Je bekijkt nu Mijn favoriete watersporten

Mijn favoriete watersporten

Hoi! Hier een nieuwe blogpost over een van mijn hobby’s, watersporten!

Ik ben gek op water en alles rondom water, varen en zwemmen. In deze blogpost licht ik toe welke vormen van watersport ik uitoefen en welke ik nog graag wil leren!

Varen

Varen is niet echt een sport die je beoefent maar staat zeker in relatie met water. Zoals sommigen misschien al weten hebben mijn ouders al een aantal jaren een motorboot. Ik vind het heerlijk om langzaam langs bezienswaardigheden te varen, bijvoorbeeld de grachten van Amsterdam, of om juist snel over het water te scheuren. Ook zeilen vind ik heel leuk, toen ik jonger was ben ik een week op zeilkamp geweest en nog steeds zeil ik af en toe.

Ook zonder eigen boot is het mogelijk om te varen. Op heel veel plekken in Nederland kun je motor- en zeilboten huren, veel daarvan kun je huren zonder vaarbewijs!

Waterskiën/wakeboarden

Zodra we erachter kwamen dat de motor van onze boot sterk genoeg was om door voortgetrokken te worden, hebben we onze eerste waterski’s aangeschaft. Door veel te oefenen werden we steeds wat beter en sinds mijn broertje een wakeboard kocht doen we dat ook regelmatig.

Ik zou het iedereen aanraden om het een keer te proberen! In principe heb je er niet eens een boot voor nodig, op verschillende plekken in Nederland zijn waterskibanen waar je door kabels wordt voortgetrokken.

Stand Up Paddling (SUP)

Een vrij nieuwe hobby is Stand Up Paddling. Ik heb dit voor het eerst gedaan in de grachten van Delft. Daarna deze zomer in Italië en ook mijn laatste vakantie in Frankrijk ben ik het meer opgegaan om te suppen. Je staat op een stevig surfboard (je moet wel je evenwicht kunnen bewaren) en door een peddel beweeg je je voort over het water. Een goede oefening voor je buik en armspieren en als je het even te warm krijgt, of per ongeluk je evenwicht verliest, kun je lekker afkoelen in het water.

Op verschillende plekken kun je supplanken huren of bij bijvoorbeeld de Decathlon heb je je eigen plank voor zo’n driehonderd euro.

Duiken

Dat ik duiken heel leuk vind is denk ik door al mijn blogposts wel duidelijk geworden! Ik schreef er zelfs een aparte blogpost over. Ook zeker een aanrader om te proberen en de mooie onderwaterwereld te bewonderen.

Golfsurfen

Deze sport heb ik afgelopen februari in Tenerife voor het eerst geprobeerd en ik was er meteen fan van! Hoewel best pittig is om te leren is het, wanneer je eenmaal staat, heel leuk om te doen! Wel heel vermoeiend maar het gevoel wanneer je eenmaal op de plank staat en wordt meegenomen door de golf is zo gaaf!

Kitesurfen

Deze sport heb ik nog nooit geprobeerd maar staat hoog op mijn lijst om te leren! De combinatie van wakeboarden en kite-vliegen lijkt me heel gaaf maar zeker ook lastig om te leren. In de toekomst ben ik van plan hier lessen in te nemen en het hopelijk ooit zelf te kunnen!

  

Welke watersporten doen jullie wel eens?

 

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie