Mijn kamer in Valencia

Hoi, hier een blogpost over het zoeken en vinden van een studentenkamer in Valencia! Nadat ik een hele tijd op internet naar kamers had gezocht, heb ik er eindelijk een gevonden!

 

 Valencia is een echte studentenstad en staat bekend om de vele internationale studenten die er wonen. Aanbod van kamers is er dan ook genoeg. Op verschillende sites worden er honderden kamers aangeboden in de verschillende wijken van de stad. Voor je de zoektocht begint is het handig om eerst te bedenken in welke wijk je wil wonen. Zo kun je bijvoorbeeld dichtbij het oude centrum willen wonen, of juist bij het strand of de universiteit. Maar als je voor een goedkopere kamer wil gaan zijn de buitenwijken weer handig.

Hier is een plattegrond van de wijken in de stad:

 wijken valencia

Zelf wilde ik op loopafstand van de universiteit wonen en het liefst niet te ver van het strand. De universiteit ligt aan de grote straat Av. De Blasco Ibáñez in de wijken Pla del Real en Algirós. Mijn kamer ligt uiteindelijk net naast die wijken!

Het voordeel van de kamers in Valencia is dat ze allemaal al gemeubileerd zijn. Dit schijnt in Spanje heel gebruikelijk te zijn en is erg fijn omdat ik in het vliegtuig niet veel mee kan nemen en ook daar niet veel meer hoef te kopen.

Toen ik begon met het zoeken naar een kamer zocht ik eerst een complex met alleen maar studentenkamers, het campus idee. Dat soort complexen bleken echter niet echt te bestaan. Er was wel 1 luxe studentencomplex maar daar kwam de huur maandelijks uit op €600 per maand terwijl de gemiddelde huur van een kamer in Valencia rond de €250/€300 ligt. Ik besloot dus te zoeken naar een appartement met meerdere kamers voor studenten en een gezamenlijke badkamer, keuken en woonkamer.

Ik heb heel veel sites afgezocht maar het nadeel van veel sites bleek te zijn dat je niet kunt zien wie je huisgenoten zouden worden. Omdat ik dat zelf wel belangrijk vond kwam ik uiteindelijk uit op de site www.happyforeignersworld.com. Op deze site kon je wel zien wie je kamergenoten waren en kon je zoeken op een bepaalde buurt. Uiteindelijk kwam ik uit bij een kamer die me erg aansprak! De kamer zelf is niet erg groot maar heeft wel alles wat je nodig hebt zoals een bed, bureau en grote kast (de kamer kun je zien in het filmpje(de paarse kamer)).  

appartement

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Nl9iDoKmVCY&w=560&h=315]

Wat vooral perfect aan dit appartement is, is de locatie. Ik woon straks op 15 minuten lopen vanaf het strand!

plattegrond Valencia.PNG

Hieronder is een overzicht met de afstanden tot bepaalde dingen zoals de universiteit en het strand:

 Kamer

Ook krijg je een beetje informatie over je huisgenoten zoals de leeftijd, nationaliteit en hun aankomst en vertrekdatum:

 kamer 2

Ik ben heel erg benieuwd naar mijn huisgenoten en het appartement!

 

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Marina

    Het komt nu echt dichtbij Saskia!

Geef een reactie