Duovlucht paragliden in Italië

Hoi! Vandaag een blogpost over een bijzondere ervaring in Italië, namelijk mijn duovlucht parapenten!

 

Een van mijn vaders hobby’s is parapenten, vroeger deed hij aan deltavliegen (hetzelfde idee maar met een ander soort vlieger) en al vanaf jong af aan ga ik wel eens mee de berg op om bij hem te kijken. Een aantal jaar geleden had ik in Oostenrijk mijn eerste duovlucht met een parapent gemaakt. Die vlucht duurde helaas maar erg kort, binnen 10 minuten stond ik al beneden.

Ik was een week in Italië op vakantie met mijn vader en daar ging hij de hele week vliegen (zie mijn andere blogs). Ik wilde erg graag ook een vlucht maken en op de vierde dag van onze vakantie ging dat ook echt door! Om 10:00 hadden we afgesproken met Chris, de tamdempiloot. We gingen met zijn drieën met de lift naar boven. Mijn vader had zijn eigen vlieger mee zodat hij achter ons aan zou kunnen vliegen. Eenmaal boven bleek het goed vliegweer te zijn, er was kans dat we, door de soort wind die er stond, nog meer konden stijgen en dus lang in de lucht bleven! Ook had de tandempiloot geen vluchten meer na mij dus had hij ook geen haast om naar beneden te komen.

Uiteindelijk zijn we 25 minuten in de lucht gebleven en onderweg ook nog wat ‘gestunt’. Tijdens de vlucht maakte hij foto’s met zijn gopro en hebben we ook nog wat gefilmd. De foto’s en het filmpje zijn hieronder te vinden!

Het filmpje

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=DPbmZgzryLc&w=560&h=315]

De foto’s

Het was een hele bijzondere en leuke vlucht!

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie