Je bekijkt nu Vervroegd einde van mijn reis (Corona virus)

Vervroegd einde van mijn reis (Corona virus)

G’day mate! Helaas geen reisverslag dit keer maar een berichtje vanuit Nederland. Zoals iedereen wel weet is het Corona virus nu erg groot nieuws en verspreid het virus zich snel over de hele wereld. In deze blogpost leg ik uit hoe het virus mijn reis heeft beïnvloed.

Afgelopen week heb ik vervroegd mijn reis beëindigd en ben ik op zondag 22 maart naar huis gevlogen. Mijn plannen om nog drie weken in Australië te blijven en daarna rond te reizen in Azië waren daarmee definitief van de tafel.

In Europa is de situatie een stuk erger dan in Australië, dus lange tijd zat ik daar een stuk beter dan thuis in Nederland. Tijdens mijn reis heb ik er eigenlijk bijna niks van gemerkt, in Australië ging het leven gewoon net zoals normaal door. Pas toen duidelijk werd hoe snel het virus zich in Europa verspreidde begon ook Australië maatregelen te nemen (halverwege maart). De eerste regel die ze invoerden was dat alle nieuwe bezoekers verplicht eerst twee weken in zelf-isolatie moesten, daar had ik zelf geen last van omdat ik al in het land was. Alle tours en toeristische attracties bleven doorgaan en open en er waren geen regels voor reizen in het land. Australië had relatief weinig besmettingen en omdat de afstanden in het land zo groot zijn verspreidde het virus zich ook niet makkelijk. Het was lange tijd dus voor mij gunstig om in Australië te blijven.

Wel was de verwachting dat er toch in de toekomst strengere regels zouden komen. Als Nederland of Australië besloot om in lock-down te gaan zou dat betekenen dat ik vast kwam te zitten in Australië. Ik moest dus kiezen of ik dat risico wilde nemen of besluiten naar huis te gaan. Veel baantjes in Australië zijn in het toerisme of horeca, die zouden allemaal komen te vervallen op het moment dat er strenge regels van de overheid kwamen, ik zou als ik vast kwam te zitten in Australië dus hoogstwaarschijnlijk niet kunnen werken. Ook zijn hostels natuurlijk gedeelde accommodaties dus was er een kans dat die ook zouden sluiten en ik moeite zou hebben om een plek te vinden om te verblijven.

Om die reden besloot ik na mijn Whitsunday tour zo snel mogelijk naar huis te vliegen, dat werd uiteindelijk zondag 22 maart met een overstap in Abu Dahbi. Uiteindelijk bleek dat net op tijd te zijn want na die datum gingen er geen vluchten meer via het Midden Oosten. Veel mensen moeten nu wachten op de repatriëringsvluchten van de overheid en de laatste dagen heeft Australië steeds meer regels ingevoerd. Zo zijn de grenzen tussen de verschillende staten dicht en worden ook horeca en toeristische activiteiten gesloten.

Ik heb gemengde gevoelens over mijn terugkeer. Ik baal erg dat ik mijn reis heb moeten afbreken maar ben blij dat ik in deze gekke situatie veilig thuis in Nederland ben. Ik ben zeker van plan om, als de situatie weer beter is, mijn reis af te maken.

Binnenkort komen nog mijn twee laatste reisverslagen uit Australië online en vanaf dan zal ik af en toe nog andere blogpost plaatsen!

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie