Je bekijkt nu Cambridge, Engeland – Deel 3

Cambridge, Engeland – Deel 3

Hoi! Hier het laatste deel van mijn reisje naar Cambridge! Eline en ik besloten ’s ochtends even naar de stad te gaan om wat souvenirs te kopen en nog wat rond te lopen. Nadat we geslaagd waren gingen we naar de brunch van Queens’.

 

Queens’ heeft een grote eetzaal waar studenten voor weinig geld kunnen eten. Op zondag was er brunch en toen we aankwamen stond er al een lange rij. Je kreeg een dienblad waar je al je eten op kon zetten en aan het eind was een kassa waar je kon afrekenen. Er was een saladebar maar ook echt Engels eten zoals champignons, witte bonen en worstjes. Queens’ college heeft een oude en een nieuwe eetzaal. De oude eetzaal wordt alleen gebruikt voor speciale gelegenheden dus wij zaten in de nieuwe, die erg mooi en groot was.

diner-cambridge

De nieuwe eetzaal

Na de brunch liepen we samen met een vriend van Lex en zijn broer nog een rondje door Cambridge en liepen we over het terrein van Kings college, het meest bekende college. Normaal moet je hiervoor betalen maar omdat we met twee studenten waren konden we zo doorlopen. Ook zagen we hier voor het eerst iemand over het gras van de universiteit lopen. Er zijn namelijk strenge regels over het gras, alleen de fellows (hele belangrijke personen van de universiteit) mogen over het gras lopen. De man die wij zagen lopen was dus een fellow.

img_8695

Kings college

img_8739

Kings college

Daarna ging Lex op de fiets naar zijn roeitraining en Eline en ik liepen naar de rivier zodat we ze langs konden zien waren. We liepen door een park waar een aantal sporten gespeeld werden, onder andere een vreemd spel wat we nog niet kenden dus we besloten om later weer even terug te lopen. Lang de rivier waren meerdere boothuizen en we liepen wat verder zodat we vanaf een brug goed de boot konden zien.

img_8810

Rivier met boothuizen

Nadat de boot voorbij was gevaren liepen we terug door het park om nog even bij de vreemde sport te gaan kijken, ons vermoeden klopte, het was Quidditch. Quidditch is het Engelse woord voor Zwerkbal, dat is de sport die wordt gespeeld in alle Harry Potter films. Ze zweven dan door de lucht met een bezem en moeten een bal in een soort net gooien. De jongeren in die deze sport in het park aan het spelen waren hadden dus een stok die ze de hele tijd tussen hun benen hielden. Het was erg grappig om te zien.

img_8748

Daarna hebben we nog de hele middag door de stad gelopen en zijn we naar de twee grote winkelcentra in Cambridge geweest. Aan het eind van de middag zijn we weer terug naar Queens’ gegaan om samen met Lex naar een varsity (tussen Oxford en Cambridge) hockeywedstrijd te kijken. Ook hier won Cambridge en vierde iedereen dat uitbundig.

Na de wedstrijd gingen we terug naar de kamer en verkleedden we ons in jurkjes want het was tijd voor het formal dinner. Cambridge heeft elke zondag een formal dinner. Dit is een diner waarbij iedereen in nette kleding komt (jongens in pak en meisjes in jurkjes) en alle studenten hun Gown (zwarte toga) aanhebben, ook eten de fellows mee. Iedereen zit aan lange tafels en krijgt een drie gangen menu. Het diner begon om 19:30 en alle studenten zitten al dan de tafel. Op een gegeven moment gaat er een gong en moeten iedereen opstaan en stil zijn. De fellows komen dan binnen en er wordt een gebed opgelezen. Na dat gebed mag iedereen weer gaan zitten en wordt het voorgerecht geserveerd. Iedereen krijgt hetzelfde tenzij je van tevoren hebt opgegeven dat je allergieën hebt. Er staan kannen met water op tafel maar er wordt verder geen drinken geserveerd, het is de bedoeling dat je zelf een fles wijn meeneemt. De hele tafel stond dus vol met heel veel verschillende soorten wijn. Ook zijn er allerlei tradities, als iemand bijvoorbeeld een muntje in je wijnglas gooit moet je die in een keer opdrinken. Aan het eind van het diner ging er weer een gong en moest iedereen weer opstaan. Er werd weer een gebed opgezegd en de fellows verlieten de zaal. Het was erg bijzonder op dit mee te maken.

Formal dinner

Maandagochtend vlogen we vroeg terug, ons vliegtuig vertrok om 9:55. We hadden de trein van 7:40 op Cambridge, daar bleek dat we het verkeerde treinticket hadden gekocht dus moesten we snel nieuwe kopen. Uiteindelijk kwamen we om 8:10 aan op Londen Stansted en vlogen we twee uur later weer terug naar Amsterdam.

img_8761

Engelse platteland

Het was een erg leuk weekend en Cambridge is zeker een aanrader om een weekendje naartoe te gaan!

Saskia

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Jeroen

    Leuk joh, ik krijg zin om ook Cambridge te gaan verkennen! Groet, Jeroen

Geef een reactie