Je bekijkt nu Cambridge, Engeland – Deel 1

Cambridge, Engeland – Deel 1

Hoi! Vandaag mijn eerste echte ‘reisblog’. Mijn eerste buitenlandse reis in 2017 ging, zoals je al hebt kunnen lezen, naar Cambridge. Ik was hier nog nooit geweest en dit was ook meteen mijn eerste keer in Engeland! Cambridge ligt ongeveer 80 kilometer van Londen en is vooral bekend vanwege de universiteit van Cambridge. De universiteit was ook de reden van mijn bezoek.

 

Samen met een van mijn beste vriendinnen, Eline, ging ik op bezoek bij haar tweelingbroer Lex. Hij is na zijn vwo-examen in Nederland in Cambridge gaan studeren en zit nu in zijn eerste jaar van de studie Computer Science.

Cambridge is een stad waar de universiteit overal een grote rol speelt. Er zijn overal door de stad verschillende gebouwen van de universiteit zoals laboratoriums, collegezalen en sportgebouwen.

img_8737

Een van de vele colleges van Cambridge

De universiteit is opgericht in 1209 opgericht door studenten uit Oxford en een groot deel van de gebouwen in de stad zijn erg oud. De universiteit bestaat uit 31 colleges. Een college bestaat uit een aantal gebouwen waar studenten en docenten wonen/ werken. Deze colleges zijn allemaal apart gesticht door rijke weldoeners. Vaak zit er een groot stuk land bij en veel colleges hebben ook een eigen kapel. Er zijn veel verschillende soorten colleges, zo zijn er colleges die alleen voor vrouwen toegankelijk zijn of colleges waar geloof een grote rol speelt. Verder hebben de colleges vaak eigen sportclubs waar studenten lid van kunnen worden.

Lex woont in Queens’ college, dit is een van de oudste en grootste colleges van de universiteit. Queens’ is gesticht door twee vrouwen, vandaar de naam Queens’. Het is voor studenten toegestaan om bezoekers te hebben dus konden Eline en ik op het college verblijven, dit scheelde niet alleen in kosten maar het was ook leuk om het leven van een student op Cambridge mee te maken.

img_8728

Queens’ college, Cambridge

We vertrokken vrijdagavond 24 februari, dit omdat zowel Eline als ik overdag nog school hadden. We vlogen met EasyJet via Schiphol naar Londen Stansted. Onze vlucht vertrok om 21:45 en we kwamen om 21:55 (door het uur tijdsverschil) Engelse tijd aan. Vanaf Londen Stansted namen we de trein naar Cambridge en kwamen daar een half uurtje later aan.

img_8689

Eline in de trein van Londen Stansted naar Cambridge

Vanaf het station was het nog zo’n 30 minuten lopen naar Queens’. Om ongeveer 23:30 arriveerden we bij Lex waar we meteen onze spullen op de kamer zetten en door naar de bar van Queens’ gingen. Daar ontmoetten we de Engelse vrienden van Lex maar erg lang bleven we er niet want net nadat we binnen waren sloot de bar al.

Omdat we erg vermoeid van onze reis waren en omdat we de volgende dag (ja, op zaterdag) een college van Lex zouden volgen besloten we terug naar de kamer te gaan. En toen zat onze ‘eerste’ avond in Cambridge er op.

Lees meer over onze eerste echte dag in Cambridge in deel 2!

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie