Valencia – Update 6

Hoi, hier alweer het zesde verslag van mijn tijd in Valencia, ik wen steeds meer aan het leven hier en het warme weer bevalt me zeer goed! Ik had weer een paar dagen school en deed leuke dingen in het weekend, zoals onder andere een trip naar Benidorm!

 

Eerst even een extra berichtje, mocht iemand het leuk vinden om mij hier een kaartje/foto’s te sturen en op de muur in mijn kamer bij de rest van de kaartjes en foto’s te komen, dat kan!

Mijn adres hier is:

Saskia Roos
Manuel Candela 66 – apartamento 9
46021, València
Valencia, España

 IMG_3628

Dinsdag 19 september

Dinsdag was een gewoon schooldagje, ik moest vroeg beginnen maar gelukkig had ik mijn twee Engelse vakken achter elkaar zodat ik alles wel gewoon goed kon volgen. Omdat ik daarna 6 uur lang tussenuur had ging ik lekker naar het strand. Ik geniet nu zolang het kan van het lekkere weer en ik vind het zonde om de hele dag binnen te zitten. Gelukkig is het strand erg dichtbij dus zolang het weer het toelaat vind ik tussenuren op deze manier ziet zo’n ramp.

Rond een uur of 16:00 ging ik terug, deed ik boodschappen en moest ik weer naar school voor mijn laatste les, psychologie.

Je merkt wel dat nu langzamerhand het echte schoolleven gaat starten. We krijgen huiswerk, moeten opdrachten maken en de lessen worden wat pittiger. Dat is nog best even wennen want ik had een hele lange tijd vakantie gehad en heb eigenlijk nog niet zo’n zin om weer te beginnen…

 

Woensdag 20 september

Woensdag was weer een volle lesdag. Ik had eerst een praktijkles van marketing strategy waarbij we een presentatie moesten geven. Daarna had ik twee uur international business waar we in groepjes aan een Spaanse opdracht moesten werken. Ik zat samen met 1 andere Erasmusstudent, Kelly en 3 Spanjaarden. Gelukkig wilden ze ons graag helpen en vonden ze het niet erg dat ons Spaans niet zo goed was.

Daarna had ik 2 uur tussenuur waarin ik naar huis ging. Ondertussen was ook de vriend van Clara uit Italië gekomen. Hij blijft de komende week in ons appartement.

Toen ik 2 uur later weer op school was en Nathalie (klasgenoot uit Nederland) en ik in het lokaal aankwamen, bleek er niemand te zijn… De les ging niet door omdat de docent nog steeds ziek was maar zijn mailtje was pas laat verstuurd waardoor we die gemist hadden. Ik had dus 2 uur voor niets gewacht.

Gelukkig was het nog steeds mooi weer en kon ik nog lekker de rest van de middag naar het strand!

IMG_3615

Nadat ik terug was maakte ik me klaar voor de salsalessen die avond! De lessen worden elke woensdagavond op veel verschillende plekken gegeven en toen we een leuk café zochten bleek het grootste deel compleet leeg te zijn! Blijkbaar begonnen studenten nu toch huiswerk te krijgen en konden ze niet elke avond meer uit. Na een tijdje in een café gewacht te hebben begonnen uiteindelijk toch de salsa lessen. De docent was een bijzonder figuur, hij had een hele strakke broek aan en zijn billen schudden alle kanten op, we kregen er allemaal de slappe lach van maar het was erg leuk en gezellig!

Donderdag 21 september

Donderdagochtend had ik eindelijk de afspraak over mijn vakkenpakket. Daarvoor ging ik nog even langs bij de bank die in de universiteit zit, daar moest ik namelijk geld voor mijn schoolpasje betalen. Er zijn strenge regels over het betalen van dat pasje, als je dat niet doet voor een bepaalde tijd wordt je hele inschrijving op de universiteit stopgezet. Ik denk dat ze in het verleden vaak problemen met niet-betalers hebben gehad.

Omdat ik aan de vroege kant voor mijn gesprek was, besloot ik op school te blijven en ondertussen mijn blog te schrijven en wat dingen voor mijn stage te regelen.

Om 10:15 was het dan zo ver, ik ging zitten in de wachtrij en had verwacht dat ik snel aan de beurt zou zijn, helaas duurde het 2 uur(?!) voordat ik aan de beurt was.

Toen ik eenmaal aan de beurt was moest ik gaan zitten achter twee laptops waarbij een Spaanse vrouw mij hielp. Eerst controleerde ze al mijn vakken en die klopten allemaal, daarna gaf ik aan een extra vak te willen toevoegen en zijn we samen mijn lijstje met opties afgegaan. Ik had twee vakken die al op mijn learning agreement stonden en al goedgekeurd door Inholland waren, het was dus het handigst als ik een van die vakken kon toevoegen. Ik had ook nog een paar andere reserve vakken maar het zou meer moeite en tijd kosten om die toe te voegen.

Helaas paste het ene vak toch niet in mijn rooster, het andere vak had 30 minuten overlap met een ander vak. Ik heb nu dit vak toegevoegd en ga nu contact opnemen met de docenten van dat vak om te vragen of dat een probleem is. Ik hoop van niet! Als ik dit vak mag houden heb ik in totaal 7 vakken, 3 vakken van 6 studiepunten en 4 vakken van 4,5 studiepunten. In totaal heb ik dus 36 studiepunten wat betekent dat ik 1 a 2 vakken zou kunnen zakken zonder studievertraging in Nederland op te lopen.

Het makkelijkste zou zijn om 5 vakken van 6 punten te hebben omdat ik dan minder les heb, maar het voordeel van de vakken met 4,5 punten is dat ze deels praktijk zijn en de tussentijdse opdrachten meetellen voor het eindcijfer.

Daarna had ik het vak Engels, we deden opdrachten in de les en ondertussen vulde ik ook een formulier voor mijn stage in zodat ik die naar Nederland op kon sturen ter goedkeuring.

Ik heb een aantal lessen samen met Nathalie, een klasgenoot uit Nederland die ook in Valencia studeert. Omdat we elkaars appartement nog niet hadden gezien besloten we bij elkaar op bezoek te gaan!

Ik moest ook nog even langs het ziekenhuis om mijn afspraak met de internist af te zeggen. Ik had contact gehad met Nederland en besloten dat ik beter eerst naar een huisarts hier kon gaan. Omdat communicatie de vorige keer erg moeizaam ging besloot ik samen met Nathalie te gaan zodat zij mij misschien nog wat kon helpen.

Omdat ik eerst mijn afspraakkaart thuis moest ophalen bekeken we eerst mijn appartement. Daarna gingen we door naar het ziekenhuis, gelukkig ging het afzeggen van de afspraak snel en zonder problemen!

Daarna fietsen we door naar Nathalies appartement. Leuk om te zien hoe zij woont en hoe verschillend onze appartementen zijn!

Na een tijdje geklets te hebben keerde ik terug naar huis en omdat het nog steeds warm was en ik nog niet zoveel motivatie had om aan mijn huiswerk te beginnen besloot ik lekker naar het strand te gaan. Ik had een pastasalade meegenomen die ik op het strand opat.

Toen ik terug van het strand kwam facetimede ik even met mijn ouders en moest ik meteen door naar school. Ik had namelijk les van 19:30 tot 21:30. De docent van dit vak was een tijd ziek geweest en dit was de eerste keer dat ik dit vak had. Gelukkig sprak de docent duidelijk en kon ik hem goed verstaan. Het vak zelf leek me ook interessant, het ging over duurzaam toerisme.

Daarna had ik al weer weekend! Ik merk wel dat ik erg vermoeid ben na een week les. De lessen kosten me veel energie omdat ik me erg moet concentreren om de docenten te begrijpen en volgen.

IMG_3577
Ondertussen had ik ook mijn schelpen opgehangen, leuke decoratie voor mijn kamer!

Vrijdag 22 september

Vrijdag had ik al lekker weekend maar ik besloot een nuttige dag te hebben, ik deed de was, maakte mijn kamer en de badkamer schoon en ruimte nog wat op. Ik probeer nu steeds op vrijdag alle vervelende klusjes en huiswerk te doen zodat ik zaterdag en zondag echt weekend heb.

IMG_3626

De docenten hebben van elke les een powerpoint die ze online op de site van de school zetten. De powerpoints zijn in het Spaans en om de les goed te kunnen volgen maak ik van elke les een Worddocument met aantekeningen in het Spaans en de Nederlandse vertaling. Dat kost best wat tijd en soms ben ik in de les niet op tijd klaar. Ik wilde daarom vandaag de aantekeningen van alle powerpoints van de afgelopen 2 weken afmaken. Een goede manier om de stof te herhalen en dat scheelt alvast leerwerk voor in januari.

In Nederland had ik 4x toetsweek in een jaar, dus 2 per semester. In Spanje heb ik alleen eind januari toetsweek. Aan de ene kant is dat fijn omdat ik nog 4 maanden heb om mijn Spaans te verbeteren en meer van de lessen te leren, maar aan de andere kant is de leerstof dubbel zoveel. Omdat ik in de kerstvakantie graag met familie wil zijn en dus niet veel tijd heb om te leren probeer ik daarom vanaf het begin alles al bij te houden.

’s middags gingen we iets doen wat ik al wilde vanaf dat ik hier aankwam, beachvolleyballen! Samen met een aantal vriendinnen van Clara gingen we naar het strand waar je een net en ballen kon huren. Ze hadden allemaal nog nooit gevolleybald dus het was niet een heel intensief potje maar wel erg gezellig.

Na een tijdje gingen er 2 meiden weg en besloten we samen met een ander groepje mee te doen. Daar hadden veel mensen al vaker gevolleybald en konden we echt een partijtje doen, heel leuk!

IMG_3637

Rond een uur of 20:00, toen het donker begon te worden vertrokken we weer richting huis om ons klaar te maken voor de avond. We wilden weer naar Umbrakala/Mya gaan, de club in ciudad de las artes y ciencias. De vorige keer kwamen we niet binnen omdat we te laat waren en nadat we een tijdje bij de Franse meiden in het appartement hadden gezeten gingen we op tijd naar de club! Daar aangekomen was het ontzettend druk met mensen maar was er niemand binnen. We gingen het navragen en er bleek een technische storing te zijn waardoor de club de hele avond gesloten zou blijven, het zat ons niet mee…

Er is nog een andere club in Valencia die alleen in de zomer open is, Marina Beach Club, in de haven. We besloten daarheen te gaan! De entree was gratis maar je moest wel 21 of ouder zijn. Ze vroegen aan mij hoe oud ik was maar toen ik zei 21 kon ik gewoon, zonder id te laten zien, doorlopen. Goede controle dus overal haha.

De club was in een mooie locatie, openlucht en de muziek was erg leuk. Het enige vreemde aan deze club was dat er heel veel 40+ers waren! Heel veel dronken ouderen zwierven tussen iedereen door, erg vreemd.

Dit is niet een club waar ik snel nog een keer naar toe zou gaan maar voor een avond was het gezellig!

Zaterdag 23 september

Zaterdag had ik dan eindelijk echt weekend! ‘s Ochtends sliep ik lekker uit en schreef ik aan mijn blogpost.

Omdat we nog even in de winkels wilden kijken voordat de laatste zomerkleding echt zou verdwijnen ging ik samen met Birgit en Sophie naar het centrum. Eerst gingen we naar mercat central en daarna gingen we een hoop winkels in en uit en hadden we een gezellige middag!

Omdat het de hele dag al heel erg warm was gingen we ’s middags lekker naar het strand.

IMG_3685

Zondag 24 september

Zondag gingen we eindelijk op de trip naar Benidorm! De trip was van vorige week verplaatst naar deze week en we wilden Benidorm toch graag zien dus hebben we weer geboekt. Ik had er veel zin in!

Om 10:00 verzamelden we voor het voetbalstadion. Gelukkig stonden er nu al veel mensen en was de organisatie ook aanwezig. Binnen 1,5 uur, waarvan we een half uur door bergdorpjes reden, kwamen we aan in Fuentes del Algar. Dit is een rivier die vanuit de bergen naar beneden loopt en uit allemaal kleine watervallen bestaat. Hier hadden we een paar uur de tijd om lekker te zwemmen en zonnen. Helaas bleek het ‘lekker zwemmen’ een beetje tegen te vallen, het water was heel mooi en helder maar ook super koud! We hebben wel gezwommen maar het was erg frisjes.

Na een picknick liepen we rond 16:00 terug naar de bus om naar Benidorm te gaan! Bij Benidorm heb ik toch denk ik het vooroordeel dat iedere Nederlander wel heeft, namelijk dat er vooral veel oude mensen zijn, waarvan veel in scootmobiel (Benidorm Bastards).

Toen we aankwamen in de stad vol hoogbouw bleek dat vooroordeel behoorlijk te kloppen! Overal waren oude mensen en heel veel scootmobiels (zelfs tweelingwagens). De stad zelf is niet helemaal mijn smaak, de hoogbouw past niet goed in het gebied en het doet me niet echt aan ‘een klein New York’ denken, zoals de Spanjaarden het zelf noemen. Het strand was ontzettend vol en de boulevard druk en vol met toeristenwinkels.

Wel waren er bijzondere plekjes vanaf waar je heel mooi uitzicht had en het water is hier ook heel helderblauw.

Het is dus niet een stad die ik snel als vakantiebestemming zou kiezen maar ik vond het leuk om de stad gezien te hebben!

Na de stadswandeling liepen we zelf nog wat rond en gingen daarna nog een tijdje op het strand liggen. Rond 19:30 vetrokken we weer met de bus naar Valencia.

Het was een heel leuk maar wel vermoeiend weekend!

Mocht je nog vragen hebben of iets willen zeggen kan dat hieronder in de reacties of kun je me een whatsapp berichtje sturen!

Saludos, Saskia

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie