naar het strand om af te koelen in de zee. Het was erg winderig maar nog steeds erg warm. In de zee waren erg hoge golven en er stond een sterke stroming waardoor je helemaal naar een andere kant getrokken werd. Ik las een tijd in mijn e-reader en had het erg naar mijn zin.

IMG_2816

Na een tijdje toen de zon achter de wolken verdween keerden we terug naar het appartement waar we een tijdje relaxten en wat aten. Daarna kleedden we ons om en gingen we naar café Túcan omdat daar een welkomstfeest voor de nieuwe Erasmusstudenten was. Bij het café aangekomen bleek er niemand te zijn en was iedereen verderop in de straat. Het was zó druk dat de hele straat vol stond en je in het café zelf amper kon lopen en oververhit werd. We gingen naar binnen om een drankje te halen en wilden eigenlijk op straat staan om af te koelen, maar omdat we drinken hadden moesten we verplicht binnen staan. Uiteindelijk was het binnen best gezellig met de meiden maar het was gewoon veel te druk. Toen we onze drankjes ophadden en weer naar buiten wilden gaan bleek dat de politie was gebeld en iedereen was weggestuurd! We besloten terug te gaan naar het appartement omdat bijna iedereen zich door de stad verspreid had. Een bijzondere ervaring…

vlnr Saskia, Sophie, Liene en Birgit

Dinsdag 5 september

Dinsdag sliep ik wat uit, ik moet nog steeds erg wennen aan de geluiden van de cafe’s die op het plein achter mijn kamer zitten en blijkbaar ben ik niet de enige want op de balkons van veel mensen hangen borden met ‘queremos dormir’ (wij willen slapen)…

IMG_2823

Dinsdag was ook weer een dag waarin ik nog wat dingen moest regelen voor school. Rond 10:30 had ik een telefonisch gesprek met een docent uit Nederland. Ik zit namelijk in de opleidingscommissie van mijn school in Nederland en wilde daar, ondanks dat ik in het buitenland zit, graag lid van blijven. Ik ben vicesecretaris en maak bijvoorbeeld een conceptagenda voor een vergadering. Dat kan natuurlijk prima vanuit het buitenland! Daarna controleerde ik nog mijn rooster en mijn vakken en zocht wat reservevakken uit voor het geval dat ik toch van vak moest ruilen. Ook blogde ik nog wat en zette mijn uitgaven van de afgelopen dagen op een rijtje zodat ik een beetje een idee had van wat het nou kost als je op jezelf woont.

Mijn kamer is niet erg groot maar ik heb genoeg ruimte en een fijn bureau waar ik achter kan werken.

Als ik klaar ben met mijn 5 maanden studeren in Valencia is het de bedoeling dat ik 5 maanden stage ga lopen. Om mijn Spaans echt goed te krijgen en nog iets langer van het heerlijke weer te genieten heb ik (al een lange tijd) besloten mijn stage op de Canarische Eilanden te doen. Omdat het erg lastig is om als Nederlandse student een kwalitatief goede stage bij een Spaans bedrijf te krijgen heb ik dat via een bemiddelingsbureau gedaan. Ondertussen heb ik al een paar sollicitatiegesprekken per Skype gehad en ben ik nu serieus in gesprek met een duikschool in Tenerife. Ik heb dus veel mailcontact met mijn begeleider en het bedrijf en vandaag stuurde ik ook wat mailtjes en regelde ik nog wat dingen. Ik zal later ook aparte blogposts over mijn stage en het regelen daarvan online zetten.

Het is erg gezellig met mijn huisgenoten en als iemand uit school komt vragen we meteen hoe het was en kletsen we een tijdje. Rond 12:30 kwam Sophie binnen van haar gesprek met de administratie op haar school. Ze studeert Food science en had een rooster van de school gekregen maar het grootste deel van de lessen overlapten elkaar. Ze vertelde dat ze haar probleem aan de administratie had verteld maar dat ze daar zeiden, oh daar kijken we wel over een paar weken naar en dat ze voor nu de helft van haar vakken maar moest missen. Ik hoop dat het voor mij meevalt komende woensdag en donderdag!

Ik deed nog wat dingen op mijn computer en had wat contact met mensen via Whatsapp. Whatsapp is een ideale manier om contact met mensen te hebben en je vergeet eigenlijk dat er meer dan 1000 kilometer afstand tussen zit!

Om 15:00 begon mijn Valencia cursus en omdat ik nog niet precies wist waar het was vertrok ik om 14:30 naar de campus om het goede gebouw te zoeken. Helaas verdwaalde ik nogal, ondanks mijn gps op mijn telefoon. Toevallig kwam ik nog een aantal verdwaalde studenten tegen en samen konden we het gelukkig wel vinden! We waren een beetje te laat en moesten meteen het lokaal in. Er waren 4 klassen met nieuwe studenten en mijn klas zat helemaal vol. Onze les begon met een introductiefilmpje en daarna een bingo waarbij je nieuwe mensen moest leren kennen. Er waren vragen zoals: iemand met een verjaardag in april, iemand uit een land dat begint met een G, een fan van de Beatles. Je moest de hele klas doorlopen en de namen van mensen invullen en zo ‘bingo’ krijgen. Ik vond het een erg leuke opdracht en manier om nieuwe mensen te leren kennen en uiteindelijk had ik zelfs als eerste mijn lijst compleet! Daarna moesten we per rij voor de klas komen staan om iets over ons zelf te vertellen, er waren veel Italianen en Duitsers en heel toevallig ook twee meisjes van INHolland maar dan van de Engelse versie in Diemen! Er waren een aantal meiden die vertelden dat ze nog beachvolleybal maatjes zochten en daar reageerden ik en een paar andere meiden heel enthousiast op. Daarna moesten we in groepjes nog een soort puzzel doen waarbij we de beschrijvingen aan wijken van Valencia moesten koppelen.

Toen het pauze was had ik een hoop nieuwe telefoonnummers, whatsapp-groepen en volleybalmaatjes! Na de pauze kregen we nog uitleg over bezienswaardigheden in de stad en keken we nog een filmpje over de stad.

Na afloop kwamen we nog even bij elkaar en besloten we spontaan die avond met z’n allen uit eten te gaan! Omdat het nog vroeg was deed ik nog wat boodschappen en rustte ik nog wat uit in het appartement. We hadden om 20:30 afgesproken in het centrum en samen met huisgenoten Birgit en Clara die ook gezellig meegingen vertrokken we op de fiets naar het centrum. Helaas was het heel erg druk en was het met de fiets in het centrum bijna niet te doen. We hadden afgesproken met de mensen van de cursus maar iedereen had nog extra vrienden uitgenodigd dus het was heel erg gezellig! De plek waar we zouden eten was erg bijzonder! Het was een restaurant waar je tapas en broodjes kon eten die je op een kaartje bij je tafel moest opschrijven. Vervolgens liep je naar de kassa om je kaartje in te leveren en te betalen(?!) en later werd je naam omgeroepen en kon je je eten ophalen. Het was super goedkoop, we hebben inclusief drinken voor ongeveer 5 euro per persoon echt veel gegeten, en ze hebben speciale dagen waar alles zelfs maar 1 euro is! Een echte aanrader dus, de naam van het restaurant is 100 montaditos op Plaza la Reina.

Omdat we de volgende dag een bijeenkomst van school hadden bleven we niet lang na het eten hangen en eenmaal in het appartement schreef ik nog deze blog en was de avond alweer voorbij. Ik had mijn fiets nu buiten vast gemaakt in plaats van naar boven getild. We (Birgit, Clara en ik) hebben een heel systeem bedacht waarbij elke fiets vaststaan aan het hek en aan een andere fiets en iedereen heeft een sleutel van de sloten zodat we ook zelf de fietsen kunnen losmaken. Het zadel hebben we wel mee naar boven genomen omdat die ook vaak gestolen schijnen te worden. Ik hoop dat dit een goede oplossing is!

IMG_2843

De afgelopen dagen heb ik al veel meer mijn plek gevonden. Ik heb het heel gezellig met mijn huisgenoten, doe allemaal leuke dingen, heb steeds meer duidelijkheid op school, geen last van heimwee gehad, kortom, ik heb het erg naar mijn zin!

Mocht je nog vragen hebben of iets willen zeggen kan dat hieronder in de reacties of kun je me een whatsapp berichtje sturen!

Saludos, Saskia

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Marina

    Fijn dat je het zo naar je zin hebt Saskia!

Geef een reactie