Mijn favoriete reisprogramma’s

Hoi! Een goede manier om nieuwe reisinspiratie op te doen is het kijken naar andere mensen op reis! In deze blogpost vertel ik wat mijn favoriete reisprogramma’s op Nederlandse televisie zijn.

Ik vertrek

Hoewel dit niet helemaal een reisprogramma is vind ik het toch leuk om te zien hoe andere mensen een nieuw leven beginnen in het buitenland! Vaak lopen ze tegen dezelfde dingen aan die ik ervaarde tijdens mijn jaar in Spanje (andere culturen, taalbarrière) etc. Elke keer verbaas ik me weer over hoe onvoorbereid sommige mensen op reis gaan en wat er allemaal fout gaat.

Bekijk hier de afleveringen…

 

Floortje naar het einde van de wereld

In dit programma reist Floortje Dessing de hele wereld over om mensen die heel afgelegen wonen te bezoeken. Ik vind dit programma vooral leuk om te zien omdat ze plekken bezoekt waar je normaal bijna nooit over hoort! Wel vind ik het jammer dat dit programma vooral diep ingaat op de persoonlijke verhalen van de mensen die ze bezoekt in plaats van de plekken waar ze is.

Maar alsnog is het bijzonder om te zien en ook de beelden die gefilmd zijn op locatie zijn vaak erg mooi!

Bekijk hier de afleveringen…

 

Joanna Lumley

Dit is een Engels programma maar wordt ook met ondertiteling uitgezonden op Nederlandse televisie. Joanna Lumley bezoekt bijzondere plekken over de hele wereld en volgt vaak speciale routes, bijvoorbeeld de zijde-route of een reis door Siberië. Het is een vrij excentrieke presentatrice maar de plekken die ze bezoekt zijn erg bijzonder, er wordt ook veel informatie gegeven over de plaatsen.

Bekijk hier de afleveringen… 

 

Reizen Waes

Dit is mijn grote favoriet! Belgische presentator Tom Waes bezoekt locaties die voor veel toeristen nog relatief onbekend zijn. Hij praat met locals en doet mee met lokale activiteiten. In het programma zit veel humor en op reis zoekt hij vaak de grenzen op. Hij heeft onder andere een serie over onbekende plekken in Europa maar bezocht ook plaatsen zoals Zuid-Amerika. Dit is echt een aanrader!

Bekijk hier de afleveringen… 

 

Zijn er nog reisprogramma’s die jullie mij aanraden te kijken?

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie