Je bekijkt nu Reistip: Internet op reis

Reistip: Internet op reis

Hoi! We zijn in de tijd waarin we nu leven gewend om overal en altijd bereikbaar te zijn. Internet is een vanzelfsprekend iets en een handig hulpmiddel op reis. In Europa kun je tegenwoordig je Nederlandse abonnement blijven gebruiken maar hoe doe je dat als je buiten Europa op reis gaat?

Buitenlandse simkaart
De makkelijkste optie om overal internet te blijven houden is het aanschaffen van een simkaart in het land waar je reist. Met zo’n simkaart heb je vaak twee opties, een vast abonnement of een prepaid kaart. Afhankelijk van hoelang je in een land blijf en hoeveel internet je nodig zult hebben is een van die kaarten de beste optie.

– Abonnement simkaart
Als je voor een langere tijd in een land verblijft en bijvoorbeeld in dat land ook een bankrekening hebt geopend kan het voordelig zijn een langdurig abonement af te sluiten. Het voordeel hiervan is dat je vaak een goede deal kunt krijgen en maar een keer iets hoeft te regelen. Een nadeel is echter dat je vaak ook aan de duur van het abonnement vast zit.

– Prepaid simkaart
Als je een simkaart wilt die je per maand kunt opzeggen/ veranderen is een prepaid kaart de beste optie. Hier kun je elke maand een nieuw bedrag op je simkaart laten storten en op die manier per maand bepalen hoeveel internet/ belminuten je wil.

Waar koop je een simkaart?
Simkaarten zijn op veel verschillende plekken te koop. Vaak zitten er op het vliegveld direct winkels van verschillende providers waar je een simkaart kunt aanschaffen. Ook zitten er in grote steden van elke provider vaak grotere winkels en zijn er kleine telefoonwinkels die ze ook verkopen. Als je wat langer in eenzelfde plek blijft kun je ook een simkaart op internet bestellen en die ergens laten bezorgen.

Hoeveel internet heb je nodig?
Hoeveel internet je nodig hebt is afhankelijk van waar je het voor gaat gebruiken. Als je het alleen nodig hebt voor Google Maps en whatsapp is een paar Gigabite vaak al genoeg. Als je het ook wil gebruiken om veel social media en filmpjes te bekijken zul je meer dan 20 Gigabite nodig hebben. Vaak is er in hostels gratis wifi in de gezamelijke ruimtes of kun je extra wifi kopen. Als je niet zeker weet hoeveel je gaat gebruiken kun je ook kiezen voor een abonnement waarbij je je ongebruikte data mee kunt nemen naar de volgende maand, dan gaat er niks verloren!

Nederlands nummer behouden
Mocht je voor een kortere tijd op reis gaan of een andere reden hebben om je Nederlandse nummer/abonnement te willen blijven behouden is er de optie om twee simkaarten te gebruiken. Op die manier behoud je je Nederlandse nummer/ abonnement maar kun je wel gebruikmaken van internet in het land waar je op reis bent.

– Twee simkaarten in telefoon
Veel Android of Google telefoons hebben de optie om twee simkaarten in je telefoon te doen, dat is een simpele en handige optie om twee simkaarten tegelijkertijd te gebruiken.

– Nummer op Whatsapp behouden
Als je alleen je oude nummer wil behouden om te voorkomen dat je al je vrienden je nieuwe nummer moet sturen kun je er ook voor kiezen om op Whatsapp je Nederlandse nummer te blijven gebruiken. Dit kun je in de instellingen van de app aangeven dus zo blijf je makkelijk op je oude nummer bereikbaar.

– Extra telefoon
Als je niet de optie hebt om twee simkaarten in je telefoon te doen of ook telefonisch bereikbaar wil blijven op je Nederlandse nummer is het een optie om een extra telefoon mee te nemen. Op die manier kun je in de ene telefoon je Nederlandse simkaart doen en in je andere je buitenlandse. Je kunt je extra telefoon op die manier gebruiken als internethotspot en op die manier altijd bereikbaar blijven en internet hebben. Die andere telefoon kan bijvoorbeeld een ouder telefoon zijn of een hele goedkope smartphone. Meteen handig om twee telefoons te hebben mocht er iets gebeuren met de andere!

Wat is jouw ervaring met het gebruiken van een buitenlandse simkaart en het gebruik van internet in het buitenland?

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie