Tenerife – Update 3

Hola, hier weer een nieuwe update vanuit Tenerife! Ik werkte aan school, marketing, op kantoor en mocht ook nog duiken!

 

Maandag 12 februari

Maandag begon de werkweek weer. Ik werkte op kantoor, filmde en fotografeerde twee kinderen die hun duikcursus in het zwembad begonnen om later als marketingmateriaal te gebruiken en werkte aan mijn schoolopdracht.

’s Middags kwam er een mevrouw langs voor het ondertekenen van ons huurcontract. We hebben namelijk een huisje gevonden! Het is een huisje vrij dichtbij het strand en werk en er zijn drie grote slaapkamers en 2 badkamers. Helaas kunnen we er pas vanaf 4 maart in maar dan kunnen we er wel 3 maanden blijven! Heel fijn dat we iets gevonden hebben.

 

Dinsdag 13 februari

Ook dinsdag gingen we weer gewoon aan de slag op kantoor. Mijn activiteiten zijn best afwisselend, hier wat voorbeelden:

–        Maken van een brochure voor het onderwater wijnbedrijf

–        Maken van een brochure voor de VIP zwembad services

–        Contact met media voor het onderwater wijnbedrijf

–        De accountancy

–        Vergaderingen met de manager van 12Dive en werknemers van Canarias.com (bedrijf dat activiteiten verkoopt)

–        Maken van promotiemateriaal (filmen en fotograferen en die verwerken)

–        Bijhouden van de social media

–        Verbeteren van de oude en nieuwe website

Tussendoor kijk ik ook mee met het helpen van de klanten en andere kantooractiviteiten en werk ik aan mijn schoolopdracht!

Voor school moet ik een promotieplan schrijven, daarin geef ik ideeën voor marketingactiviteiten om meer klanten in het laagseizoen te krijgen. Ik moet in de eerste maand eerst een plan schrijven waarin ik uitleg hoe ik het allemaal wil gaan onderzoeken en uitwerken dus daar besteed ik nu veel tijd aan.

Ook moet ik bijhouden hoe ik me ontwikkel als ‘hbo-professional’. Aan de hand van een lijst met competenties die ik aan het eind van mijn stage moet hebben, moet ik bijhouden waar ik me die week in heb ontwikkeld.

Het is wel wennen om in een echt bedrijf te werken en alles wat ik op school geleerd heb nu echt toe te passen, maar ik vind het allemaal heel interessant.

 

Woensdag 14 februari

Woensdag was weer een dag op kantoor met onder andere de taken die ik dinsdag benoemde.

 

Donderdag 15 februari

Donderdag mocht ik mee met twee duiken. Ook Irini (de andere stagiaire) mocht mee dus dat was erg gezellig. We zijn vandaag zelfs 18 meter diep geweest en hebben een wrak van een graafmachine onder water gezien!

 

’s Avonds gingen we samen met mensen die ik in het hostel had leren kennen uit in Costa Adeje. Helaas was het niet heel druk in de clubs maar het was wel erg gezellig!

Vrijdag 16 februari

Vrijdag was weer een dagje op kantoor, daar valt niet zoveel over te vertellen…

 

Zaterdag 17 februari

Zaterdag zou ik eigenlijk een kantoor dag hebben maar er was onverwachts toch een klant en mocht ik mee duiken! We deden twee duiken op verschillende locaties en zagen onder andere cuttle fish! Ik heb filmpjes gemaakt met mijn onderwatercamera, als ik daar een kort filmpje van gemaakt heb zal ik hem op mijn blog zetten!

Ik werk doordeweeks en in het weekend soms extra zodat ik, ondanks de duiken, toch aan genoeg stage-uren op kantoor kom. Helaas (maar natuurlijk wel logisch) mag ik mijn duiken niet als stage-uren tellen…

Zaterdagavond vertrokken we met de bus naar de hoofdstad van Tenerife, Santa Cruz. Het was namelijk carnaval! Carnaval in Tenerife is de tweede grootste ter wereld dus dat wilden we wel even met eigen ogen zien.

Ik ging als banaan! De bewoners van de Canarische eilanden worden ook wel bananen genoemd en ik werd de hele avond toegeroepen met plátano Canaria (Canarische banaan).

IMG_8595

Er waren ontzettend veel verkleedde mensen en optredens op straat. Het was erg leuk maar we hadden er wel iets meer van verwacht. Wel leuk om mee te maken in ieder geval.

 

Zondag 18 februari

Zondag hadden we lekker een dagje in de zon bij het zwembad. ’s Middags gingen Irini nog even sportief doen en hardlopen. Wel de berg af dus misschien een beetje valspelen haha. ’s Avonds hadden we nog een filmavondje en toen was het weekend alweer voorbij!

IMG_8616

Weer een werkweekje achter de rug. Na volgende week komt mijn eerste bezoek, mijn opa en oma komen langs. Ik heb er zin in!

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie