Je bekijkt nu Cambridge, Engeland – Deel 2

Cambridge, Engeland – Deel 2

Hoi! Het vervolg op Cambridge deel 1, de eerste echte dag in Cambridge. Om een idee te krijgen van wat voor lessen Lex volgt besloten Eline en ik mee te gaan naar een van zijn colleges, een soort informatica/ wiskunde. Het college was op zaterdag 25 februari, het is daar normaal om op zaterdag les te hebben, en begon om 9:00.

 

Omdat het al donker was toen we vrijdagavond aankwamen zag ik ’s ochtends pas echt hoe Queens’ eruitzag. Alle studenten van hetzelfde jaar zitten (meestal) in hetzelfde gebouw, dit jaar waren er echter niet genoeg plekken in het gebouw van de eerstejaars. Lex zit dus samen met een aantal andere studenten in een ouder gebouw met tweedejaars. Toen we de deur uitliepen zag ik pas echt hoe mooi en het gebouw en de binnenplaats waren.

img_8700

Een van de binnenplaatsen van Queens’ + Eline

Het gebouw waar de les gegeven werd was ongeveer 5 minuutjes lopen en zat al helemaal vol toen we binnenkwamen, dat had ik niet verwacht bij een les op zaterdagochtend om 9:00. De les ging over een pittige vorm van wiskunde waar ik nog nooit iets over had gehoord dus heb ik vooral een beetje rondgekeken naar de studenten die er zaten. Op een gegeven moment zagen we iemand die er toch wel last van had dat het vroeg op zaterdagochtend was, hij lag namelijk languit op zijn tafeltje te slapen. Ondanks dat ik van de les zelf niks snapte vond ik het wel leuk om mee te maken.

img_87271

The ‘Cam’ river (waar Cambridge naar vernoemd is)

Toen de les was afgelopen liepen we via de fietsenstalling naar buiten waar ik een beetje een cultuurschok had. Er waren namelijk best wat studenten op de fiets gekomen en een groot deel daarvan droeg een fietshelm, niemand keek daar raar van op. Lex vertelde dat veel Engelsen fietsen maar eng vinden en daarom een helm dragen, later dat weekend werden Eline en Lex zelfs aangehouden door een politieagent omdat Eline achterop de fiets bij Lex zat.

img_8702

De bekende brug van Queens’

Na de les ging Lex terug naar zijn kamer om aan school te werken, hij had erg veel te doen, en ging daarna naar zijn roeitraining. Eline en ik hebben toen een hele tijd door de stad gelopen en erg veel mooie oude gebouwen gezien.

img_87051

De meest Engelse toeristische foto hoort er ook bij

img_87301

Een groep studenten in hun Gown (zwarte toga) op weg naar een uitreiking

img_8740

Bij Kingscollege, een van de bekendste colleges

Toen we onze vlucht boekten wisten we het niet maar dit weekend bleek een belangrijk weekend voor Cambridge te zijn. Een keer per jaar zijn er namelijk ‘varsity games’, dit zijn de sportwedstrijden tussen Oxford en Cambridge. Alle beste spelers van Cambridge spelen dan in het universiteitsteam en alle studenten en ouders komen bij deze wedstrijden. Een aantal van Lex zijn vrienden speelt in een universiteitsteam dus besloten we bij die wedstrijden te gaan kijken. We mochten een fiets van een vriend van Lex lenen dus fietsen we met z’n drieën naar de sportcomplexen aan de rand van de stad. We gingen eerst naar een Netball wedstrijd (een soort korfbal) maar we waren nogal laat en konden maar de laatste minuut van de wedstrijd zien. Cambridge had wel gewonnen dus de sfeer was goed. Daarna gingen we door naar een waterpolowedstrijd waar Cambridge ook won.

Eline had pannenkoekenmix meegenomen omdat dat iets was van Lex miste uit Nederland dus bakten we die ’s avonds. Later die avond gingen we nog iets drinken bij de bar van Queens’ en toen was de eerste echte dag al weer voorbij.

Lees wat we de volgende dag deden in deel 3!

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie