Londen, Engeland – Deel 1

Hoi! Hier het eerste deel van mijn reis naar Londen, Engeland. Samen met mijn ouders en broertje ging ik een lang weekend naar de bekendste stad van Engeland. Ik was nog nooit in de stad geweest maar wilde er al een lange tijd graag heen.

Omdat het ons leuk leek om ook de overtocht naar Engeland met de boot mee te maken vertrokken we woensdagavond richting Hoek van Holland. De boot vertrok om 22:00 uit Hoek van Holland. Het duurde een tijdje voordat we er met het openbaar vervoer waren maar rond 21:00 kwamen we aan in de haven.

Nadat we langs een kleine douane gingen konden we meteen de boot op. We hadden een vier persoonskamer met zeezicht, ik had verwacht dat het een kleine kamer zou zijn maar hij was verassend ruim! Er was zelf een eigen badkamer met douche.

Nadat we onze spullen in de kamer gezet hadden vetrokken we naar het achterdek om het vertrek uit de haven te zien. Het duurde een tijdje voordat we vertrokken en ondertussen genoten we van een mooie zonsondergang.

Na een tijd wachten voeren we echt weg uit de haven richting Engeland. De boot was van een Engelse maatschappij en had ook veel vrachtwagens en chauffeurs aan boord. Er was aan boord zelfs een speciaal café waar alleen de truckers mochten komen. We liepen een rondje over de boot en zagen daar meerdere restaurants, een ruimte voor kinderen, een mini speelhal en zelfs een klein casino!

IMG_1438

Rond half 11 waren we zo ver van de kust dat er in het donker niks meer te zien was dus liepen we weer richting de kamer. Op de boot was het soms wel verwarrend met de tijden, er is een uur tijdverschil tussen Nederland en Engeland. Op de boot werd de Engelse tijd gehanteerd maar onze horloges en telefoons (die automatisch veranderen) stonden nog de Nederlandse tijd. Het was dus lastig om uit te rekenen of we om 6:30 of om 7:30 aan zouden komen en of dat dan de Nederlandse of Engelse tijd was.

Omdat de boot vroeg in Engeland aankwam en we dus vroeg op moesten staan hebben we ’s avonds niet veel meer gedaan. We hadden allemaal veel zin in de volgende dag, dan waren we er pas echt!

Meer over onze eerste echte dag in Londen lees je in deel 2!

Test

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie