Je bekijkt nu De Vogezen (2) – Frankrijk

De Vogezen (2) – Frankrijk

Hoi! Afgelopen week was ik met mijn vader en Niko (vliegvriend van mijn vader) in de Franse Vogezen. Elk jaar gaan ze naar het buitenland om in de bergen te paragliden en ik ging weer mee als chauffeur!

 

Zondag 19 juli

Zondag vertrokken we vroeg richting Frankrijk. Gelukkig waren er weinig files en vrachtwagens op de weg dus konden we vlot doorrijden. We verbleven op de camping ‘la Wagga’ in het dorpje Fellering. Het is een hele simpele camping maar wel direct naast het landingsterrein voor paragliders. Onze caravan stond ongeveer 2 meter van het veld dus we hadden mooi uitzicht op de bergen en alle vliegers!

Maandag 20 juli

Maandag waaide het helaas te hard om te kunnen vliegen, het weer was ook wisselend koud en warm maar we besloten toch naar het stuwmeer (Wildenstein) in de buurt te gaan om te zwemmen en suppen (stand-up-paddelen).

Dinsdag 21 juli

Dinsdag was het gelukkig wel beter vliegweer en we vertrokken naar de berg ‘Drumont’ waar het druk was met paragliders. Terwijl ik op de berg zat te wachten tot mijn vader en Niko vertrokken werd ik vergezeld door een groep koeien haha! Uiteindelijk hebben ze twee mooie vluchten kunnen maken.

Woensdag 22 juli

Woensdag waaide het best hard maar zijn we toch naar de berg gegaan om te kijken of het wat kon worden. Uiteindelijk bleek de lucht echt te onrustig te zijn en na een paar (bijna) ongelukken gezien te hebben (gelukkig allemaal goed afgelopen) was het zeker een goede keus om niet te gaan vliegen.

Donderdag 23 juli

Donderdag besloten wat vroeger naar boven te gaan in de hoop dat de wind wat rustiger zou zijn en dat bleek. Ze konden twee mooie vluchten maken en toen de wind te hard werd zijn we naar het stuwmeer gegaan om te zwemmen en suppen.

Aan het eind van de middag ging de wind weer meer liggen en was het tijd om weer te berg op te gaan. Ik ging namelijk ook een duovlucht doen! Een filmpje daarvan kun je zien in deze blogpost.

Vrijdag 24 juli

Vrijdag was de wind niet geschikt om te vliegen maar was het verder wel erg lekker weer. Daarom besloten we de toerist uit de hangen in het Middeleeuwse stadje ‘Colmar’. Het is een erg leuk stadje om te bezoeken met prachtige oude gebouwen en mooie bloemen.

Daarna zijn we doorgereden naar Gerardmer waar Lawrence (de tandempiloot van de dag ervoor) een zeilboot had liggen waar we mee zijn gaan varen, erg leuk!

Zaterdag 25 juli

Zaterdag zijn we naar huis gereden en toen zat de vakantie er helaas alweer op… Het was weer een geslaagde week!

En voor iedereen die zich afvraagt hoe het is om in het buitenland op vakantie te gaan in Coronatijd, wij vonden het in Frankrijk goed te doen! We merkten vrij weinig verschil behalve het feit dat je op meer plekken mondkapjes moet dragen (veel winkels verplichten dat). Als je op niet te drukke plekken komt is afstand houden goed te doen en het vakantiegevoel was er zeker!

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie