Valencia – Update 5

Hoi, hier alweer het vijfde verslag van mijn tijd in Valencia, de tijd vliegt! Ik had weer een leuk weekend met een uitstapje naar natuurpark Albufera en had ook weer een paar dagen school.

Vrijdag 15 september

Vrijdag had ik geen les dus al lekker weekend! Helaas was het weer een stuk minder dan de vorige dagen. Ik mag niet klagen want het is nog steeds 21 graden en ik draag nog steeds een korte broek maar het was wat bewolkt en dus niet echt strandweer.

Ik sliep lekker uit en begon rustig aan de dag. Ik besloot van het wat mindere weer gebruik te maken door wat dingen te regelen. Zo moest ik een aantal vakken uitzoeken die ik eventueel aan mijn learning agreement kon toevoegen en moest ik wat dingen uitzoeken over ziekenhuizen in Valencia. Ik heb sinds een tijdje medicijnen voor mijn schildklier en om te controleren of alle waardes nog goed waren moet ik ook hier in Valencia bloed laten prikken. Best spannend en daarom wilde ik me goed voorbereiden door onder andere wat vragen naar het Spaans te vertalen en te kijken bij welk ziekenhuis ik het beste terechtkon.

Nadat ik van alles had opgezocht ging ik de stad in om nog wat schoolspullen te kopen. Ik wilde ook graag een trui of vest van de universiteit en ging dus bij de universiteitsshop langs. Helaas hadden ze geen vesten of truien die ik leuk vond maar gelukkig vond ik wel een collegeblok en markeerstiften!

Na een tijdje thuis wat gehangen te hebben besloot ik toch maar gewoon naar het ziekenhuis te gaan dat in mijn straat was. Helaas sprak niemand daar Engels en mijn Spaanse kennis is op ziekenhuisgebied niet groot, maar met het blaadje waarin ik in het Spaans mijn vragen had vertaald kwam ik een heel eind.

Ik werd wel drie keer naar een andere balie gestuurd en uiteindelijk leken ze me toch niet helemaal goed begrepen te hebben. Ik heb namelijk alle gesprekken met de internist in Nederland al gehad en hoefde nu alleen de waardes te laten meten. Helaas bleek dat je dat hier alleen kan laten doen na een intake door een Spaanse internist. Daar maakte ik dan maar een afspraak mee voor 25 september. Omdat ik me wel gewoon goed voel neem ik nog contact op met mijn internist in Nederland om te vragen of het allemaal wel echt nodig is.

IMG_3274

Toen ik terugkwam besloten Sophie, Clara, Birgit en ik samen naar een museum te gaan. Het was namelijk nog steeds druilerig weer en een museum is de perfecte binnen activiteit.

In Valencia hebben ze een bijzonder feest in maart, las Fallas. Tijdens dit feest vieren ze met veel vuur dat de winter voorbij is en de lente weer begint. Er zijn dagenlang parades van bijzondere beelden gemaakt van piepschuim en karton. Aan het einde van dit feest worden alle beelden verbrand.

Omdat dit ons wel bijzonder leek gingen we naar het Fallas museum. Daar stonden alle beelden die een prijs hadden gekregen, en dus niet verbrand waren, tentoongesteld. Heel bijzonder om te zien dat de kunstwerken van piepschuim en karton gemaakt waren! Veel beelden zijn karikaturen en er zaten veel grappige gevallen tussen.

 

’s Avonds keken we met z’n allen naar Spaanse televisie en deden we Italiaanse kaartspelletjes. We wilden eigenlijk naar een feest maar het was buiten behoorlijk hard aan het regenen en we hadden geen zin om door de regen te moeten fietsen en drijfnat in de club aan te komen. Gelukkig vermaakten we ons binnen ook prima!

IMG_3307

Zaterdag 16 september

Zaterdag werd ik vroeg wakker omdat een van mijn huisgenoten nogal een luidruchtig telefoongesprek had. Omdat we veel problemen met de wifi hadden en ik niet veel anders te doen had, besloot ik na mijn ontbijt maar meteen naar de supermarkt te gaan om boodschappen te halen. De supermarkten zijn op zondag dicht en ik had nog wat eten voor zondag voor de trip nodig.

Daarna zat ik een tijdje te bedenken wat ik deze dag wilde doen. Ik had een aantal opties zoals fietsen langs het strand of musea bezoeken. Nadat we een tijdje met alle huisgenoten overlegden besloten we naar het Biopark van Valencia te gaan, de dierentuin! De kaartjes zijn normaal erg prijzig maar omdat we eerder die week bij de Carrefour voor meer dan €30,00 hadden gewinkeld hadden we kortingsbonnen gekregen waarbij je bij elk kaartje een gratis kaartje kreeg. In plaats van €24,00 werd het nu €12,00.

Het biopark is aan de andere kant van Valencia en via het Turia park fietsen we ernaartoe. De dierentuin was aan het eind van het Turia park en was makkelijk te vinden. Het is een dierentuin die gespecialiseerd is in Afrika en lijkt een beetje op Beekse Bergen omdat de dieren niet in kooien maar grote leefgebieden zitten.

Gelukkig was het weer aardig opgeklaard, op een klein buitje na was het de hele dag lekker zonnig en warm! Het was een leuke dag in de dierentuin en we hebben veel gezien.

 

Toen we terugfietsen besloten we gezellig met z’n allen te eten en maakten we pasta carbonada.

 

Zondag 17 september

Zondag was de dag waar ik al de hele week naar uitkeek! Samen met Birgit, Clara en Sophie gingen we mee op de trip van SoyErasmus. Voor €19,00 zouden we hele dag weggaan.

We zouden beginnen bij Fuentes Del Algar, dit is een natuurgebied met prachtige watervallen waar we konden zwemmen en van de zon genieten. Daarna zouden we met de bus doorgaan naar Benidorm. Bij die naam zie ik vooral een bejaardenparadijs voor me, maar voor de Spanjaarden is deze stad een ‘mini New York’. Daar zouden we een rondleiding met gids krijgen en daarna op een van de standen relaxen. Ik had er zin in!

Om 10:00 verzamelden we weer bij het voetbalstadion. Daar stond al een bus maar er stonden nog niet veel mensen te wachten. Dat vonden we al wel wat vreemd maar we waren wat aan de vroege kant dus dachten er verder niet zoveel van. Toen het 10:00 werd en er nog steeds niemand was belde ik Maxim, de organisator van deze dag. Toen bleek dat de trip niet door zou gaan… Iedereen was die dagen ervoor gebeld om dat door te geven alleen waren ze ons vergeten… We baalden behoorlijk want we hadden er heel veel zin in.

Gelukkig hadden we nog een aantal andere plaatsen die we wilden bezoeken en omdat we toch al helemaal klaar om te gaan waren, besloten we naar Albufera te gaan. Niet te verwarren met het Portugese Albufeira! De albufera in Valencia is een nationaal park met veel natuur en een groot meer. Je kunt er boottochten maken, wandelen en naar het strand. Omdat we al van plan waren hier een keer naartoe te gaan wisten we dat je er met het openbaar vervoer makkelijk kon komen. We hoefden alleen op zoek naar een bushalte waar bus 25 stopte. De bus was trouwens €1,50 voor het hele eind dus dat viel erg mee. Helaas was er een fietswedstrijd waardoor een deel van de stad was afgezet en het een tijdje duurde voordat we de goede halte gevonden hadden. Toen na een hele tijd wachten eindelijk de bus kwam bleek die helemaal vol te zitten en was er geen plek meer voor ons, we hadden veel pech deze dag haha.

IMG_3437

Gelukkig kwam er een kwartier later nog een bus. Daarna hadden we nog een keer pech want nergens werd de volgende halte omgeroepen dus misten we onze stop! Na een paar haltes verder uitgestapt te zijn en een bus terug gepakt te hebben kwamen we eindelijk aan op de goede plek.

Het meer is erg groot en je kunt er in een rondvaartboot een rondje varen. Je mag verder niet zelf zwemmen of varen in het meer volgens mij. Voor €4,00 pp mochten we aan boord en maakten we een leuk rondje!

 

Na het varen liepen we door een klein gedeelte van het natuurpark tot we uitkwamen bij het strand. Het strand is heel anders dan dat in Valencia zelf! Het water was veel blauwer, er lagen veel meer schelpen en er waren veel minder mensen. Ook had dit strand een echt duingebied met mooie natuur.

De rest van de middag hebben we lekker op het strand gelegen en van de zon genoten. Omdat er zoveel mooie schelpen te vinden waren ging ik als een echte strandjutter opzoek. Ik had een paar mooie takken en een hele zak vol met schelpen. Het leek me leuk om daar iets mee te knutselen voor in mijn kamer! Het enige dat ik nog moet kopen is wat touw.

 

Toen we besloten terug te gaan was het erg druk in de bus, gelukkig vonden we nog een zitplek op het bagagevak van de bus. Het is erg leuk om het uitzicht van deze nieuwe omgeving vanuit de bus voorbij te zien gaan!

IMG_3509

We stapten uit bij de halte ciudad de las artes y ciencias en liepen het laatste stuk terug naar huis. Daar douchte ik lekker, maakte ik avondeten en schreef ik wat voor mijn blog.

Ook moest ik nog de laatste dingen controleren voor het toevoegen van een extra vak op maandag. Later skypte ik nog met mijn ouders.

 

Maandag 18 september

Ik keek de hele week al een klein beetje tegen de maandag op. Dit was namelijk de dag waarop je vakken kon toevoegen, weglaten of kon ruilen. Ik had al veel verhalen gehoord dat er op deze dag ruzie gemaakt werd en dat iedereen boos op elkaar werd. De tip die ik had gekregen was om er vroeg bij te zijn.

Ik heb zelf in principe genoeg vakken en studiepunten, ik moet er 30 hebben en ik heb er 31,5. Nu leek het me echter fijner om een vak extra te hebben, mocht ik dan mijn toets voor een vak niet halen had ik nog een kans om toch al mijn punten te halen.

Er waren nog 2 vakken over op mijn learning agreement, die waren door iedereen al goedgekeurd en het zou makkelijk zijn als ik die kon kiezen. Omdat het kon zijn dat klassen al vol zaten zocht ik voor de zekerheid ook nog wat andere vakken uit.

Om goed op tijd te zijn was ik om 8:15 bij de goede plek. Daar moest ik in de rij staan en bleek dat ik helemaal niet meteen aan de beurt kreeg maar alleen aanwezig moest zijn om een kaartje met een datum en een tijd te krijgen…

Ik kreeg de tijd donderdag 10:30. Gelukkig niet heel laat maar er zijn wel al heel veel mensen voor mij en met alle vakken die vol zitten is het, first come, first served. Later hoorde ik dat er al om 6 en 7 uur ’s ochtends mensen voor de deur van de school stonden te wachten!

Daarna had ik een aantal lessen in het Spaans, een deel daarvan kon ik volgen en voor een deel ging het Spaans toch echt te snel. Tijdens een 2 uur durend tussenuur fietste ik een eind naar een grote supermarkt om hangertjes en touw te kopen. Ik had namelijk op het strand schelpen en takken gevonden en wilde daar iets leuks voor in mijn kamer mee maken. Ik maakte een beginnetje en ging daarna naar school voor mijn laatste les van de dag.

 

Ik had een praktijkles en we moesten een opdracht met artikelen voorbereiden, gelukkig had ik een leuk groepje met andere Erasmusstudenten.

Het uitzicht vanuit het klaslokaal op de bergen is toch iets anders dan het water in Rotterdam!

Daarna had ik een leuke afspraak in het centrum! Een oud-collega van mijn moeder is een maand geleden naar Spanje verhuisd, naar een dorp op een uur rijden van Valencia. Mijn moeder had ons met elkaar in contact gebracht en we hadden via Whatsapp wat berichten heen en weer vestuurd. Vandaag kreeg ik een berichtje dat ze met haar dochter (die op bezoek was) in de stad was en of ik het leuk vond om samen iets wat te drinken.

We gingen uiteindelijk zitten op een leuk plein, het was erg gezellig om te kletsen en ervaringen van verhuizen naar Spanje uit te wisselen!

IMG_3550

Meer over de rest van mijn schoolweek lees je in deel 6!

Mocht je nog vragen hebben of iets willen zeggen kan dat hieronder in de reacties of kun je me een whatsapp berichtje sturen!

Saludos, Saskia

 

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie