Valencia – Update 7

Hoi, hier alweer het zevende verslag van mijn tijd in Valencia! Ik had een moeizaam begin van de week omdat er nog steeds veel onduidelijk was op school zoals vakken en toetsdata en ik een beetje ziek was maar gelukkig ging dat snel over en deed ik de rest van de week veel leuke dingen!

 

Maandag 25 september

Maandag moest ik vroeg opstaan om naar school te gaan. Ik had namelijk donderdag mijn rooster veranderd en om te zien of vakken zouden passen had de vrouw die me hielp met een aantal vakken geschoven. Helaas was ze een vak vergeten terug te schuiven en zag ik dat pas toen ik het later controleerde.

Ik zat nu in een andere praktijkklas en dat zou betekenen dat ik niet meer bij de nieuwe meiden die ik ontmoet had in de klas zou zitten en in een andere projectgroep komen terwijl we daar al best ver mee waren. Ik maakte me een beetje zorgen of er nog wel een plek in de klas zou zijn dus een half uur te vroeg stond ik bij het vakkenwissellokaal.

Helaas mocht ik eigenlijk niet zomaar naar binnen en moest ik een kaartje halen voor een andere dag deze week, maar op een gegeven moment ben ik gewoon naar binnen gegaan. Gelukkig werd ik geholpen en kon mijn klas teruggeruild worden! Een hele opluchting.

Daarna had ik een paar andere lessen in het Spaans. Ik kan de vakken steeds beter volgen en samen met de powerpoints weet ik echt waar de les over gaat. In mijn tussenuren deed in boodschappen en de was en rond 17:00 zat mijn schooldag er al weer op.

IMG_3811

Helaas had ik de hele dag al last van mijn keel en oren. In de school, bussen en andere gebouwen staat de airco heel hard aan terwijl het buiten nog elke dag 30 graden is. Er zijn dus grote temperatuurverschillen en ik denk dat ik daar een beetje ziek van ben geworden.

Na school heb ik dus rustig aan gedaan en goed uitgerust.

Dinsdag 26 september

Dinsdag was een lesdag met een hoop tussenuren. Ik begon om 8:30 en was (omdat Engels uitviel) om 10:30 weer klaar. Daarna zou mijn volgende les pas om 17:30 beginnen. Het was de hele dag bewolkt en niet echt strandweer.

Birgit en ik hadden besloten dat we in het weekend van mijn verjaardag een weekend weg naar Andalusië wilden gaan, die trip werd aangeboden door SoyEramus en omdat we onze kamer bij dezelfde eigenaar hadden geboekt zouden we een korting krijgen.

Ik wilde onze kaartjes gaan kopen in het kantoor maar daar bleek dat ze niet precies wisten hoeveel de korting was. Ze stelden voor dat ik de kaartjes voor het hele bedrag kocht en tijdens de trip een deel terugkreeg maar dat leek me niet zo’n goed idee (ze hebben de administratie niet helemaal op orde soms). Ik besloot later die middag terug te gaan als ze wisten hoeveel korting we zouden krijgen.

Omdat ik nog wat bureau- en schoolspullen nodig had fietste ik naar de Carrefour en kocht daar dingen zoals plakband, een nietmachine en wat mappen voor al mijn papieren.

Na nog een tijdje thuis gezeten te hebben gingen Sophie, Clara ik en Birgit daarna naar het kantoor van happy Foreigners World om onze huur voor oktober te betalen. Het betalen moet contant (we vragen ons af hoe legaal alles is…) en moet net voor het begin van een nieuwe maand betaald worden. We kregen ook nog (een maand later) ons welkomstpakket met daarin een t-shirt, sleutelhanger en kortingskaart.

Birgit en ik fietsten daarna meteen door naar SoyErasmus om de Andalusië trip (nu wel met korting) te boeken. Het is een trip van 4 dagen (vrijdag 6 tot maandag 9 oktober) naar de steden, Granada, Sevilla, Ronda en Cordoba. Een superleuke manier om meer van die steden te zien!

Ook leuk om mijn verjaardag daar te vieren, zondag 8 oktober word ik 19 en dat kan ik nu vieren in Sevilla met ’s avonds een feest!

Daarna ging ik naar school, ik ging naar de les die ik extra had toegevoegd om aan de docent te vragen of het een probleem was dat ik een half uur van de les moest missen. Helaas reageerde de docent anders dan ik had verwacht/ gehoopt. Ze werd zelf een beetje boos en vond dat ik teveel zou missen. Erg balen dus, nu moest ik een andere oplossing bedenken.

Later had ik nog een andere les en daarna was ik alweer op de helft van mijn schoolweek.

Woensdag 27 september

Omdat ik mijn vak moest wisselen stond ik woensdag om 9:00 voor het vakkenwissellokaal maar gek genoeg was daar niemand aanwezig. Nadat ik met een andere Eramusstudent een tijd had gewacht en wat rondgevraagd had bleek dat het niet meer mogelijk was om je vakken te ruilen. Gek genoeg was er eerder tegen het andere meisje gezegd dat het geen probleem was om op woensdag nog te ruilen. Gelukkig wilden ze misschien nog een uitzondering voor ons maken, op donderdagochtend moesten we terugkomen en kijken wat de mogelijkheden waren. Erg balen dat het nog steeds niet geregeld is.

Helaas was ik ook nog steeds ziekjes en ben ik mijn stem aan het kwijtraken. Niet echt een topdag dus.

Omdat mijn eerste les pas om 11:30 begon ging ik terug naar huis waar ik deze blog schreef en wat aan school deed.

Daarna moest ik weer naar school voor mijn laatste les en maakte ik Spaanse quesedillas als avondeten. Eigenlijk wilde ik graag naar de salsalessen maar omdat ik nog steeds niet helemaal fit was leek het me beter om thuis te blijven!

Donderdag 28 september

Donderdagochtend stond ik vroeg op om de laatste dingen voor mijn vakken te regelen en ging ik om 9:00 naar school. Helaas was er toch nog wat gedoe voordat ik mijn vakken mocht ruilen, de vrouw ter plaatse werd erg boos op ons en wilde ons eerst ook niet helpen. Uiteindelijk kon het gelukkig toch nog snel en ruilde ik mijn vak om voor een nieuwe, recursos territoriales turísticas (tourist territorial resourced). Ik hoopte dat dit vak interessant en goed te volgen is!

Mijn nieuwe rooster, les tot 21:30, 20:30, 19:30 en 21:30.

Daarna fietste ik naar huis om wat papieren op te halen en ging ik naar de health office op de campus van mijn universiteit om te kijken of ik bij hun misschien bloed kunnen prikken. Helaas kon het hier niet en stelde ze voor dat ik aan mijn buren zou vragen bij welke huisarts zij zaten…

Daarna bleef ik op school en deed ik wat dingen voor school totdat mijn Engels les begon. Twee uur later had ik de eerste les van mijn nieuwe vak. Gelukkig was er een andere Erasmusstudent (Elena) die ik al kende en bleek de docent heel aardig te zijn! We moesten meteen in een groepje (twee Spanjaarden en Elena en ik) aan een leuke opdracht beginnen. Wat een opluchting dat dit vak leuk was!

Na een uurtje tussenuur had ik nog een les en daarna was mijn weekend begonnen!

Vrijdag 29 september

Vrijdag was het prachtig weer en nadat ik ’s ochtends wat opruimde in huis en mijn laatste huiswerk maakte had ik niks meer dat ik nog moest doen! Omdat ik de hele week al niet naar het strand geweest was besloot ik lekker een hele dag van het mooie weer te genieten!

Nadat ik al heel wat uurtjes van de zon had genoten stuurde ik mijn huisgenoten een berichtje met de vraag of ze naar het strand kwamen om te beachvolleyballen. Clara had er zin in en kwam richting het strand, ondertussen had ik ook wat mensen met wie we vorige week hadden gevolleybald een berichtje gestuurd en ook zij deden mee! Uiteindelijk vroegen er ook nog twee Spanjaarden of ze mee mochten doen en we hebben een hele tijd gezellig gevolleybald

Nadat we thuis hadden gedoucht en omgekleed gingen we (Sophie, Birgit, Clara en ik) samen uit eten! Nadat we veel terrasjes langsgelopen waren (waarvan het meeste al gereserveerd was) kwamen we uit bij ‘low cost pizza’ waar we voor €4,50 een pizza, drankje en ijsje aten, lekker en gezellig!

Daarna ging ik ’s avonds niet uit omdat mijn wekker om 4 uur ‘s ochtends stond…

Zaterdag 30 september

Zaterdag ging de wekker heel erg vroeg, met amper 3 uurtjes slaap liepen we naar de universiteit waar verzamelpunt was. Nadat we een tijd op de bus moesten wachten en er een probleem was (er was een overboeking dus 1 persoon kon niet mee) vertrokken we uiteindelijk om 5:45 naar Toledo.

IMG_3881

We reden eerst langs een panoramapunt waar we heel mooi uitzicht over de stad hadden en reden daarna door naar het centrum.


In de stad hadden we een rondleiding van een erg grappige gids. We bezochten alle bijzondere plekken van Toledo en gingen ook bij een paar plaatsen naar binnen.

Toledo is ontzettend toeristisch, de ene buslading wordt na de andere afgezet en op sommige delen in de stad was het ook heel erg druk, overal waren toeristenwinkels dus een authentiek middeleeuws-stadje is het niet helemaal meer.

Later hadden we een vrije middag. Samen met een Oostenrijksmeisje dat we ontmoet hadden liepen we een rondje door de stad, bezochten we een museum en dronken we wat op een terrasje.

Aan begin van de avond reden we weer terug naar Valencia waar we rond 1:00 ’s nachts weer aankwamen. Toledo was zeker een hele leuke stad en als je voor meerdere dagen naar Madrid gaat is het ook zeker een aanrader om ook een dagje naar Toledo te gaan. Vanaf Valencia was de verhouding bus/stad wel erg groot. Tien uur in de bus op 1 dag is wel erg veel. 

Zondag 1 oktober

Zondag sliep ik uit mijn tekort aan slaap van de vorige dag in te halen. Daarna Skypte ik met mijn ouders, ruimde ik wat op, deed de was en schreef ik mijn blog!

Het was wat bewolkt en niet echt strandweer maar ’s middags zouden we gaan beachvolleyballen bij een georganiseerd evenement.

Omdat ik niet de hele dag binnen wilde zitten besloot ik om de toerist uit te hangen. Ik besloot op mijn fiets de hele boulevard langs het strand af te fietsen en te kijken waar ik uitkwam. Het was heel erg leuk want ik zag een heleboel dingen waarvan ik niet wist dat die er waren! Zo was er aan het eind van de boulevard een heel stuk met alleen maar luxe resorts en appartementen en was er daarna een stuk met een zigeunerwijkje en een soort hippiecamping.

Ik kwam uit bij een nieuw dorp (welk dorp weet ik niet precies) en daar hield de boulevard op en keerde ik weer om. Leuk om het zo gezien te hebben!

Aan het eind van de middag ging ik samen met Clara en Sophie naar het strand om te beachvolleyballen. Er zou een soort organisatie zijn maar toen we daar aankwamen zagen we niks. Uiteindelijk besloten we gewoon te vragen of we ergens mee mochten doen. Leuk om weer sportief bezig te zijn!

IMG_3871

Omdat mijn vader aan paragliden doet maakte ik deze foto voor hem (paraglider met motor boven het strand)

Maandag 2 oktober

Maandag begon de lesweek weer. Ik keek er minder tegenop omdat nu eindelijk alles met mijn vakken geregeld was en ik nu wist welke vakken ik wanneer en met wie had. Ik begon om 9:30 en had verder nog wat lessen waarbij ik tussendoor steeds naar huis ging omdat ik tussenuren had. Een beetje gekke dag dus en om 21:30 was mijn laatste les ook eindelijk voorbij.

Dinsdag 3 oktober

Dinsdag begon ik om 8:30 en had ik twee lessen. Ik had een lang tussenuur waarin ik boodschappen en wat dingen voor school deed. Omdat ik een erg lang tussenuur had besloot ik lekker muffins te bakken! Dat deed ik in Nederland ook vaak en omdat we hier een oven hadden kon dat hier ook gewoon. Na mijn laatste les Skypte ik nog met mijn ouders.

Woensdag 4 oktober

Ook woensdag was weer een normale lesdag. Ik zat de hele dag op school en had het best druk met opdrachten en huiswerk! Om 19:30 was ik klaar, als je vrijdag niet meetelt omdat ik dan vrij heb is 19:30 het vroegste dat ik in mijn lesweek klaar ben…

’s Avonds gingen we wel iets leuks doen! Liene, mijn Letse huisgenoot, houdt erg van zingen en heeft samen met iemand anders een open mic avond georganiseerd waar ze zelf ook gaat optreden. Daar wilde ik dus wel heen!

Helaas hadden ze niet echt gepromoot op social media dus waren wij het enige publiek. Ik had ook verwacht dat het in een soort ‘bruine kroeg’ zou zijn maar het was een hele hippe moderne tent. Gelukkig was het wel heel leuk om ze te horen zingen! Daarna gingen we nog even door naar het appartement van de vrienden van Liene. Zij wonen op de 13e verdieping en vanaf daar heb je prachtig uitzicht over de stad!

Donderdagochtend 5 oktober

Donderdag was een leuke dag, overdag had ik nog school maar ik moest ook mijn koffer klaarzetten voor de Andalusiëreis! We vertrokken namelijk ’s nachts met de bus naar Granada!

Tijdens een van mijn lessen had ik een heel aardig meisje ontmoet, Nina. Zij woont al 14 jaar in Spanje maar is geboren in België. Tijdens de les kletsten we wat en ze bood aan als dat ik ergens hulp bij nodig had ze wilde helpen of gewoon gezellig wilde kletsen, we dat konden doen.

Omdat ik nog steeds naar een dokter moest om bloed te laten prikken voor mijn schildklier besloot ik aan haar te vragen of zij misschien een Engelstalige dokter wist. Ze vertelde me dat ze dacht dat die er niet waren maar dat we wel samen naar een Spaanse dokter konden gaan en dat zij me dan kon helpen met het Spaans, erg fijn!

Omdat we eerst een afspraak moesten maken hadden we donderdag om 10:00 afgesproken om samen naar de dokter te gaan. Meer over dit zal ik in een aparte blogpost vertellen!

Daarna had ik nog een paar lessen en tussenuren, waarin ik aan mijn huiswerk en opdrachten werkte.

Ik maakte avondeten, pakte de laatste spullen voor mijn koffer in en om 00:00 vertrokken we naar de Andalusië trip, daar komt een aparte blogpost over, meer daarover dus volgende week!

Mocht je nog vragen hebben of iets willen zeggen kan dat hieronder in de reacties of kun je me een whatsapp berichtje sturen!

Saludos, Saskia

 

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie