Je bekijkt nu Reistip: reizen met jongerenkortingskaart

Reistip: reizen met jongerenkortingskaart

Hoi! Volgens mij houdt iedereen wel van geld besparen, zeker als je reist met een klein budget kan korting goed van pas komen. Daarom deel ik vandaag een tip om op verschillende dingen korting te krijgen!

In bijna alle landen kun je korting krijgen op bijvoorbeeld musea en openbaar vervoer wanneer je student/jongere bent (onder de 30 jaar). Hier heb je wel altijd een ´bewijs´ voor nodig, bijvoorbeeld een studentenkaart. Vaak moet die kaart wel internationaal geldig zijn. Een goede kaart waarmee je internationaal aan kan tonen student of jongere te zijn is de ISIC/IYTC kaart. Je hebt twee versies:

ISIC (International Student Identification Card)
Als je student bent kun je de ISIC kaart aanvragen. Je vult je gevevens en die van je school in op de website en kunt je kaart downloaden in de ISIC app.

IYTC (International Youth Travel Card)
Als je jonger bent dan 30 jaar maar geen student meer bent kun je de IYTC aanvragen. Deze werkt hetzelfde als de ISIC kaart en is ook te downloaden in de ISIC app.

Voor 12 euro kun je een kaart op deze website kopen, de kaart is een jaar geldig. Je krijgt hem online via de mail en kunt hem direct downloaden in de app. Je kunt er dus meteen gebruik van maken en hem zelfs als je al op reis bent nog bestellen!

Met deze kaarten (ze zien er exact hetzelfde uit en gelden voor hoever ik weet voor dezelfde dingen) kun je vrijwel overal gebruik maken van studentenkorting. Zo reis ik bijvoorbeeld in Australie nu met korting met het openbaar vervoer en de Greyhound bus en ga ik met korting of gratis naar musea. Ook kon ik mijn vliegticket bij Kilroy met korting kopen.

De 12 euro die de kaart kost heb je er al snel uit door de hoeveelheid korting die je op verschillende dingen krijgt, het is dus zeker een aanrader!

Maak jij wel eens gebruik van dit soort kortingskaarten?

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie