Tips: reizen met alleen handbagage

In mijn blogpost met tips om goedkoop te reizen schreef ik dat ik, wanneer mogelijk, reis met alleen handbagage, om tijd en geld te besparen. In deze blogpost deel ik mijn tips om zo slim mogelijk met alleen handbagage te reizen.

Wanneer je niet lang op reis gaat of niet veel spullen hoeft mee te nemen (naar bijvoorbeeld een zomerse bestemming) is het soms een optie om met alleen handbagage te reizen.

Het voordeel van reizen met alleen handbagage is dat het je vaak veel geld scheelt, al snel 40 euro en dat je op bestemming niet lang hoeft te wachten tot je koffer op de bagageband komt maar in een keer door kunt lopen!

 

Een of twee stuks handbagage
Wat als eerste belangrijk om te weten is of je een of twee stuks handbagage mag meenemen. Dit is vaak per vliegmaatschappij verschillend. Bekijk ook goed wat de maten en gewicht van de handbagage mogen zijn! Klik hier om een overzicht te zien.

Het handigst is natuurlijk als je twee stukken handbagage mee mag nemen. Dan kun je een tas met wat losse spulletjes en een koffer met je echte bagage meenemen. Soms kun je dat voor weinig geld extra bijboeken, bijvoorbeeld bij RyanAir.

 

Organiseren
Als je met maar 1 stuk handbagage reist wil je vaak in het vliegtuig zelf nog wat te doen of eten hebben. Daarom haal ik vaak voordat ik ga boarden de dingen die ik aan boord nodig heb (oortjes, boek, flesje water, wat te eten) al uit mijn koffer en stop ik die in mijn jaszakken of hand. Als je dan in het vliegtuig aankomt kun je meteen je koffer in het bagagevak stoppen en meteen gaan zitten.

 

Vloeistoffen
In je handbagage mag je tot een bepaalde hoeveelheid aan vloeistoffen meenemen. Dit is bijna altijd maximaal 1 liter en maximaal 100ml per product. Ook moet alles in een doorzichtig plastic tasje zodat je bij de douane kunnen zien wat erin zit.

Een tip hiervoor is om je toiletspullen van tevoren thuis al in een plastic zakje te doen, dit scheelt tijd en gedoe bij de douane.

Vaak is het goedkoper om op vakantie een fles shampoo en douchegel te kopen in plaats van dit mee te nemen en ruimbagage te moeten boeken.

 

Digitale boeken
Om gewicht en ruimte te besparen in je koffer is een e-reader een handige oplossing om toch meerdere boeken op vakantie te lezen. Ook zijn er apps waarmee je boeken op je tablet of smartphone kunt lezen.

 

Goede voorbereiding
Als je alleen handbagage meeneemt is een goede voorbereiding erg belangrijk. Bedenk daarom van tevoren goed welke dingen je écht nodig hebt. Zo neem je niet onnodig te veel kleding of spullen mee, dit scheelt weer gewicht.

 

Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben gehad! Reizen jullie vaak met alleen handbagage?

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie