Valencia – Update 13

Hola! Hier alweer update 13. Deze week had ik een etentje met Franse vriendinnen (Raclette) en ging ik een weekend naar Denía met klasgenoot Nathalie en haar Franse huisgenoot Marion.

 

Woensdagavond 15 november

Nadat mijn opa en oma waren vertrokken had ik gelukkig nog wel een leuk avondprogramma! In onze keuken hadden we een gourmetstel gevonden, althans, ik dacht dat het een gourmetstel was. Mijn Franse huisgenoten waren het er niet mee eens, volgens hen was het een Raclettestel en ze waren helemaal enthousiast dat ze Raclette konden eten. Nadat ze hadden uitgelegd wat het was werd ik ook enthousiast en woensdag had Clara haar Franse vriendinnen uitgenodigd en gingen we Raclette eten!

Bij Raclette smelt je een speciale kaas (Raclette) in de bakjes van het gourmet/raclettestel. De kaas smelt en als het helemaal gesmolten is giet je die over de dingen die op je bord liggen, meestal gekookte aardappels en plakjes ham of salami. Vooral heel veel kaas dus, superlekker!

Het was een hele gezellige avond en we hebben nog lang na zitten kletsen!

 

Donderdag 16 november

Donderdag had ik een normale schooldag en ’s ochtends deed ik nog wat klusjes in huis. Ik had tot laat les (21:30) maar gelukkig had ik daarna alweer weekend!

 

Vrijdag 17 november

Vrijdagochtend had ik nog een rustig ochtendje waarin ik nog wat voor school deed en mijn tas inpakte! Ik ging namelijk samen met Nathalie (klasgenoot uit Nederland) en haar (iets wat verlegen) huisgenoot Marion een weekend naar Denía en rond 14:00 zouden we vertrekken.

Nathalies ouders hebben een vakantiehuis in Denía, een plaats wat zuidelijker van Valencia aan de kust. Het leek me leuk om te zien waar Nathalie het steeds over had en dit weekend hadden we allebei ‘vrij’ dus besloten we dit weekend daarheen te rijden.

Omdat Nathalie af en toe naar Denía gaat om een weekend in haar huis te verblijven, heeft ze haar auto uit Nederland hier in Valencia. We konden dus met de auto weg en rond 14:30 reden we weg uit Valencia.

IMG_6043Net buiten Valencia hangt heel veel smog in de lucht.

We hadden besloten een tussenstop in Xativa te maken, een dorp/stad die er mooi scheen te zijn. Het bleek ook een erg kleine stad waar vooral het kasteel op de berg erg bijzonder was. We reden met de auto zo ver als we konden naar boven (door allemaal kleine steegjes en straatjes) en stopten op een parkeerplaats om verder te lopen. Het bleek een flinke klim te zijn en achteraf bleek dat we dit ook prima met de auto hadden kunnen doen… Het kasteel was erg mooi en vanaf daar hadden we ook prachtig uitzicht over de stad en de omgeving!

Toen we naar beneden gingen moesten we eigenlijk het hele stuk naar beneden lopen, maar daar hadden we niet zo’n zin in… Gelukkig reden er ook een paar zakenmannen in mooie auto’s naar beneden, die hadden een zakelijke lunch in het kasteel gehad, en nadat ik met mijn duim naar beneden had gewezen kregen we een lift van ze! Dat scheelde weer een eind lopen. Na een tussenstop in bij de supermarkt reden we daarna naar het huis in Denía!

Daar aten we onze pizza’s op (die we bij de supermarkt hadden gehaald) en hadden we filmavond bij de openhaard. Als de zon onder was, was het namelijk best frisjes in het huis. Met de open haard was het heel gezellig!

Zaterdag 18 november

Zondag sliepen we een beetje uit en ontbeten we met stokbrood die we dag daarvoor hadden gekocht. Nadat we ons klaar hadden gemaakt vertrokken we met de auto naar het centrum van Denía. Daar liepen we rond door het centrum en de haven en aten we een heerlijke frozen yoghurt.

Denía is een plaats waar veel buitenlanders een vakantiehuis hebben en zeker zomers is het er heel toeristisch. Grappig om er zo ‘buiten seizoen’ te zijn.

Daarna namen we de auto naar een uitkijkpunt boven op een grote rots, waarvan je heel mooi uitzicht over de kust hebt! Helaas stond de zon niet zo goed voor foto’s maar het uitzicht was echt prachtig en je kon tot ver kijken.

We reden daarna door naar het plaatje Javea waar ik al eerder was geweest met mijn ouders. De vorige keer kwamen we heel toevallig langs een Nederlandse bar waar ik een broodje kroket had gegeten. Omdat we nu toch nog moesten lunchen besloten we daar weer langs te gaan!

Eigenlijk was het plan om in Javea naar het strand te gaan, maar het waaide best hard en echt strandweer was het niet. We reden daarom naar een ander plaatsje in de buurt waar een Nederlandse supermarkt was! Vanwege alle Nederlandse toeristen in dit gebied, had deze supermarkt alleen maar Nederlandse producten en daar wilden we, als we toch zo dichtbij waren, even langsgaan!

Het was heel gek om in de winkel rond te lopen en alle dingen zoals Knorr maaltijdpakkenweer te zien, haha! Ik kocht niet zo heel veel omdat ik de komende weken veel bezoek krijg en zelf op pad ga. Maar ik kocht ribbel-paprikachips, ontbijtkoek, limonade (dat kennen ze hier niet), Bastognekoeken en kruidnootjes. Lekker!

IMG_6112

Daarna keerden we terug daar Denía waar we nog van het laatste beetje zon genoten en daarna weer een filmavond hielden. Ik bakte Nederlandse pannenkoeken en na het eten keken we nog meer films, een gezellige rustige avond!

IMG_6120

Zondag 19 november

Zondag sliepen we lekker uit en ontbeten we met stokbrood in de zon op het terras. Rond 11:00 vertrokken we naar een markt in een nabij gelegen dorp. Het was een soort organische boerenmarkt met allemaal leuke handgemaakte producten en lekker eten! We liepen eerst een rondje door het dorp en aten daarna een lekker broodje en luisterden naar een artiest die een optreden gaf.

Daarna gingen we met de auto terug naar huis waar we van de zon genoten. Op het terras bij het huis lig je uit de wind en vol in de zon, heerlijk dus! Ik heb zelfs nog gezwommen, nou ja, in het zwembad gesprongen en er snel weer uitgegaan want het water was erg koud!

Na de rest van de middag nog in de zon gelegen te hebben pakten we aan het eind van de middag onze spullen in en reden we terug naar Valencia!

’s Avonds pakte ik mijn spullen uit en facetimende ik nog even met mijn moeder.

 

Maandag 20 november

Maandag was weer een normale lesdag. We namen een filmpje op voor een vak en ik had tot laat les. Tussendoor werkte ik alvast vooruit met huiswerk en opdrachten zodat ik het weekend (als mijn vriendinnen op bezoek komen) vrij had!

 

Dinsdag 21 november

Dinsdag was een drukke dag. Ik begon ’s ochtends met les en ging halverwege de les weg om via Skype de vergadering van de opleidingscommissie bij te wonen. ’s Middags had ik om 16:44 een afspraak bij de dokter om de resultaten van mijn bloedonderzoek voor mijn schildklier met de huisarts te bespreken. Ik heb de resultaten op papier meegekregen en zal deze naar mijn internist in Nederland sturen. Hopelijk hoef ik nu niet meer terug naar de Spaanse dokter!

 

Woensdag 22 november

Ook woensdag was een normale lesdag. Ik moest tijdens de les nog een toets maken en toen merkte je wel het verschil tussen de manier van toetsing tussen Spanje en Nederland!

Het was me al wel verteld maar ik bleef toch verbaasd. In Nederland is het op een toets heel belangrijk dat je de stof kunt toepassen op een voorbeeld en echt laat zien dat je de stof snapt. In Spanje vinden ze het belangrijk dat je de stof kunt reproduceren, ze willen dus eigenlijk dat je letterlijk herhaald wat er tijdens de les en in het boek gezegd is.

Ik had een toets voor het vak ‘duurzaam toerisme’ en als opdracht voor de toets hadden we het onderwerp ‘duurzaamheid in golftoerisme’ gekregen. We moesten dus alle voor- en nadelen van golftoerisme noemen (bijvoorbeeld, voordeel: goed voor de lokale economie, nadeel: veel waterverbruik). We moesten een artikel lezen waarin werd ingegaan op de voor- en nadelen en een paar voorbeelden van Spaanse plaatsen zoals Almería werd gegeven. Ik verwachte dus een toets waarbij ik de voor en nadelen moest toelichten en misschien wat voorbeelden moest geven.

De toets werd gegeven via Kahoot (wat al een beetje vreemd was). Voor de mensen die Kahoot niet kennen: het is een website/ app waar iemand een toets kan uploaden en de student meerkeuzevragen moet beantwoorden. Normaal wordt deze website gebruikt als oefening tijdens de les en meer als een lollige manier om te oefenen, niet als een serieuze toets.

Maar de toets bleek compleet iets anders te zijn dan waar ik (en andere studenten) me had op voorbereid! Er werden vragen gesteld zoals: wat is het gemiddelde bedrag dat een golftoerist per dag uitgeeft? Ik had dit bedrag in het artikel gelezen en wist dat het ongeveer rond de €90 lag, ik wist het niet tot de cent uit mijn hoofd want ik dacht dat dat niet het belangrijkste uit het artikel was. Maar de meerkeuze antwoorden waren bijvoorbeeld €89.30 of €91,25. Zo waren er meer voorbeelden, we moesten weten hoeveel golfterreinen er in Almería waren, ik wist dat het ongeveer 8 was, maar ik moest kiezen uit 6, 7 of 9.

Je kon wel per vraag zien of je hem goed had of niet, maar niet je totaal of je cijfer. Gelukkig was dit een toets die maar voor een klein percentage meetelde dus hing er niet veel vanaf! Ergens was het ook wel goed dat we zo’n oefentoets kregen, want nu weet ik iets beter hoe ik moet leren voor de toetsen!

 

Meer over donderdag en mijn weekend lees je in update 14!

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie