Tenerife – Update 12

Long time no speak! De afgelopen weken was het wat stil op mijn site, maar nu eindelijk de laatste Tenerife blog!

De afgelopen weken zaten vol met duiken, leuke bezoekjes/uitstapjes en de afronding van mijn stage!

 

Laatste weken van mei

In mei was er veel drukte op stage. De nieuwe underwater winery werd namelijk in het water gelaten. Daar hebben jullie al wat over kunnen lezen in mijn blogpost over dit project! We waren een aantal dagen bezig met het maken van filmpjes en foto’s en het filmen van een officiële marketingvideo.

Op mijn vrije avonden sprak ik af met collega’s om wat te eten of drinken en ging ik nog een keer bowlen met collega’s en vrienden, gezellig!

 

Eerste week van juni

In juni kreeg ik leuk bezoek! Namelijk mijn nichtje Noortje. Zij had eindexamen gedaan en had nu een paar weken vrij dus kon ze op bezoek komen. We hebben deze week lekker genoten van het mooie weer. We zijn veel naar het strand gegaan, op terrasjes gezeten, een dolfijnen-tour in Los Gigantes gedaan, rondgelopen door stadjes en de hoofdstad Santa Cruz bezocht. Het was een hele gezellige week!

 

 

 

 

Tweede week van juni

De tweede week van juni stond vooral in het teken van mijn stageopdracht en stageportfolio die ik moest afronden. Daar heb ik dus veel tijd aan besteed. Gelukkig had ik ook nog tijd om leuke dingen te doen en heb ik mijn laatste duikcursus afgerond, de PADI rescue diver!

Derde week van juni

Naast alle leuke dingen die ik in juni deed gebeurde er helaas ook iets minder leuks. Ik had af en toe al last gehad van rugpijn, een pijn die leek op spierpijn en daarom dacht ik dat het kwam door het tillen van de zware duikspullen. Alleen sloeg het later om in een pijn waardoor ik niet meer kon lopen en moest ik met spoed naar het ziekenhuis. Daar bleek dat ik een zware nierbekkenontsteking had en in het ziekenhuis moest blijven. Na drie dagen in het ziekenhuis mocht ik naar huis om verder herstellen.

Na een tijd van rust voel ik me gelukkig weer helemaal goed en heb ik er verder niks aan overgehouden! Ik hoefde ook niet terug naar Nederland maar kon gelukkig op Tenerife blijven. Het uitzicht vanuit mijn ziekenhuiskamer was een stuk anders dan dat in Nederland, namelijk palmbomen!

Door de ziekenhuisopname moest mijn stage eindgesprek verplaatst worden en uiteindelijk moest ik mijn stageopdracht nog verbeteren. Maar uiteindelijk is alles gelukt en heb ik zowel mijn stageopdracht als stageportfolio gehaald!

 

Laatste weken

De laatste paar weken waren er gelukkig nog een hoop leuke dingen. Samen met het stagebedrijf gingen we naar de Teide (de vulkaan) en ’s avonds barbecueën. Ook kon ik nog een paar duiken maken!

 

Het einde

En toen was het opeens al juli en zat mijn stageperiode erop… Ik had gemengde gevoelens over het naar huis gaan. Hoewel ik het heel leuk vond om alle vrienden en familie weer te zien zou ik zo nog een jaar in het buitenland blijven studeren!

 

Ik heb een geweldig jaar gehad en kan het iedereen aanbevelen om een jaar in het buitenland te studeren!

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie