Je bekijkt nu Tenerife- update 7

Tenerife- update 7

Hola, hier weer een update uit het zonnige Tenerife! Het duurde even voordat ik de tijd had gevonden om weer een uitgebreide blog te schrijven. Omdat het nu om een lange periode gaat heb ik er gewoon een lang verhaal met foto’s van gemaakt. Mijn weken bestonden uit: stage, duiken, gezellige avonden met collega’s en genieten van het lekkere weer.

Zaterdag was het Saint Patricks day in Ierland. Af en toe doet One Two Dive mee aan dit soort feestdagen, we hadden de deur geverfd in de stijl van Saint Patricks day en we hadden allemaal iets groens aan, erg grappig!

IMG_9620

Zondag was mijn vrije dag en wilden Irini en ik naar een hippiestrand in de buurt gaan, daar zou volgens de verhalen een leuke sfeer moeten zijn. In mijn eerste week hier had iemand van het hostel uitgelegd hoe ik daar kon komen en ik wist vrijwel zeker dat we het strand helemaal naar rechts moesten aflopen. We liepen en liepen maar, maar kwamen geen hippie strand tegen. Uiteindelijk hebben we die dag zo’n 20 kilometer gelopen zonder ooit bij het strand aan te komen. Het bleek namelijk compleet de andere kant op te zijn, oeps… Gelukkig was het wel heel leuk, onderweg hadden we mooi uitzicht en we genoten nog een tijdje van de zon op een terrasje.

Onderweg kwamen we ook nog deze vrouw aan het werk tegen, zo’n kantoor wil ik ook wel!

IMG_9650 (1)

Nadat we ook nog een tijd op het strand lagen liepen we naar een grote Chinese winkel waar ze zo’n beetje alles wat je nodig hebt verkopen, om wat spulletjes voor onze kamers te kopen. Ook al staan er wel wat meubels in huis, we misten nog wat opbergruimte voor onze spullen. We waren goed geslaagd! Mijn kamer begint steeds meer als mijn plekje te voelen.

Maandag, dinsdag en woensdag waren stagedagen op kantoor, maar donderdag was ik de hele dag op pad. Ik ging namelijk de laatste duiken voor mijn advanced duikcursus doen! Om je advanced certificaat te krijgen moet je 5 adventure duiken doen, twee adventure duiken zijn verplicht (navigatie en een diepe duik) en de andere drie mag je zelf kiezen. Ik had gekozen voor ‘peak buoyancy performancy (om je evenwicht onderwater te verbeteren) en voor de wrakduik. De wrakduik is aan de andere kant van het eiland dus we waren de hele dag op pad.

Het wrak waar we heen gingen heet ‘Tabaiba’ en ligt op ongeveer 30 meter diepte. De tweede duik was bij Radazul, naast Tabaiba. De tweede duik was ondanks alle maatregelen (extra wetsuit shirt, handschoenen en sokken) toch erg koud. De watertemperatuur is nu ongeveer 18 graden en als je dieper gaat voelt dat soms wel fris aan. Ondanks de kou heb ik erg genoten van beide duiken en mag ik mezelf nu een advanced open water duiker noemen!

IMG_9733 (1)

Vrijdag werkte ik overdag op kantoor en had ik ’s avonds een leuke activiteit, namelijk een nachtduik! Hoewel de term ‘nacht’ duik is, is het meestal een duik rond 20:00 ’s avonds, als het donker is. Als je dan na de duik weer terugkomt in het duikcentrum is het rond 22:00. Dat is wel laat maar ben je nog enigszins op tijd terug en nog niet te vermoeid tijdens de duik. Nu het echter zomertijd wordt zou je tot 21:00/21:30 moeten wachten om het water in te gaan en pas rond 00:00 weer terug in het duikcentrum zijn. Dat is te laat dus na de zomertijd worden er hier geen nachtduiken meer gedaan.

Vanavond was dus onze laatste kans om een nachtduik te doen! We gingen naar Alcala en hadden een leuke duik!

Zaterdag werkte ik op kantoor en gingen we ’s avonds uit in Playa de las Americas, het was gezellig. Zondag sliep ik uit en zat ik een tijd met Irini op een terrasje in de zon met uitzicht op zee. ’s Middags winkelden we nog in de grote winkelstraat in Playa de las Americas.

Maandag kon ik eindelijk een groot project voor school inleveren. Ik moet als stageopdracht voor school een onderzoek doen waar One Two Dive iets aan heeft. In mijn geval is dat een onderzoek naar marketing voor de onderwater wijnopslag. Voordat ik het onderzoek mag beginnen moest ik eerst een plan schrijven dat goedgekeurd moet worden. Maandag leverde ik de nieuwste versie van het verslag in en wachtte ik in spanning af of het goedgekeurd zou worden of niet!

Tussen alle normale werkzaamheden door hadden we ook nog een leuk project, het verven van de deur voor Pasen! De deur van de duikschool wordt eens in de zoveel tijd geverfd in een bepaald thema en nu was het tijd voor een nieuw ontwerp.

IMG_9818

Dinsdag werkte ik weer op kantoor maar woensdag was ik weer de hele dag mee duiken! Tot nu toe lukt het goed om mijn stagedagen en duikdagen te combineren. Doordat ik ook op zaterdag op kantoor werk en soms doordeweeks meer uren maak, kan ik mee duiken zonder dat ik in problemen kom met mijn stage-uren. Donderdag werkte ik een halve dag op kantoor en ging ik aan het eind van de dag mee op een duik. Ook kreeg ik het nieuws dat mijn stageplan is goedgekeurd, heel erg fijn!

Stagedag

Ik heb het nu steeds over een stage-/kantoor- of werkdag en zal even proberen uit te leggen wat ik nou op een dag doe. Het is niet heel makkelijk om het uit te leggen omdat elke dag er heel anders uitziet, maar er zijn wel dingen die elke dag gebeuren!

7:00 – Mijn wekker gaat voor een nieuwe werkdag. Ik sta op, douche en trek mijn werkshirt aan. Handig dat we een uniform hebben want zo hoef ik nooit na te denken over wat ik aantrek!

7:30 – Ik vertrek lopend naar hotel Isabel, waar het duikcentrum zit. Het is ongeveer 20/25 minuutjes lopen en gelukkig is het de berg af dus kost het niet zoveel moeite.

8:00 – Ik begin de dag door mijn werkplek klaar te maken en koffie te drinken. Ik beantwoord alvast mailtjes en bekijk wat er die dag allemaal moet gebeuren.

8:30 – Als de andere stagiaires zijn aangekomen gaan we naar het personeelsontbijt. Hotel Isabel is een hotel met veel medewerkers en er is elke dag ontbijt en lunchbuffet voor het personeel. We krijgen 10 minuten om te ontbijten. Meestal is er yoghurt met cruesli, broodjes, beleg en sap. Heel fijn dat dit op werk kan! Scheelt tijd en geld voor boodschappen, en ik kan ’s ochtends iets langer in bed blijven liggen, ook niet verkeerd…

8:45 t/m 12:00 – De rest van de ochtend werk ik aan school, plaats ik berichten op social media, doe ik onderzoek naar concurrentie, bedenk ik nieuwe marketingacties, doe ik de accountancy en ga ik soms mee naar meetings.

12:00-12:30 – Om twaalf uur gaat het personeelsbuffet weer open. Tussen de middag is er warme lunch, iets waar ik in Nederland nooit zo’n zin in zou hebben maar hier prima smaakt! Er is standaard een saladebar en elke dag is er ander soort warm eten. Bijvoorbeeld: Spaanse tortillas, frietjes, verschillende soorten vlees en groente, soep en broodjes. Mijn grote favoriet is het dessert gedeelte, hier is namelijk elke dag vers fruit (meloen) en zijn er vaak taarten of koekjes, lekker! Vaak nemen we ook wat bananen mee van de lunch om later op de dag op te eten. Ik hoef hier dus niet voor te betalen, het is een soort stagevergoeding, ik vind het wel een fijn systeem!

12:30-18:00 – De rest van de dag werk ik verder aan de dingen waar ik ’s ochtends mee bezig was. Soms maakt ik nog wat marketingmateriaal als er bijvoorbeeld een duikcursus in het zwembad is of bewerk ik filmpjes en foto’s die tijdens het duiken zijn gemaakt. Wat ik verder doe verschilt echt per dag, in een paar blogs terug had ik een lijst met mijn dagelijkse werkzaamheden geplaatst dus dan hebben jullie een beetje een idee van mijn verschillende activiteiten!

18:30 – Meestal ga ik na een stagedag nog wat drinken of eten op een terrasje met collega’s, lekker nog even van het laatste beetje zon genieten! Als ik niet in een restaurant eet, eet ik meestal een simpel stokbroodje als avondeten. Ik heb vaak niet meer de energie om te koken en tussen de middag heb ik dan toch al warm gegeten.

22:00 – Afhankelijk van wat ik die dag heb gedaan (terrasje of direct naar huis) kijk ik thuis nog een film of iets dergelijks en dan zit mijn dag er alweer op!

Hier plaats ik ook nog het filmpje dat ik gemaakt heb voor school, een korte uitleg voor andere studenten die volgend jaar stage lopen:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=BZHeNiXpKqI&w=560&h=315]

Duiken

Ook nog even een uitleg over mijn duiken. Ik mag relatief vaak doordeweeks mee duiken. De reden hiervoor is dat een van de duikinstructeurs geen rijbewijs heeft. Op het moment dat hij met klanten moet gaan duiken en er is geen instructeur met rijbewijs die ook naar die duikplek gaat, is er een chauffeur nodig. Ik mag op zo’n moment dan mee als chauffeur (in de grote busjes van de duikschool) en help de klanten met het opzetten van hun materiaal en het opruimen van de spullen. Omdat ik het bedrijf help door te rijden en te helpen mag ik op zo’n dag gratis mee met de duik in plaats van aan de kant te wachten. Hoeveel ik duik hangt dus vaak af van hoe vaak ik ‘nodig ben’ als chauffeur. Soms ga ik alleen ’s ochtends mee (dan ben ik weg van 9:30-12:30), soms ga ik alleen ’s middags mee (13:30-16:00) en soms de hele dag (9:30-16:00) en lunchen we op locatie.

Ik mag deze uren niet tellen als stage-uren voor school (omdat ik niet werk aan mijn stagetaken) en moet deze uren dus later inhalen. Dit vind ik helemaal niet erg, alleen maar leuk dat ik op deze manier vaak mee mag duiken! Op deze manier ontdek ik nieuwe duikplekken, heb ik een leuke dag buiten en zie ik nog wat van het eiland door rond te rijden.

Komende week staat er weer een leuke duik op de planning! Lees daar meer over in update 8!

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie