Salamanca, Spanje – Deel 2

¡Hola! Hier deel 2 van mijn taalcursus in Salamanca, de eerste echte lesdag!

Toen me had ingeschreven bij de cursus kreeg ik een informatieboekje met alle tijden en daarin stond dat ik om 8:45 op school moest zijn om mijn klas te bekijken. Daarna zou ik om 9:00 een welkom bijeenkomst hebben en begonnen de lessen daarna om 9:30. Toen ik bij de school aankwam was er nog bijna niemand en samen met 1 andere student kreeg ik de uitleg over de school. Ik hoorde dat ik was ingedeeld bij niveau A1 (dat is het laagste niveau) en kregen we een programmaboekje met alle activiteiten van die week.

De lesdagen zijn als volgt, van 9:30 tot 11:10 is er een grammatica les waarbij je opdrachten in een boek maakt en van 11:20 tot 13:00 krijg je les in spreken en schrijven. Ik zit in de klas met, toevallig, drie andere Nederlanders. Twee studenten die een tussenjaar hebben en een wat oudere man die als hobby ‘Spaans’ heeft. Het is een klein lokaal en omdat we met weinig studenten zijn voelt het net als privéles.


De lessen zijn voor mij goed te volgen. Op school heb ik vooral theorie en bijna geen spreken en luisteren. Ik heb dus vooral problemen met begrijpen wat mensen bedoelen en antwoorden. De grammatica was grotendeels herhaling van wat ik al had gehad en de schrijf en spreek opdrachten waren ook goed te doen.

Na de lessen ging ik terug naar mijn kamer waar ik weer warm en veel lunchte en nog even uitrustte. Ik had me namelijk ingeschreven voor een rondleiding met gids door de stad en daarna een lezing over de geschiedenis van Salamanca.

Om 16:00 begon de rondleiding en samen met een groep Poolse scholieren liepen we door de stad waarbij de gids van alles over de gebouwen vertelde. De verhalen van de gids waren voor mij een stuk lastiger te begrijpen omdat er veel nieuwe woorden en achtergrondgeluiden waren. Ondanks dat ik niet alles begreep vond ik het wel erg leuk om de bijzondere gebouwen van de stad te zien!


Om 17:30 waren we weer terug bij de school waar we een uur lang de geschiedenis van Salamanca te horen kregen. Ook hier begreep ik nog niet alles wat de docent vertelde, maar met de plaatjes op de powerpoint kon ik het toch enigszins volgen.

Rond 18:30 was de lezing afgelopen en liep ik terug naar mijn kamer waar ik nog even het huiswerk maakte dat we hadden opgekregen en wat uitrustte. Om 20:00 begon namelijk de tapas tour! Tijdens deze tour ga je langs 4 verschillende restaurants waar je bij elk een tapas en een drankje kreeg. Het was erg leuk want deze avond waren er een hoop andere studenten van mijn leeftijd. Er waren veel Nederlanders en Duitsers maar ook een Amerikaan en een Aziaat. Eigenlijk was de tour een soort van speeddaten omdat je bij elk restaurant naast andere mensen zat. Het was heel erg gezellig en erg leuk om de verschillende restaurants en tapas te leren kennen. Ik had verwacht dat de tapas klein zouden zijn maar het waren best grote porties en na 2 restaurants zat ik eigenlijk al vol.


Na de tapas tour ging ik weer terug naar mijn kamer en dat was alweer het einde van de tweede dag. Lees meer over mijn tweede lesdag in deel 3!

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Dit bericht heeft één reactie

  1. Margret

    Klinkt allemaal best leuk!!! 🙂

Geef een reactie