Je bekijkt nu Lipnomeer, Tsjechië

Lipnomeer, Tsjechië

Dobrý den! Na het eerste deel van onze vakantie in Praag was het tijd om verder Tsjechië in te trekken. We vetrokken naar het Lipnomeer, een stuwmeer tussen de bergen/heuvels dicht bij de grens met Oostenrijk.

Maandag 25 juli

Na een ritje van 2,5 uur kwamen we aan in het dorpje Lipno nat Valdou. We verbleven op de Panorama Lipno Camping. Het sanitair was wat verouderd maar we hadden een mooi plekje super dicht bij het meer. Na onze aankomst doken we meteen het meer in voor een verkoelende duik en om te suppen.

Ook ’s avonds was het prachtig met een mooie zonsondergang. Er waren opvallend veel Tsjechische toeristen overal maar gelukkig wel een stuk rustiger dan in Praag.

Dinsdag 26 juli 

Door het mooie weer de dagen ervoor zagen we het eigenlijk niet aankomen maar ’s nachts heeft het flink gestormd en geregend. Overdag was het een stukje frisser maar bleef het gelukkig wel droog. Vanuit het Lipnomeer kan je een aantal mooie plaatsen bezoeken en we besloten naar Český Krumlov te gaan.

Dit stadje staat op de werelderfgoedlijst en heeft een mooi kasteel en oud centrum, omsingeld door een snelstromende rivier. Het kasteel had een bijzondere constructie tussen de twee heuvels en had drie beren in de ‘slotgracht’….

Woensdag 27 juli 

In de winter is het gebied rondom het meer een skigebied. In de zomer kun je met de stoeltjesliften naar boven en op de berg genieten van het uitzicht. Ze hebben op 40 meter hoogte een ’tree-top-walk’ gemaakt vanuit waar je nog beter uitzicht op de omgeving hebt. Hoewel het wel erg toeristisch en een beetje over-priced was, was het uitzicht wel erg mooi!

’s Middags lunchten we in het zonnetje dat gelukkig weer was gaan schijnen en maakten we een wandeling langs de rand van het stuwmeer en de rivier die vanuit daar stroomde.

Donderdag 28 juli

Donderdag gingen we iets doen waar ik al een tijdje naar uitkeek, raften op de rivier! Uiteindelijk bleek het meer kanoën met af en toe een stroomversnelling te zijn haha, maar alsnog erg leuk. Onderweg langs de rivier waren allerlei tentjes waar je kon stoppen voor een pauze en een drankje en we hadden gelukkig erg mooi weer.

Vrijdag 29 juli

Ik vind het op vakantie altijd erg leuk om kastelen te bezoeken, het liefst struin ik er dan zelf in mijn eigen tempo rond. In Tsjechië bleek het echter bij bijna alle kastelen alleen mogelijk om met een groep een tour te doen (vaak met een Tsjechisch sprekende gids). We besloten het er toch nog een keer op te wagen en bezochten het Hluboká kasteel een uurtje verderop.

We hadden geluk, er was hier een Engelse tour beschikbaar en ook van buiten was het kasteel prachtig. We mochten binnen geen foto’s maken maar het interieur was bijzonder met veel donker hout.

We sloten we dag af in een restaurant aan het water en toen zat onze vakantie er helaas al weer op! We reden zaterdag via Duitsland weer terug naar huis.

We kijken terug op een geslaagde vakantie! Ik kan Tsjechië zeker aanraden als vakantiebestemming en ook de afwisseling van Praag met het meer was een leuke combi.

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie