Je bekijkt nu AUS (10) – Surfen met dolfijnen in Yamba

AUS (10) – Surfen met dolfijnen in Yamba

G’day mate! Dit keer een blog met veel van hetzelfde, namelijk surfen! Ik ben weer in Yamba en kan hier nog steeds gratis een surfboard van iemand lenen. Ik ga dus elke dag op pad om te oefenen. Het gaat steeds beter en ik vind het nog steeds super leuk dus vermaak ik me hier goed!

 

Donderdag 20 februari

Donderdag vertrok ik ‘s ochtends weer met de Greyhound bus vanuit Byron Bay naar Yamba. Ongeveer drie uur later kwam ik aan in Yamba waar ik weer iedereen zag en vrolijk werd begroet, leuk om zo in het hostel te arriveren! Ook in Yamba was het niet erg mooi weer geweest dus hadden ze niet veel kunnen surfen. Gelukkig was het weer opgeklaard en kon ik ‘s middags samen met Lizzy, Tomer en Elisa al op pad om te surfen! We gingen naar Turners Beach waar de golven niet zo sterk waren.

‘s Avonds kwam ik heel toevallig twee jongens uit Delfgauw in het hostel tegen! Ik kende ze niet maar herkende het logo van de voetbalclub van Delfgauw op het broekje van een van de jongens. Na een tijdje gepraat te hebben bleken ze bij Marijn (mijn broertje) in het voetbalteam te zitten! Echt ontzettend toevallig en gek dat je in zo’n klein dorpje aan de andere kant van de wereld mensen tegenkomt uit je eigen kleine dorp!

 

Vrijdag 21 februari

Vrijdag gingen we ook weer op pad om te surfen. Samen met Tomer en Lizzy vertrok ik weer naar Turners Beach. Tomer heeft een auto waar je de surfplanken op het dak kunt vastbinden. Scheelt weer een wandeling met een zwaar surfboard onder je arm.

Naast dat ik gewoon surfde heb ik ook even een poging gedaan tot yoga op een surfboard. Ik had een foto van iemand gezien die een hoofdstand op een surfboard maakte. Na ongeveer 20 pogingen heb ik 1 seconde gestaan, gelukkig was net van dat moment een foto gemaakt dus leek het net of ik het heel goed kon haha!

Om het weekend te vieren (al voelt het voor mij elke dag als weekend) maakte ik samen met Sandy, Florentine en Bebel lekkere sangria!

Zaterdag 22 februari

Ook zaterdag ging ik weer op pad om te surfen. Het was echter heel erg winderig en de golven worden hier dan ‘messy’ (rommelig) genoemd. Het is dan erg lastig om in te schatten welke golf je kunt nemen en als je op een golf staat beweegt hij erg zodat het lastig is om lang te blijven staan. Ik stopte daarom al vrij snel.

’s Middags heb ik een bijzondere activiteit gedaan, ik heb namelijk Tomers haar geblondeerd! Hier hebben veel mensen ‘beach curls’ en licht haar dat door de zon verkleurd is. Zijn haar bleef echter maar donker dus vond hij het tijd voor grotere maatregelen. Hij wilde graag dat iemand anders het deed en toen ik zei ik heb het nog nooit had gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’ (mijn favoriete Pippi Langkous quote) mocht ik het proberen! Uiteindelijk is het gelukt en is het echt platina blond geworden haha.

’s Avonds gingen we met een groep uit het hostel naar de locale pub. Het was een gezellige avond maar de pub ging extra vroeg dicht omdat er beneden iets in de brand stond dus waren we alweer vroeg thuis.

Zondag 23 februari

Zondag gingen we, wat een verrassing, weer surfen! Ik merkdat ik wel weer even moet wennen aan het sporten! Ik heb in mijn leven vooral veel sporten gedaan waar je je beenspieren voor nodig hebt. Bij het surfen haal je juist alles uit je armen. Als je naar het diepere gedeelte in het water gaat om grotere golven te pakken zwem je jezelf voort met je armen, je benen liggen dan stil op je surfboard. Het is dus soms best pittig voor je armen! Eigenlijk moet ik ze meer trainen maar ik ben ook weer niet zo gemotiveerd dat ik naar de sportschool zou gaan haha (er zijn veel mensen in het hostel die dat wel doen).

De rest van de dag was het niet echt lekker weer dus heb ik de rest van de dag gechilled.

Maandag 24 februari

Ook maandag ging ik weer surfen, dit keer ging ik samen met Sandy en Catherine naar Convent Beach. Daar kregen we een grote verrassing want er waren ontzettend veel dolfijnen! We hebben zo’n twee uur in het water gelegen waarvan ik denk ik 20 minuten heb gesurfd. De rest van de tijd heb ik alleen maar naar de dolfijnen gekeken, zo bijzonder! 

(Deze foto’s zijn gemaakt door iemand anders op het moment dat wij aan het surfen waren. Ik sta er zelf helaas niet op maar ze geven een goed idee van hoe dichtbij de dolfijnen komen tijdens het surfen!)

’s Avonds had ik een filmavond met Sandy, Lizzy en Florentine. We keken het tweede deel van mama mia en volgens mij heeft het hele hostel mee kunnen genieten van ons gezang, oeps.

 

Dinsdag 25 februari

Omdat we de vorige dag bij convent beach de dolfijnen hadden gezien en de omstandigheden weer goed leken te zijn gingen we weer daarheen om te surfen. En we hadden weer geluk! Weer surfden we naast de dolfijnen, zo leuk.

’s Middags ging ik met een aantal meiden naar een leuk café in Yamba, ‘Good Days’, daar nam ik een lekkere ijskoffie!

Daarna ging ik nog even met Sandy en Florentine naar Pippie beach om nog even van de zon te genieten. Ik had in het hostel een grappig hoedje gevonden en voelde me zo wel een echte toerist haha.

Dinsdagavond kwam een vriendin uit Nederland (de zus van Tom die hier surfinstructeur is) aan in Yamba. Lisa gaat ook een aantal maanden rondreizen in Australië dus het was leuk om haar hier ook nog even te kunnen zien!

 

Woensdag 26 februari

Woensdagochtend ging ik zoals gewoonlijk weer surfen met Sandy. Ook dit keer waren er weer veel dolfijnen. Ondanks dat ik ze nu best vaak zie ben ik nog elke keer even enthousiast! Na de lunch ging ik nog een keer samen met Tom en Lisa surfen en weer kregen we bezoek van een groep dolfijnen!

(Deze foto’s zijn gemaakt door iemand anders op het moment dat wij aan het surfen waren. Ik sta er zelf helaas niet op maar ze geven een goed idee van hoe dichtbij de dolfijnen komen tijdens het surfen!)

’s Avonds sloeg het weer opeens om in een storm, de lucht kleurde grijs en weer hadden de wolken een bijzondere vorm.

Donderdag 27 februari

Donderdag ging ik weer samen met Tom en Lisa op pad om te surfen. Gelukkig was het snel opgeklaard na de storm en scheen het zonnetje weer.

’s Middags werkte ik op mijn computer en was ik bezig met mijn foto’s en blog.

 

Vrijdag 28 februari

Ook vrijdag begonnen we onze dag met surfen, mijn dagen lijken wel erg op elkaar zo! Maar ik vind het erg leuk om in het water te zijn en te blijven oefenen met surfen dus vermaak ik me goed.

Lisa mocht ’s middags de hele leuke auto van de baas van Tom lenen, namelijk een rode cabrio! Daar moesten we natuurlijk wel even mee touren dus reden we naar Agourie beach en wat verder in de omgeving.

Zaterdag 29 februari

Zaterdagochtend ging mijn wekker erg vroeg, namelijk om 5:45. Om 6:30 hadden we namelijk een speciale intermediate surfles om wat meer tips en hulp van de surfinstructeur te geven. Normaal worden er vooral beginner lessen aangeboden maar als je een groepje mensen verzameld kun je een soort priveles krijgen om toch meer tips te krijgen! Het was erg leerzaam en fijn om extra tips te krijgen. Aan het einde van de les gingen we nog ‘surfskaten, dat is een skateboard waar de voorste wieltjes vrij los zitten. Daarom kan je makkelijk bochten draaien zoals je dat ook op een surfplan zou doen. Omdat je hier geen golven voor nodig hebt (maar gewoon op een parkeerplaats bent) kun je goed zien wat je kunt verbeteren en merken hoeveel invloed je lichaam heeft op het draaien van het board!

Na de les dronk ik nog een ijskoffie met een aantal meiden en liepen we nog wat rond in Yamba. Aan het eind van de middag gingen we nog naar een bar omdat het onze laatste avond in Yamba was!

Zondag 1 maart

Zondag zat mijn tijd in Yamba er nu echt op. Tom en Lisa waren van plan een paar dagen naar Byron Bay te gaan en omdat ik ook die kant op ging leek het ons gezellig een stukje samen te rijden! ’s Ochtends surfden we nog voor een laatste keer bij Turners Beach en daarna pakten we alle spullen in Toms auto en was het tijd om Yamba te verlaten!

Ik heb er een erg leuke tijd gehad en veel kunnen surfen, het is jammer om allerlei gezellige mensen achter te laten maar ik vind het ook leuk om nu meer van de oostkust te gaan zien!

In mijn volgende blogpost lees je meer over mijn tijd in Byron Bay en de reis naar mijn volgende stop, Noosa!

Until next time mate!

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie