Je bekijkt nu Sint-Petersburg, Rusland – Deel 6

Sint-Petersburg, Rusland – Deel 6

Hoi! Vandaag deel 6 van mijn reis naar Rusland! Dit was de tweede dag in Sint-Petersburg.
Vandaag stond om 12:00 de lunch met de hele klas op het programma. Rond 10:00 gingen we de deur uit om wat rond te lopen in de hoofdstraat en wat souvenirwinkeltjes te bekijken.


In diezelfde straat zat ook het restaurant Bibliotheca waar we de lunch zouden hebben. Na wat rondgelopen te hebben liepen we dus daarheen en hebben we lekker geluncht. Als voorgerecht had ik een salade en als hoofdgerecht een pizza Margarita.


Na de lunch hebben we afscheid genomen van Davy en Denise, zij vlogen vrijdag middag al terug, en zijn we doorgelopen naar de kerk van het bloed van de verlosser waar we veel foto’s hebben gemaakt en naar binnen zijn gegaan. Het is een hele mooie kerk van binnen en van buiten.

Na de kerk splitste de groep, een deel ging terug naar het appartement en samen met Faya ging ik naar het Stroganoff Paleis. Dit is een groot gebouw in de stad waar veel rijke families hebben gewoond en nu een museum is. We moesten zelf bij de naam van het paleis meteen aan het gerecht ‘beef Stroganoff’ denken en terwijl we door het museum liepen kwamen we er ook achter dat het gerecht hier bedacht is. De kok van een van de bekendste families die in dit paleis hebben gewoond, de Stroganoffs, heeft het gerecht hier bedacht en vernoemd naar de familie.


Nadat we het paleis hadden bezocht zijn we rond gaan lopen door de stad om een cadeautje te vinden voor Melanie, die werd zaterdag namelijk 23 en namens de groep wilden we haar een cadeautje geven. Uiteindelijk hebben we een heel leuk Russisch sjaaltje gevonden.

Nadat we terug waren gelopen naar het appartement en even waren uitgerust zijn we met de hele groep (weer) naar Bibliotheca gegaan om te dineren. Het was de vorige keer erg lekker en goed betaalbaar dus wilden we erg graag weer eten. Ik had een burger en die smaakte erg goed.


Na het eten hebben we gezellig een hele tijd in het appartement zitten kletsen en zijn daarna naar bed gegaan.

Lees meer in het laatste deel van mijn reis naar Rusland!

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie