Tenerife – Update 5

Na een tijd stilte weer een nieuwe update! De afgelopen weken waren druk met stage en andere activiteiten, maar ik heb toch de tijd gevonden een nieuwe blog te schrijven! Het is niet zo uitgebreid als normaal maar nu een aantal deadlines voor stage zijn gehaald zal het een iets rustigere periode worden.

 

Maandag 26 februari

Maandag moest ik weer terug naar kantoor. Ik werkte de hele dag en ’s avonds sprak ik weer met mijn opa en oma af om samen te eten. Leuk om zo steeds aan het einde van de dag bij te kletsen!

 

Dinsdag 27 februari

Ook dinsdag was weer een normale kantoor dag, ik werkte productief aan mijn schoolopdracht en aan mijn stagetaken. Eigenlijk zou mijn opa die dag een duik doen maar nadat hij alle zwembad oefeningen gedaan waren en we bij de duikplek aangekomen waren bleek dat het veel te hard waaide om te duiken. Heel erg jammer! ’s

Avonds at ik weer gezellig met mijn opa en oma.

 

Woensdag 28 februari

Woensdag begon ik mijn dag bij de dokter. Voor mijn duikverzekering moest ik een medische check doen om te controleren of ik wel gezond genoeg om te duiken ben. Ik ging dus langs de dokter en werd zoals verwacht ‘goedgekeurd’. Omdat ik toch bij de dokter was besloot ik ook meteen de bloedtest voor mijn schildklier te doen. Dat ging veel sneller in Valencia, ik kon zonder afspraak of verwijzing meteen bloed laten prikken, ideaal!

De rest van de dag werkte ik aan mijn stage en school. ’s Avonds at ik voor de laatste keer met mijn opa en oma. Heel leuk dat ze langs zijn geweest, ook al konden we niet elke dag samen op pad hebben ze op de andere dagen nog veel gezien en gedaan. Ik vond het super gezellig dat ze me op kwamen zoeken en nu weten waar ik deze 5 maanden woon.

 

Donderdag 1 maart

Donderdag waren mijn opa en oma helaas weer naar huis. Ik stuurde ze via Greetz nog een kaart met foto’s van de afgelopen week als herinnering aan onze tijd hier. Zo bijzonder dat mijn opa en oma langs zijn geweest!

 Tijdens mijn stagedag deed ik wat onderzoek naar afval in Costa Adeje voor de beach clean-up die ze willen organiseren. Na afloop ruimden we een deel van het afval op.

 

Vrijdag 2 maart

Vrijdag was een goede dag! Ik leverde mijn schoolopdracht in, daar hoef ik de komende twee weken tot hij is nagekeken dus niet meer aan te denken. De rest van de dag werkte ik op kantoor, maar vanaf 17:00 mochten we gaan duiken!

Er waren een aantal klanten die een nachtduik deden, Anna en Irini gingen mee voor hun advanced course en omdat het mijn vrije tijd was mocht ik ook mee!

We gingen naar Montaña Amarilla en ik zag mijn eerste (baby) haai! Heel bijzonder. Het was een angelsharks, of in het Nederlands: engelhaai. Het zijn haaien ook al lijken ze meer op  roggen, ze begraven zich in het zand dus ze zijn lastig te vinden.

Zaterdag 3 maart

Ondanks de late avondduik begon mijn stagedag toch weer om 8:00. Na een stagedag had ik ook nog een leuke avond. Het team van One Two Dive moet soms mensen of vrienden ophalen van het vliegveld en doen dat dan voor de grap in bananenpakken. Ze vroegen of ik het leuk vond om mee te gaan om de vriendin van Alex op te halen en daar had ik wel zin in! Het werd een hele gezellige avond.

 

Zondag 4 maart

Zondag was een leuke dag, we gingen namelijk eindelijk verhuizen! Tot nu toe woonden ik en de andere twee stagiaires in het huis van de duikschool maar vanaf 4 maart konden we in een eigen appartement. Het duurde een middag om te verhuizen en alles in te richten. Heel fijn om vanaf nu een eigen kamer en echt eigen plekje te hebben!

Maandag 5 maart

Maandag was ook een hele leuke dag. Ik mocht namelijk weer een dagje mee duiken omdat ik mee moest als chauffeur. Het was een klant met veel humor dus het een hele gezellige dag met twee leuke duiken!

Dinsdag 6 maart

Dinsdagochtend mocht ik ook weer een duik maken! Deze uren mag ik nog steeds niet opschrijven als stage-uren maar moet ik later inhalen, maar dat is geen probleem. We gingen naar een bijzondere plek, piscinas naturales. Dit is ‘natuurlijke zwembaden’ in het Nederlands en omschrijft goed wat voor plek het is!

Omdat Tenerife ontstaan is door een vulkaanuitbarsting zijn er op sommige plekken langs de kust veel rotsen, in sommige van die rotsen zijn door de zee een soort zwembaden ontstaan. We gingen in die zwembaden en langs die kust duiken, heel mooi!

’s Avonds ging ik nog wat drinken met het team, een gezellige avond!

Woensdag 7 maart

Woensdag was weer een echte lange stagedag maar ’s avonds gingen we (weer) wat met z’n allen drinken op een terrasje, erg gezellig.

Donderdag 8 maart

Donderdag was weer een dag op kantoor maar midden in de nacht arriveerde Clara (mijn huisgenoot uit Valencia) voor een weekend in Tenerife!

 

Het waren drukke maar wel hele leuke weken. Meer over mijn weekend met vriendinnen uit Valencia en mijn nieuwe stageweek lees je in update 6!

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie