Salamanca, Spanje – Deel 3

¡Hola! Hier is alweer het derde deel van mijn tijd in Salamanca. De tweede lesdag en ook weer nieuwe activiteiten!

De lessen begonnen vandaag om 9:30 dus ik kon een klein beetje uitslapen. Het appartement is op ongeveer 10 minuten lopen van de school dus dat is erg fijn. Ook vandaag gingen de lessen goed, ik begreep alle grammatica en ook de schrijfopdracht snapte ik. Mester (de school) is ook erg populair bij schoolreizen, overal zie je grote groepen met Duitste, Nederlandse en Poolse scholieren. Na de lessen kun je je inschrijven voor de activiteiten van die dag. Elke dag zijn er andere activiteiten en vandaag stond er een tour langs 2 kathedralen en een lezing over Spaanse kunst op het programma. Na de lessen schreef ik me in voor beide activiteiten.

Omdat de andere studenten in het appartement pas om 14:00 klaar waren met hun lessen en we dus pas rond 14:30 konden eten liep ik nog een rondje door de stad en heb ik nog een tijdje op een bankje in een parkje in de zon zitten lezen.


Rond een uur of 14:00 liep ik weer naar het appartement om te lunchen. Na nog wat huiswerk gemaakt te hebben stond ik om 16:00 weer voor de school voor een tocht langs een kathedraal en langs de grot van Salamanca. Samen met een gids en dezelfde groep scholieren als de dag ervoor liep ik naar de grote kathedraal. Ik dacht dat we alleen maar binnen zouden kijken maar we gingen via de trappen steeds verder naar boven en uiteindelijk kwamen we uit bij de een groot balkon waar we prachtig uitzicht over de stad hadden. Ook kwamen we langs een balkon waar je de kathedraal van binnen kon zien.Ik dacht dat dit de hoogste plek was, maar de gids wees naar de toren boven ons en vertelde dat we daar helemaal naar boven gingen! Het waren erg smalle trappen en een aantal Poolse scholieren ging weer naar beneden omdat ze hoogtevrees hadden. Eenmaal boven aangekomen hadden we nog mooier uitzicht over de stad.


Via de vele trappen liepen we weer naar beneden en vertelde de gids nog wat over de kathedraal. Door alle geluiden van de straat en het snelle Spaans kon ik er helaas niet veel van verstaan.

Na de kathedraal liepen we door naar een botanische tuin die er vlak naast lag. Naast de botanische tuin was de grot van Salamanca. Ik had een echte grot verwacht maar het was meer een inham in een rotswand. Het stelde dus niet zo veel voor. Ook hier begreep ik helaas niet veel van de uitleg van de gids maar het was wel leuk om te zien.


Toen we weer terug waren kregen we een presentatie over de Spaanse kunst door de jaren heen. Omdat er nu niet veel geluiden waren en er een powerpoint met plaatjes bij was kon ik de presentatie goed volgen! Na de presentatie liep ik terug naar het appartement om nog even uit te rusten en wat te eten.

Maandag had ik tijdens de tapas tour een aantal andere Nederlandse en Duitste studenten ontmoet en die vertelden me dat er dinsdagavond bij een van de bars een Koningsdagfeest was. Het leek me erg leuk om daar heen te gaan dus vertrok ik na het eten naar het studentenhuis waar een aantal studenten woonden en waar iedereen voor het feest verzamelde. Ze hadden van tevoren al oranje shirts besteld, want als je iets oranjes aanhad mocht je voor 23:00 gratis naar binnen. Omdat ik later was en er niet op had gerekend had ik niks oranjes mee, maar een van de studenten kwam uiteindelijk niet dus kon ik toch dat oranje shirt aan.

Om 23:00 waren we bij de bar en toen we binnenkwamen was er nog niemand. De bar was wel leuk versierd met Nederlandse vlaggen en oranje slingers! Uiteindelijk werd het steeds drukker en werd het een hele gezellige avond!Dat was alweer deel 3 van mijn reis naar Salamanca. Lees meer over de volgende dag in deel 4!

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie