10 Dingen om te doen in Valencia

Nu ik al meer dan een maand in Valencia woon en zelf ook de toerist heb uitgehangen weet ik nu wel ongeveer wat echt gezien moet hebben tijdens de vakantie in Valencia. Dus hierbij, voor alle mensen die mij komen bezoeken of zelf een reisje naar Valencia maken, de 10 dingen die je niet kunt missen!

 

1)     Cuidad de las artes y ciencias

Het is vast geen verassing dat deze op de lijst staat! De Ciudad de las artes y ciencias is een van de eerste dingen waar mensen aan denken zodra ze het woord ‘Valencia’ horen. Hoewel de Valencianen er zelf niet per se blij mee zijn (het heeft namelijk heel veel geld gekost en wordt nauwelijks gebruikt) is het zeker de moeite waard om te bezoeken. Vanaf de brug heb je mooi uitzicht (en de perfecte fotospot) op zowel de Opera als het andere gebouw. Als je naar beneden gaat kun je het gebouw van dichterbij bewonderen.

Het is zeker ook een aanrader om ’s nachts een kijkje te nemen, het gebouw is dan namelijk prachtig verlicht.

Tip studenten: Een deel van de ciudad de las artes wordt als club gebruikt (Umbracle en Mya), de club is in de zomermaanden open.

2)     Plaza la reina/ Plaza la virgen

Dit zijn de bekendste pleinen van Valencia, maar meteen ook de meest bezochte en dus drukste pleinen. Mooi om rond te lopen, souvenirs te kopen of een drankje te doen. Het vakantiegevoel komt hier goed naar boven met de palmbomen en de mediterrane sfeer die er hangt!

3)     Mercat central

Ook een van de bekendste plekken van Valencia is Mercat Central! De locals komen hier voor hun boodschappen maar ook als toerist kun je hier goed rondlopen. De markt is tot 15:00 open en er wordt van alles verkocht zoals vlees, vis, groente, noten en fruit. Ze verkopen bakjes met fruit en smoothies, handig en lekker voor toeristen! Het gebouw uit 1928 zelf is ook prachtig.

4)     Kathedraal/ toren

Een van de opvallendste gebouwen in het oude centrum is toch wel de kathedraal. Je kunt de mooie kathedraal zowel vanbinnen bezoeken als de toren beklimmen. Vooral de toren (El Miclet) is een echte aanrader! Vanaf boven heb je geweldig uitzicht over de stad en zie je pas echt hoe groot die is.

Tip: doe dit niet op het heetste moment van de dag want er zijn maar liefst 207 treden en geen lift… 

5)     Wandeling door het oude centrum

Naast de bepaalde highlights in het oude centrum is het ook zeker een aanrader om gewoon lekker in de stad te lopen. Onderweg kom je bijvoorbeeld het station tegen, de stierenvechtersarena, het stadhuis, leuke pleintjes en mooie oude gebouwen.

 

6)     Turiapark

Ook een van de dingen waar Valencia om bekend staat is het Turiapark! Dit park was vroeger een rivier en slingert door de stad. Omdat de stad meerdere keren overstroomde is de rivier nu om de stad geleid. Eigenlijk zou de rivierbedding een snelweg door de stad worden maar gelukkig is dat tegengehouden en is het nu een mooi park.

Het park heeft fiets- en wandelpaden, sportvelden, speeltuinen, ligweides en fonteinen. Mijn advies is om met de fiets gewoon het hele park (of een deel) uit te fietsen, onderweg is er zoveel te zien!

7)     Strand/ boulevard/ haven

Een van mijn favoriete dingen van Valencia is het strand! Afhankelijk van de tijd van het jaar waarin je komt (en een beetje geluk) kan je een middag van het strand en warme weer genieten.

Mocht het weer nou iets minder zijn of ben je graag actief bezig is het leuk om wat rond te lopen/ fietsen op de boulevard! De boulevard loopt vanaf de haven (waar je ook kunt rondkijken) tot het einde van de stad en onderweg kom je toeristenkraampjes, restaurantjes en nog veel meer tegen. Dit kan niet missen tijdens je reis!

8)     Georganiseerde fietstocht

Valencia is een van de weinige buitenlandse steden waar zoveel voor fietsen is geregeld. Vrijwel overal in de stad zijn fietspaden en het overige verkeer houdt over het algemeen goed rekening met fietsers. Je kunt zelf een fiets huren of een kaart voor Valenbici kopen (deze fietsen staan bij verschillende stops in de stad waar je kunt ze pakken en weer terugzetten).

Maar wat ook erg leuk is, is een georganiseerd fietstocht met (Nederlandse) gids! De gids neemt je op de fiets mee naar alle bijzondere plekken in de stad en kan je goede insidertips geven. Handig om op een van je eerste dagen te doen zodat je weet welke dingen je nog wilt bezoeken!

Organisaties die een fietstour met Nederlandse fietstocht aanbieden zijn bijvoorbeeld:

– Bajabikes
– Verassend Valencia

9)     Buitenwijken

Valencia is een bijzondere stad waarbij er een heel duidelijk verschil is tussen de plekken waar de locals komen en waar de toeristen zijn. Het oude centrum is ontzettend toeristisch en vaak betaal je er de hoofdprijs voor eten/drinken en spullen. Zodra je echter het park oversteekt kom je in het gebied waar vrijwel alleen maar locals wonen. Deze wijken worden vaak overgeslagen maar zijn zeker de moeite waard!

Het oude vissersdorp

De stad Valencia lag vroeger niet aan zee maar door dit samen te voegen met het oude dorp dat wel aan zee lag is het een grote stad aan zee geworden. Ook al is er geen officiële scheiding meer is het nog heel goed te zien dat dit dorp vroeger anders was. Het dorp bestaat uit hele kleine arbeidershuisjes die in allerlei kleuren zijn geverfd, maar wel een beetje in verval zijn geraakt. Dit is duidelijk een gebied met alleen maar locals en het is erg interessant om te zien hoe de mensen daar leven.

Blasco ibañez

Dit is de studentenwijk waar ik zelf woon en veel voor studenten te doen is (barretjes, clubs etc.). Leuk voor studenten om rond te kijken!

Er zijn nog veel meer andere leuke wijken dus mijn grootste advies is: huur een fiets en fiets rond door de stad. Een snelle en leuke manier om heel veel van de stad te zien!

10)  Shoppen

Valencia heeft in het centrum veel verschillende winkels en heeft ook een paar grote winkelcentra, onder andere een naast de ciudad de las artes. Ook zijn er in het centrum filialen van het grote Spaanse ‘el corte ingles’. Voor alle leeftijden en smaken zijn er winkels dus het is zeker de moeite waard om een middagje te winkelen.

Dit zijn alle dingen die je wat mij betreft niet kunt missen tijdens je stedentrip naar Valencia! Mocht je nog meer tips willen, je kunt me een berichtje sturen.

Hieronder een plattegrond met alle punten:

Plattegrond 10 things to do

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. Marina

    10 Prima Valencia tips!

Geef een reactie