Tenerife – Update 11

Na een hele leuke en gezellige week begon mijn ‘normale’ stageleven weer. Ik werkte aan een groot project op stage en mocht af en toe ook nog mee duiken!

 

Vrijdag 4 mei

Vrijdag moest ik ’s ochtends op kantoor werken maar ging ik ’s middags mee duiken. Ik ging mee met twee open water studenten en instructeur Tobi naar ‘Abades’, de duikplek die geschikt is voor beginners. Niet heel uitdagend dus maar wel een relaxte duik.

 

Zaterdag 5 mei

Ook zaterdag ging ik weer een dagje duiken, ik had er zin in want Irini mocht ook mee! Anna en Irini (de twee andere Nederlandse stagiaires) hoefden maar 500 uur stage te lopen en hun stage zat er dus al op. Op hun laatste dag mocht Irini mee duiken, erg gezellig dus.

We gingen samen mee met instructeur Tobi en dezelfde twee open water studenten als die dag ervoor. We begonnen met een duik bij Las Eras, leuk want daar was ik nog niet heel vaak geweest! Na een lunch bij een lokaal café gingen we door naar duikplek twee, El Poris. Ook daar kom ik niet heel vaak dus dat was ook leuk.

 

 

Zondag 6 mei

Zondag had ik een lekker luierdagje om even bij te komen van de drukke weken. Ik merk wel dat ik het af en toe zonde vind om op mijn enige ‘vrije’ dag niet op pad te gaan maar soms heb je denk ik gewoon even een dagje niks doen nodig. Als ik een dag met twee duiken heb (en dus ook veel met het busje gereden heb) is het toch wel een inspannende dag en zeker met de kantoordagen erbij ben ik soms erg moe. Dan hoort een dagje chillen er ook bij!

Het scheelt nu ook dat ik met mijn bezoek al vrijwel alles op het eiland heb bezocht en er niet zoveel dingen nog op mijn wishlist staan.

IMG_1091

Maandag 7 mei

Maandag ging ik onverwachts weer mee op een duik! Eigenaar/instructeur Mark had een grote groep met Nederlanders voor een duik en wilde graag een assistent mee om te helpen met de spullen en eventueel wat uitleg te geven.

We vertrokken naar Las Eras en zagen onder andere cuttle fish en een octopus!

Ik hou wel goed bij hoeveel uur ik per week besteed aan duiken en hoeveel uur aan mijn stage. Ik heb een schema waarin ik goed kan zien aan hoeveel uur ik zit zodat ik niet opeens in de problemen kom met mijn stage-uren omdat ik te veel duik. Maar omdat er ook weken zijn dat ik bijna niet duik kan ik het tot nu toe goed compenseren en lig ik nog goed op schema met mijn stage-uren!

 

Dinsdag 8 mei

Dinsdag werkte ik de hele dag op kantoor en ging ik aan het eind van de dag wat drinken met Irini op het strand. Aangezien we allebei ook best trek hadden besloten we ook maar lekker eten te bestellen! We zaten bij een restaurant met mooi uitzicht over het strand en de zee en het eten was erg lekker.

5896db18-2d01-45a4-a100-ae8c0e40a0d5

Woensdag 9 mei

Woensdag was ook weer een stagedag met af en toe ook nog wat leerwerk voor mijn nieuwe duikcursus! Ik heb nu twee PADI duikcertificaten: open water diver en advanced open water diver. De volgende stap is de ‘rescue diver’. Hier leer je om andere duikers te helpen/redden als er problemen zijn. Voordat je met deze cursus kunt beginnen moet je eerst een EHBO-diploma halen. In dit geval leerde ik de Engelse cursus dus ‘Emergency First Reponse’. Hier leer je om verband aan te leggen, te reanimeren en hoe je moet reageren in een noodgeval.

Ik vond het ergens wel spannend om dit te leren, want het lijkt me best heftig dat ik in een noodgeval degene ben die een persoon zou kunnen/moeten reanimeren en dat het natuurlijk ook mis kan gaan terwijl jij bezig bent om iemand te redden. Maar ik vind het wel een fijn idee dat ik echt een verschil kan maken en door wat ik geleerd heb ook iemand echt kan helpen in plaats van alleen de ambulance bellen.

Voordat ik in het water kan oefenen om duikers te helpen moet er natuurlijk eerst een hoop theorie geleerd worden, dus in mijn vrije tijd en pauzes ben ik daar nu mee bezig.

Iets wat ik al geleerd heb: Bij duikers is het grootste gevaar stress/ paniek en het risico is dat je als ‘redder’ de dupe kan worden van de paniek van iemand anders. Het kan bijvoorbeeld een automatische reactie zijn dat een duiker zonder lucht en in paniek onderwater een ademautomaat uit iemands mond trekt om zelf te kunnen ademhalen. Of als hij aan het oppervlak water binnen heeft gekregen en wanhopig zichzelf boven water probeert te houden, hij de ‘redder’ onderduwt om zo zelf bovenwater te blijven. Dit zijn dus allemaal dingen waar je rekening mee moet houden als je iemand helpt, jezelf buiten gevaar houden!

 

Donderdag 10 mei/ Vrijdag 11 mei

Deze dagen werkte ik de hele dag op kantoor aan mijn dagelijkse taken en stageopdracht. ’s Avonds had ik nog wel gezellig een barbecue met collega’s!

 

Zaterdag 12 mei

Zaterdag was weer een duikdag. Er waren verschillende klanten en we begonnen de dag met een duik in Marazul. Deze duikplek zit best verstopt, je rijdt er heen via een stoffige weg en komt aan bij wat verlaten gebouwen. Maar eenmaal daar is er een prima ladder om het water in te gaan en heb je een mooie duikstek!

Tijdens de duik zagen we cuttle fish, een octopus en een rog. Er was nog wel een grappige verwarring onderwater. Ik had een camera meegenomen en was van alles filmpjes aan het maken. Op een gegeven moment stopte instructeur Tobi bij een rotswand en keek heel verwachtingsvol naar mij en mijn camera. Ik bleef maar naar kijken naar die rotswand en snapte echt niet wat er nou zo bijzonder was, ik zal naar mijn idee alleen een donkere zandplek en een soort stok. Toen we bijna omkeerden besloot ik toch maar mijn camera aan te zetten en iets dichterbij te zwemmen. Toen bleek dat die donkere vlek en stok die ik zag gewoon een grote rog was die half onder het zand op de bodem lag! Later vertelde Tobi dat hij maar niet snapte dat ik van allerlei ‘normale’ dingen zoals zee-egels en zeesterren filmpjes maakte en geen interesse in de rog toonde. Gelukkig had ik hem uiteindelijk toch nog gezien haha!

Nadat we terug naar het duikcentrum gegaan waren voor lunch en een wisseling van klanten reden we door naar Callao Salvaje, ook wel bekend als JC beach. Hier ligt een graafmachine onder water en tijdens de duik zagen we ook nog wel iets bijzonders, namelijk een zeester die een zee-egel aan het opeten was, dat had ik nog nooit gezien!

Na een leuke duikdag ging ik samen met Irini, Anna en Desiree stappen in Playa de Las Americas. Het was erg gezellig maar ik viel in de club bijna in slaap na deze lange week dus erg laat maakte ik het niet haha.

 

Zondag 13 mei

Zondag was het weer weekend en eindelijk was het een keer heerlijk zonnig! Ik nam een boek mee en nadat ik wat eten en een ijsje had gekocht bracht ik de rest van de dag door op het strand in de zon, heerlijk!

’s Avonds at ik samen met Irini en de vriendin die bij haar op bezoek was en ging ik nog wat drinken met andere collega’s.

 

Maandag 14 mei

Maandag begon er weer een nieuwe stageweek en werkte ik de hele dag.

Na werk deed ik nog een drankje met een collega en na boodschappen gedaan te hebben, ging ik samen met Irini, Anna en Desiree barbecueën in onze tuin. Lekker en gezellig!

 

Dinsdag 15 mei

Ook dinsdag was weer een normale stagedag, ’s avonds keek ik samen met collega’s nog een film en hadden we een gezellige avond.

 

Woensdag 16 mei

Woensdag was een beetje een gekke dag, Anna en Irini, de twee Nederlandse stagiaires met wie ik ook in een huis woonde gingen namelijk terug naar Nederland. Hun stageperiode zat er alweer op. Ik mocht ze met een van de bedrijfsbusjes naar het vliegveld brengen en nam daar afscheid van ze.

Aangezien ik samen met ze in een huis met drie slaapkamers woonde en ik nu natuurlijk alleen achterbleef, moest ik verhuizen. Gelukkig heeft een van de eigenaren Alex een duplexwoning met een gasten appartement en kan ik daar voor mijn laatste tijd verblijven!

 

Donderdag 17 mei

Donderdag werkte ik weer de hele dag op kantoor.

 

Vrijdag 18 mei

Vrijdag had ik een leuke dag. One Two Dive heeft een heel bijzonder duikproduct, namelijk een onderwater wijngaard/proeverij. In een box op 18 meter diepte worden wijnflessen voor 6 maanden opgeslagen om onder water te rijpen. Klanten kunnen deze wijn  (als ze een duikbrevet hebben) ook onderwater in een soort luchtbel proeven! De wijnen komen van een van de bekendste wijngaarden op Tenerife (Bodega Monje). Vandaag ging ik samen met Alex en Mark, de eigenaren, naar deze wijngaard om te vergaderen over nieuwe projecten, marketing en de mediacampagne die er in juni aankomt.

 

Zaterdag 19 mei

Zaterdag werkte ik op kantoor en aan het einde van de dag verhuisde ik met het bedrijfsbusje al mijn spullen naar mijn nieuwe kamer.

Ook deed ik nog een nieuwe duikcursus, namelijk ‘enriched air diver’. Hierbij mag je duiken met een tank met een andere mix van zuurstof en stikstof. In een normale fles zit 21% zuurstof, in een enriched air duikfles zit ongeveer 34% zuurstof.

Hierdoor adem je minder stikstof in waardoor je onder andere minder moe bent na je duiken, dat leek me erg fijn!

 

Zondag 20 mei

Zondag had ik een relaxte dag. Ik ging naar mijn oude huis om alles schoon te maken en op te ruimen en richtte mijn nieuwe kamer in. ’s Middags had ik een barbecue met collega’s.

 

Dat was update 11 alweer, meer over de underwater winery en alles wat daar bij kwam kijken in update 12!

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie