Valencia – Update 9

Hoi! Dit is update 9 alweer, deze week waren mijn ouders en Marijn er nog steeds en gingen we met de auto op pad in Spanje!

Dinsdag 17 oktober

Dinsdag stond de wekker erg vroeg, ik moest namelijk om 8:30 beginnen en mijn ouders hadden om 9:40 de trein naar Madrid! Vanaf Valencia kun je met de trein in ongeveer 2 uur naar Madrid en omdat ik dinsdag en woensdag toch veel les had leek het mijn ouders leuk om daar twee dagen heen te gaan!

Helaas bleek het weer in Madrid dinsdag en woensdag niet zo heel goed, maar ze hadden er toch veel zin in.

Ik had dus gewoon ’s ochtends les en had tussen de middag 6 uur tussenuur waarin ik al mijn huiswerk deed zodat ik de rest van de week mijn vrije tijd met mijn ouders kon besteden!

Na mijn laatste les tot 20:30 ging ik samen met Danique op de fiets naar het oude centrum. Haar ouders hadden namelijk gezegd dat we voor de schrik en als bedankje voor mijn hulp in Madrid samen uit eten mochten op hun kosten, erg lief!

We gingen op een leuk pleintje in het centrum zitten, Plaza del Tossal bij een restaurant dat een leuk terras onder de bomen had. We hadden beiden mini hamburgers en als dessert chocolademousse en brownie, superlekker en heel gezellig!

Woensdag 18 oktober

Woensdag had ik eindelijk mijn afspraak bij de dokter in het ziekenhuis. Ik was aan de vroege kant en werd zelfs eerder dan mijn eigenlijke tijd geholpen, het was voor het eerst sinds ik in Spanje ben dat de wachttijd kort was!

Dit was een afspraak met een huisarts om de verwijzing voor het bloedonderzoek voor mijn schildklier. Ik had alles vertaald naar het Spaans en gelukkig begreep de dokter me en kreeg ik het formulier mee. De wachttijden zijn helaas erg lang dus pas over 2 weken mag ik bloed laten prikken en waarschijnlijk moet ik daarna weer een lange tijd wachten op de uitslag. Maarja, de eerste stap is gezet!

Daarna had ik weer een dag met les.

’s Avonds ging ik gezellig uit eten met mijn huisgenoten om mijn verjaardag nog te vieren! Toen ik echt jarig was, was ik in Andalusië en de week erna waren Clara en Sophie allebei weg. We aten lekker bij 100 montaditos (ja alweer haha) en als cadeautje hadden ze allemaal foto’s van ons samen uitgeprint omdat ze wisten dat ik van foto’s op mijn muur hield, erg leuk!

Daarna gingen we naar een speciale ijszaak waar ze vloeibaar ijsbeslag op een koude plaat goten en met een soort plamuurspatel het ijs in rolletjes schaafden. Erg bijzonder en erg lekker, het was een hele gezellige avond!

 

 

Donderdag 19 oktober

Mijn ouders waren woensdagnacht pas laat thuisgekomen dus ik had ’s nachts in mijn eigen appartement geslapen. Donderdag begon ik pas om 16:30, omdat er een les was uitgevallen, dus ’s ochtends ging ik naar het appartement van mijn ouders en bezochten we een churrería in de buurt op waar we lekker churros con chocolate aten, lekker!

IMG_5028

Mijn broertje moest nog leren voor school dus hij ging daarna terug naar het appartement, mijn vader wilde graag naar het wetenschapsmuseum in de ciudad de las artes y ciencias en mijn moeder en ik gingen gezellig samen winkelen! Eerst bezochten we wat winkeltjes voor nog wat spullen voor mijn kamer en daarna gingen we op de fiets naar het centrum. Na een korte toeristische stop bij station del Norte (een heel mooi oud station) gingen we wat winkels in en lunchten we gezellig. Daarna moest ik terug naar school voor een praktijkles die ik niet kon missen.

Samen met mijn ouders bracht ik ook nog even wat spullen die ik voor mijn kamer had gekocht naar mijn appartement waar ze ook mijn andere 4 huisgenoten ontmoetten!

’s Avonds gingen we gezellig uit eten bij wat we eerst dachten dat een Griek was maar later een gewoon restaurant bleek te zijn, in elk geval erg lekker!

 

 

Vrijdag 20 oktober

Omdat ik elke vrijdag vrij ben en het me heel leuk leek wat meer van de omgeving te zien hadden we voor vrijdag en zaterdag een auto gehuurd. Samen met mijn vader ging ik ’s ochtends op de fiets naar de verhuur en haalden we daarna mijn moeder en Marijn op bij het appartement. Het verkeer in de stad Valencia is wel bijzonder, ze toeteren om bijna alles en proberen hun auto overal tussen te krijgen. Vooral rotondes zijn lastig omdat er geen witte strepen zijn en iedereen maar moet kijken welke kant ze op willen. Het rijden was dus wel even wennen voor mijn vader! Helaas kon ik niet rijden omdat het erg duur is als je jonger dan 25 bent of korter dan 5 jaar je rijbewijs hebt.

We besloten op vrijdag naar het noorden te rijden en op zaterdag naar het zuiden. We begonnen bij Sagunto, een stad boven Valencia met een mooi kasteel op de berg. Van de stad zelf hadden we iets meer verwacht, de websites waren heel enthousiast dus hadden we hoge verwachtingen, maar het kasteel was heel mooi en bijzonder!

Daarna reden we per auto naar Montanejos, ik was al eerder in dit natuurgebied geweest en na mijn foto’s en verhalen wilden mijn ouders de plek ook graag in het echt zien. We zwommen eerst in de mooie natuurlijke waterbronnen en liepen daarna de wandeling die ik al eerder had gedaan langs het stuwmeer en het gat in de muur waar water uitspoot, heel erg mooi!

Daarna reden we met de auto terug naar Sagunto, maar nu het deel dat aan zee ligt, port de sagunto. We bekeken de haven en liepen een stukje over de boulevard. Een mooi stukje strand en leuk om bij alle bootjes te kijken!

 P1200458

Zaterdag 21 oktober

Zaterdag gingen we op ‘roadtrip’ naar het zuiden! Je kunt kiezen om via de snelweg naar het zuiden te gaan, of via de weg langs de zee, die er langer over doet maar waar je wel veel meer ziet onderweg. We besloten via de kustweg te rijden. We reden door het natuurgebied Albufera, waar we een korte stop maakten, naar het dorpje el Pulero. Daarna reden we door naar Cullera waar we het mooie uitzicht bekeken. Erg grappig want ik moet voor school een onderzoek naar Cullera doen!

Via Cullera reden we door naar Denía, waar de ouders van Nathalie (mijn klasgenoot uit Nederland die ook in Valencia studeert) een vakantiehuis hadden. Ze was zelf gewoon in Valencia maar het is grappig om te zien hoe deze plaats eruitziet. We liepen een rondje door de hele grote haven en aten lekker een ijsje.

Daarna reden we met de auto naar de plaats Xabia waar we op het strand nog even genoten van de zon en de zee!

Heel toevallig zat er in Xabia een Nederlands café en omdat ik die heel erg had gemist at ik lekker een broodje kroket!

Daarna reden we weer terug naar Valencia, nu wel over de snelweg en gingen we uiteten bij een typisch Spaans tapasrestaurant. Heel lekker en leuk om tussen alle Spanjaarden te zitten. Er was geen kaart maar je koos gewoon uit de vitrine uit wat er lag, leuke ervaring.

Daarna nam ik afscheid van mijn ouders omdat ze zondag om half 6 op moesten staan voor hun vliegtuig. Heel erg jammer dat ze weer weg gingen maar we hebben een super leuke week samen gehad!

 

Zondag 22 oktober

Zondag sliep ik een beetje uit en ruimde ik mijn kamer op/ richtte ik hem in met alle nieuwe dingen die ik had gekocht. Ik deed een aantal wasjes en ruimde op. Ook deed ik grote boodschappen (omdat ik eerst naar Andalusië was, daarna naar Madrid en daarna met mijn ouders, was dat hoognodig!

’s Middags ging ik samen met Clara naar het winkelcentrum om wat rond te lopen en wat te winkelen. Van mijn ouders mocht ik voor mijn verjaardag een sieraad uitzoeken en het was het idee om dat samen in Valencia te doen, maar omdat we daar uiteindelijk geen tijd voor hadden besloot ik samen met Clara te kijken. We kwamen langs de Pandorawinkel en omdat ik al heel lang een Pandora armbandje wilden besloten we even te kijken. Er zijn zoveel bedeltjes om uit te kiezen maar omdat ik het cadeautje van mijn ouders en Marijn kreeg wilde ik graag iets dat met familie te maken had. Toen ik uiteindelijk dit bedeltje zag, wist ik dat deze het moest worden!

Aan het eind van de middag keerden we weer terug en had ik een rustige avond.

 

Maandag 23 oktober

Maandag begon het echte leven weer na een aantal hele leuke weken, wel weer even wennen hoor… Ik begon met een paar lessen en had daarna een groot tussenuur. Gelukkig had ik wat leuks om te doen! Samen met Clara had ik besloten ons huis Halloweenproof te maken en hadden we pompoenen gekocht! Samen maakten we daar lampionnen van en met de binnenkant maakten we muffins en cake. Heel erg gezellig en leuk om creatief bezig te zijn!

Daarna had ik weer les tot 21:30 en daarna facetimende ik met Eline, heel gezellig!

 IMG_5253

Mocht je wat willen zeggen of vragen kun je een reactie achterlaten of een whatsappje sturen!

Saludos,

Saskia

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Dit bericht heeft één reactie

  1. Marina

    Wat hebben wij een leuke week in Spanje gehad! Heel leuk om alles uit Valencia nu in het echt gezien te hebben.
    En voor wie ook naar Valencia wil: het is echt een mooie sfeervolle stad (met veel historie maar ook met hele moderne architectuur) en het is er nu nog heerlijk weer .
    Als je een appartement buiten het toeristische centrum hebt maak je veel mee van het leven in Spanje (mensen leven vooral buitenshuis) en kun je voor weinig geld uit eten. Vooral de kleine tapasrestaurants zijn een aanrader!

Geef een reactie