Eetdagboek student in Valencia

Hoi, hier iets anders dan een update over wat ik allemaal heb gedaan in Valencia. Namelijk, wat eet ik als Eramusstudent in Spanje? Ik ben nu voor het eerst uit huis gegaan en moest nu opeens alles zelf doen, het huishouden, boodschappen doen en natuurlijk eten. Daarom leek het me leuk om jullie te laten zien wat ik nou allemaal eet, in de vorm van een eetdagboek!

 

Mijn eetpatroon is wel anders dan toen ik nog in Nederland woonde. Het heeft er deels mee te maken dat ik maar voor 1 persoon hoef te koken (door iedereens wisselende schooltijden is het lastig om samen te eten) en deels dat het hier een stuk warmer is en ik daardoor trek in andere dingen heb!

Ook een groot verschil met mijn eetpatroon in Nederland is de tijden waarop ik eet! Zoals veel mensen weten eten de Spanjaarden en stuk later dan Nederlanders doen. Ik had het van tevoren niet verwacht maar ik heb dat patroon grotendeels overgenomen! Door de warmte krijg ik pas veel later honger, dat heeft als grote voordeel weer dat mijn dagen langer lijken te duren en ik tot later op het strand kan blijven.

 

Maandag 11 september

Ontbijt

In Spanje kennen ze helaas niet hetzelfde soort brood als ik in Nederland elke ochtend at. Ze hebben vooral veel tostibrood of een heel brood bij de bakker, maar ik heb helaas niet de tijd om elke ochtend vers brood te halen.

Als ontbijt eet ik daarom toch het tostibrood met Nutella. Daar drink ik dan wat vruchtensap of water en een kopje (oplos) cappuccino bij.

IMG_2968

Lunch

Wat ik lunch heeft er mee te maken of ik school heb of niet. Het brood is eigenlijk echt niet lekker om mee te nemen maar bij gebrek aan beter had ik dat maandag toch maar gedaan. Als hartig beleg heb ik chorizo worst, Alioli of Philadelphia.

Avondeten

Als ik Nederland kookte deed ik dat voor het hele gezin (4 personen) dus de eerste keren dat ik hier kookte moest ik erg wennen aan de hoeveelheden! Ik kookte dan ook vaak teveel, oeps. Gelukkig hebben we hier in huis heel veel Tupperware bakjes die we in de koelkast kunnen zetten waardoor we het eten langer kunnen bewaren.

Als avondeten maakte ik een broodje hamburger, gebakken aardappeltjes en een salade!

IMG_3198

Dinsdag 12 september

Ontbijt

Ik had weer hetzelfde ontbijt als maandag maar nu met een Belvitakoekje erbij. Het is lastig om lekkere koekjes om mee te nemen vinden omdat vrijwel alle koekjes iets met chocolade hebben en dat met 30 graden niet een goede combinatie is.

IMG_3176

Lunch

Ik had op dinsdag tijd om thuis te lunchen en omdat ik maandag veel te veel aardappeltjes en salade had gemaakt at ik dat als lunch. Ik heb niet elke dag behoefte aan een warme lunch en het is ook best veel werk, maar mijn Franse huisgenoten staan elke dag 2x te koken.

IMG_3179

Avondeten

En omdat ik nog steeds veel over had at ik weer een broodje hamburger, gebakken aardappeltjes en salade.

 

Woensdag

Ontbijt

Een van de voordelen van boodschappen doen in Spanje is dat het fruit een stuk goedkoper is dan in Nederland. Het is superlekker en voor een paar euro heb je genoeg fruit voor de rest van de week. Mijn favorieten zijn nu: watermeloen, aardbeien en nectarines. Samen met wat yoghurt was dat een prima vullend ontbijtje!

IMG_3212

Lunch

Een goede vervanging van het niet zo lekkere brood zijn wraps! Gevuld met komkommer, tomaten, mais, Philadelphia en sla is dit een lekkere lunch en ook handig om mee te nemen.

IMG_3219

Avondeten

We hebben in dit huis zowel een magnetron als oven. De oven is een gasoven (die ik nog nooit had gebruikt) en helaas doet hij het niet helemaal goed. Om de zoveel minuten valt het vuur uit maar blijft het gas wel lopen. Je moet er dus voor blijven zitten om te controleren of je hem opnieuw moet aansteken. Ik had het die week eerder geprobeerd met zoete aardappelfrietjes maar die moesten minstens 30 minuten in de oven en dat is vrij lang om ervoor op de grond te blijven zitten.

Ik had die dag echter niet zo’n zin om te koken en had een pizza gekocht. Nu moest ik er ‘maar’ 15 minuten voor blijven zitten maar uiteindelijk was het gelukt!

IMG_3229

Donderdag 14 september

Ontbijt

Wederom een ontbijtje met fruit, sap en koffie maar nu nog een bakje yoghurt met chocolade cruesli erbij!

IMG_3237

Lunch

Ik had tijdens lunchtijd les en had twee boterhammen met Philadelphia mee.

Avondeten

Ik was net inspiratie aan het opdoen in mijn studentenkookboek toen mijn huisgenoot Clara een appje stuurde of we het leuk vonden om samen ergens wat te eten. Samen met Clara, Sophie en Claire (een vriendin van Clara) zaten we bij 100 Mondanditos waar we voor €4,00 pp verschillende snacks hadden (uienringen, kipballetjes, frietjes en olijven) en een lekker broodje (zalm, brie en honingmosterdsaus).

IMG_3253

Dessert

In de supermarkt had ik diepvries churros gevonden die ik graag wilde proberen. Ik frituurde ze in een pan met olie en samen met wat nutella aten we die op, erg lekker!

IMG_3257

Vrijdag 15 september

Ontbijt

Wederom een ontbijtje met fruit en cruesli!

IMG_3267

Lunch

Omdat het buiten wat koeler was, had ik wel zin in een kopje soep. Gelukkig had ik op een van mijn eerste dagen een paar bekers noedels gekocht en die at ik nu lekker op.

IMG_3270

Avondeten

Ook voor het avondeten besloot ik voor makkelijk te gaan met een kant en klare lasagne. Gelukkig hebben we een magnetron waardoor ik alles snel kan opwarmen. Wel fijn dat als ik geen zin heb ik niet elke avond hoef te koken.

 IMG_3303

Zaterdag 16 september

Ontbijt

Je raadt het vast al, een ontbijt met fruit en cruesli!

Lunch

Zaterdag waren we de hele dag op pad in de dierentuin dus nam ik een lunch mee! Bij de supermarkt had ik een stokbrood gekocht die ik belegde met alioli, chorizoworst, sla en kaas. Erg lekker!

IMG_3375

Avondeten

Omdat we nu allemaal op dezelfde tijd thuis waren besloten we gezellig samen te eten. Ik maakte samen met Birgit pasta Carbonada uit mijn studentenreceptenkookboek. Erg leuk en gezellig om met z’n allen aan tafel te kletsen en elkaar beter te leren kennen.

Zondag17 september

Ontbijt

Ook vandaag weer een ontbijtje met fruit en cruesli. Nu met een van mijn favoriete soorten fruit, aardbeien!

IMG_3434

Lunch

Omdat we deze dag weer de hele dag op pad waren nam ik dezelfde lunch mee als zaterdag, een goed gevuld stokbrood. Het is jammer dat het brood zo snel minder lekker wordt, anders zou ik dit elke dag wel als lunch willen!

Avondeten

Ik had zaterdag weer goed boodschappen gedaan en had lekker veel groente gekocht. Het werd: broccoli, gegrilde courgette, een gebakken eitje en een hamburger. Lekker en makkelijk! Het voordeel van veel groentes is dat je ze makkelijk voor meerdere dagen kunt maken en later kunt opwarmen.

IMG_3502

Tussendoortjes

Natuurlijk eet ik naast de drie hoofdmaaltijden ook nog veel tussendoortjes. Ik eet waterijsjes, neem naar school koekjes mee en neem af en toe wat nootjes. Maar mijn favoriete tussendoortje is toch echt fruit! Meloen, aardbeien, nectarines, heerlijk!

 

Dit was mijn eetdagboek voor een week! Grappig om dit zo bij te houden en omdat je overal foto’s van maakt ben je je veel bewuster van wat je eet. Ik ben benieuwd of mijn eetpatroon veranderd naarmate het wat koeler wordt en ik het drukker met school krijg, we gaan het zien!

 

Mocht je nog vragen hebben of iets willen zeggen kan dat hieronder in de reacties of kun je me een whatsapp berichtje sturen!

Saludos, Saskia

 

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie