Je bekijkt nu Reistip AUS: Duiken in Byron Bay (Julian Rocks)

Reistip AUS: Duiken in Byron Bay (Julian Rocks)

Hoi! Wie aan duiken in Australië denkt zal al snel denken aan het Great Barrier Reef. Toch heeft Australië veel meer plekken waar je kunt duiken met mooie vissen en bijzonder koraal!

Een van de plekken die in de top 10 duikplekken van Australië staat is ‘Julian Rocks’, vlak voor de kust van Byron Bay. Zo’n 20 miljoen jaar geleden werd deze plek gecreëerd door een vulkanische uitbarsting en doordat de dive site op het meest oostelijke punt van Australische ligt komen er verschillende zeestromen samen. Dit zorgt ervoor dat er allerlei tropische vissen te zien zijn die er normaal gesproken niet zouden zijn. Ook ligt het gebied veilig waardoor het ook wel ‘the nursery’ wordt genoemd. Dit betekent dat er verschillende dieren hier komen om te bevallen en hun kinderen groot te laten worden.

In de winter zijn er zusterhaaien en kun je walvissen horen zingen, in de zomer zijn er luipaardhaaien en manta roggen. Daarnaast zijn er schildpadden en vele soorten tropische vissen.

Rondom Julian Rocks zijn verschillende dive sites met een diepte variërend van 12 tot 25 meter. Ideaal voor zowel beginnende als ervaren duikers.

Er zijn twee bekende duikscholen die hier heen gaan om te duiken: ‘Sun dive Byron Bay’ en ‘Byron Bay dive center’. Ik heb zelf met de eerste gedoken, een fijne duikschool met goede materialen!

Beide duikscholen hebben een eigen boot, met een busje rijd je naar het strand waarna het nog een boottochtje van 10 minuten naar de rotsen is. Als je geluk hebt zie je onderweg nog dolfijnen of schildpadden!

Ik heb tijdens mijn duik verschillende luipaardhaaien, schilpadden en tropische vissen gezien. Ik heb in totaal 50 minuten gedoken en ben tot ongeveer 12 meter diepte gegaan. Hieronder een filmpje van mijn duik:

Heb jij wel eens gedoken in Australië?

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie