Je bekijkt nu Swellendam, Wildernis en Plettenberg, Zuid-Afrika (2)

Swellendam, Wildernis en Plettenberg, Zuid-Afrika (2)

Hoi, Luuk en ik zijn een maand aan het reizen door Zuid-Afrika! We begonnen in Kaapstad en volgen dan de kust via de tuinroute. Daarna trekken we het binnenland in naar de nationale parken en eindigen we onze reis in Johannesburg. Dit is het tweede deel: Swellendam, Wildernis en Plettenberg!

Maandag 16 oktober
Maandag was het tijd om uit te checken bij het hotel in Kaapstad en verder te trekken! Via een mooie route hebben we zo’n 3 uur gereden naar het plaatsje ‘Swellendam’. Daar zijn we naar een soort openluchtmuseum gereden met huisjes uit de tijd toen de Nederlandse kolonisten net aankwamen. Zuid-Afrika is een land met een bijzonder verleden en door verschillende musea te bezoeken krijgen we daar steeds een beter beeld van. 

Daarna hebben we lekker bij de rivier geluncht en wat boodschappen gedaan. De komende twee nachten slapen we buiten het stadje en zijn er geen restaurants in de buurt. Na de lunch kwamen we aan bij onze nieuwe accommodatie voor de komende 3 dagen, een luxe glampingtent (Africamps) op een rustig plekje in de natuur bij de rivier. Super mooi en rustig hier! Nadat we gekookt en gegeten hadden hebben we de rest van de avond in de hottub gezeten en van de mooie sterrenhemel genoten!

Dinsdag 17 oktober
Dinsdag zijn we naar ‘De Hoop Nature Reserve’ geweest. Een natuurpark aan de kust een uurtje van de tent vandaan. Er was een prachtig strand en blauwe zee en vanaf de heuvel konden we walvissen zien!

Verder was er mooie natuur en hebben we verschillende bokken en antilopen gezien, en struisvogels met babies, bavianen en bergzebra’s! Hoewel we niet overal konden wandelen vanwege overstromingen was het een heel mooi park om te bezoeken. 

‘s Avonds kregen we het ‘braaipakket’ dat we via de accommodatie konden bestellen. Luuk had een lekkere braai (Afrikaans woord voor barbecue) gemaakt en ‘s avonds genoten we weer van de hottub!

Woensdag 18 oktober
Woensdag hadden we een reisdagje. We zijn naar onze nieuwe plek voor de komende 2 nachten gereden, een blokhut in het ‘Wilderness nature reserve’ (onderdeel van de tuinroute). Onderweg hebben we nog een stop gemaakt in Mosselbaai waar we vanaf de kant weer walvissen en dolfijnen konden spotten! We zagen ze in de verte dus hebben geen mooie foto’s kunnen maken maar we zagen een groepje dolfijnen en verschillende bultrugwalvissen! We checkten in bij het Wildernis park en reden ‘s avonds nog een rondje langs de kust.

Donderdag 19 oktober
Donderdag zijn we in het Wilderness nationaal park gaan kanoën en wandelen. Hoewel we weer tot de conclusie kwamen dat kanoën niet ons ding is (haha) was het wel heel erg mooi. Na 40 minuten kanoën hebben we een uurtje gewandeld naar een mooie waterval en vervolgens kanoënden we weer terug naar ons startpunt.

Vrijdag 20 oktober
Vrijdagochtend hebben we in het Wildernis nationale park een 800 jarige boom bezocht en daar gewandeld. 

Daarna zijn we vertrokken naar onze volgende stop, we verblijven de komende twee nachten in Plettenberg Baai (Piesang Valley Lodge). Daar hebben we ingecheckt in onze nieuwe lodge en gewandeld in het ‘Robberg Nature Reserve’. Een prachtig nationaal park aan de kust met vele mooie wandelroutes. 

Zaterdag 21 oktober
Zaterdagochtend stond er een duik met zeehonden gepland maar dat ging helaas niet door vanwege de regen en het slechte weer deze dag… Maar aan de andere kant misschien ook maar beter want er zwemmen hier veel witte haaien, ook de dag ervoor waren er een paar aan de kust gespot…

De hele dag bleef het veel regenen helaas… We hebben ‘s ochtends wat rondgereden bij Tsitsikamma Nationaal Park maar het was niet echt weer om daar te wandelen. 

Tijdens de lunch aan zee hebben we wel vanuit het raam een groep dolfijnen langs zien zwemmen! Daarna hebben we lekker gegeten en keken daarna in een soort bar een stukje van de Ruby wedstrijd van het nationale team van Zuid-Afrika (de springboks). Leuk om een beetje van de sfeer mee te krijgen. 

Zondag 22 oktober
Zondag checkten we uit in Plettenberg Baai en zijn we naar Addo Elephant nationaal park gereden. Tijd om nog meer bijzondere dieren te gaan bekijken!

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie