Je bekijkt nu Tenerife – Update 8

Tenerife – Update 8

Hola, hier alweer Tenerife update 8! Een week waarin ik helaas een paar dagen ziek was maar gelukkig ook nog leuke dingen deed. Ik maakte mijn eerste bootduik, zag schildpadden en roggen onderwater en genoot van de zon op terrasjes!

Er zijn een hoop foto’s van eten in deze blogpost haha. Op de stagedagen maak ik vaak niet zoveel foto’s (behalve het kantoor is er dan niet zoveel te zien) en zonder auto ben je hier beperkt in de dingen die je in je vrije tijd of na een stagedag kunt doen. Daarom breng ik veel tijd door op terrasjes met collega’s, erg gezellig!

 

Vrijdag 30 maart

Vrijdag werkte ik de hele dag op kantoor. ’s Middags genoten we van een lunch op een zonnig terrasje.

Helaas voelde ik me ’s middags opeens echt helemaal niet lekker en werd ik ziek. Ik weet niet precies of het kwam door de vermoeidheid, de zon of toch gewoon een griepje was, maar het was wel vervelend.

 

Zaterdag 31 maart

Zaterdagochtend voelde ik me wat beter en ben ik toch naar kantoor gegaan. Na een paar uur voelde ik me echter weer helemaal niet goed en werd ik naar huis gestuurd. De rest van de dag heb ik geslapen om uit te zieken. Het gebeurd niet vaak dat ik ziek ben, maar gelukkig was het geen enkel probleem voor stage dat ik een middag thuisbleef.

 

Zondag 1 april

Zondag voelde ik me nog niet helemaal de oude maar ging het wel iets beter. Na twintig uur slaap werd ik vroeg wakker. Ik deed rustig aan en ontbeet in een cafeetje met een prachtig gekleurde lucht om naar te kijken.

Daarna keek ik ’s ochtends wat films en ging ’s middags nog op pad om een verjaardagscadeau voor Irini te scoren. Die was namelijk jarig en wilde al een tijd een opblaasbare flamingo voor in het zwembad of de zee, dat leek ons wel een leuk verjaardagscadeau. Toen ik die eenmaal gevonden had liep ik dus een hele tijd met een knalroze flamingo rond, ook best lastig om niet onderweg tegen mensen aan te lopen met zo’n groot ding haha!

Irini’s vrienden uit Nederland waren die week op bezoek en ’s avonds gingen we barbecueën in het huis waar haar vrienden verbleven. Helaas voelde ik me nog steeds niet helemaal top dus ik ging vroeg alweer naar huis.

 

Maandag 2 april

Maandag was weer eens stagedag op kantoor! Ik werkte aan mijn schoolprojecten maar deed nog wel rustig aan.

 

Dinsdag 3 april

Dinsdag voelde ik me gelukkig weer helemaal de oude! Het was niet zo’n speciale dag, ik werkte gewoon op kantoor aan mijn stagetaken en schoolopdrachten. ’s Avonds at ik wel nog wat op een terrasje met een collega. Heel fijn dat we nu met de zomertijd na werk ook nog ongeveer 2 uur zon hebben! De temperatuur is dan nog rond de 22 graden en als je uit de wind zit kun je prima nog een tijd op een terrasje zitten. En als je gelukt hebt zie je ook nog een mooie zonsondergang!

Woensdag 4 april

Woensdag was een leuke dag, ik zou namelijk mijn eerste bootduik gaan doen! ’s Ochtends werkte ik nog op kantoor maar na de lunch vertrokken we naar haven Colon om op de boot te gaan.

Ik had nog nooit een bootduik gedaan en hoopte al een lange tijd dat ik er een mocht doen. We laadden alle spullen op de boot en voeren naar Palm Mar wall waar we het water in zouden gaan. Op de boot moesten we onze kit klaarmaken en ons omkleden. Niet zo heel handig om te doen op een bewegende boot als je snel zeeziek wordt, de volgende keer doe ik alles aan wal, haha!

Er was mij niet verteld wat we konden zien op deze duikplaats dus ik had geen speciale verwachtingen. Toen we het water ingingen zag ik echter een hoop schildpadden en roggen! Onder andere een Atlantic ray van bijna drie meter! Ook waren er drie schildpadden die rondzwommen en erg dichtbij kwamen. Echt een hele bijzondere ervaring!

IMG_9938

Hier een Youtube filmpje met alle filmpjes die ik tijdens deze duik gemaakt heb!

 [youtube https://www.youtube.com/watch?v=TAvbcAn1dBg&w=560&h=315]

’s Avonds ging ik nog wat eten in een heel leuk restaurant, Molino Blanco. Echt een aanrader als je in Costa Adeje bent! Er was een dinner show met een zingende kok en vioolspelende ober, erg bijzonder.

Donderdag 5 april

Donderdag was een normale stagedag. ’s Avonds ging ik samen met Irini en Anna naar een Belgisch café vlak bij ons huis waar ze Nederlands/Belgisch eten hadden. We aten lekkere bitterballen, die had ik gemist! Af en toe heb ik echt zin in bepaalde Nederlandse dingen, hoewel ik Spaans eten ook erg lekker vind (vooral de belegde bocadillos) zijn er toch dingen je soms mist. Bijvoorbeeld: ontbijtkoek, sandwichspread, paaseitjes, dropjes, limonade, kapsalon, stroopwafels, speculaas, etc. Gelukkig komt er binnenkort weer bezoek die wat dingen kunnen meenemen!

 

 

Vrijdag 6 april

Vrijdagochtend was weer een ochtend op kantoor. Ik maakte een lange to do list zodat ik wist waar ik de komende tijd aan moet werken. Hoewel ik het fijn vind dat je veel vrijheid hebt voor je stageopdracht en zelf je tijd kunt indelen is het soms best onoverzichtelijk wat nou wanneer af moet en wat ik nog moet doen. Nadat ik mijn to do list had gemaakt wist ik weer iets beter waar ik aan kon werken.

’s Middags ging ik mee naar een duik in Abades. Dit is een duikplek voor beginners dus niet heel spectaculair maar wel met veel verschillende soorten vissen. Ik ben nu aan het oefenen rustiger te ademen onder water om zo lucht te besparen, daar was dit een goede kans voor.

Even een korte uitleg:

Tijdens het duiken gebruik je lucht uit een tank. De meest gebruikte tanks zijn 10, 12 of 15 liter maar de meeste mensen gebruiken een 12 liter tank voor een normale duik. In zo’n tank zit 200 bar met lucht die je kunt gebruiken. Een gemiddelde duik duurt ongeveer 40 minuten, tot de lucht in de fles bijna op is. Tijdens de duik geef je door handsignalen aan elkaar door hoeveel lucht je nog hebt. Bij ongeveer 110 bar keer je terug (dan ben je dus op de helft van de duik) en bij ongeveer 60 bar ga je langzaam naar de oppervlakte voor je veiligheidsstop (om decompressieziekte te voorkomen). Hoe meer lucht je verbruikt, hoe korter je duik. Het is dus handig om te oefenen met rustig te ademen en zo je tijd onderwater te verlengen.  

Misschien nog leuk om te zien, na elke duik vul in een logboek in. (Dit is een logboek pagina van een nachtduik van een tijdje geleden) Hierin schrijf je bijzonderheden over je duik en bijvoorbeeld dingen die je onderwater hebt gezien! Ik heb op het moment dat ik dit schrijf 27 duiken en kan van allemaal teruglezen hoe lang ze waren, hoe diep we gingen en of ik nog bijzondere dieren heb gezien.

 

Zaterdag 7 april

Zaterdagochtend werkte ik op kantoor maar ’s middags ging ik mee snorkelen. Dat had ik nog niet eerder gedaan dus ik was erg benieuwd hoe het zou zijn in plaats van duiken!

 

Het was weer een hele geslaagde week! Volgende week komt mijn vader met een vriend/collega die ook duikt op bezoek in Tenerife en gaat hij zijn open water diver cursus doen. Ik kijk er nu al naar uit! Meer hierover lees je in update 9.

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie