Laatste voorbereidingen Valencia

Hoi, hier weer een update over mijn vertrek naar Valencia! Mijn laatste update was 28 maart en sindsdien is er veel veranderd. Zo heb ik een kamer gevonden en een vlucht geboekt. Mijn vertrek komt nu echt dichtbij!

 

Eind maart kreeg ik te horen dat ik was aangenomen, daarna moesten er natuurlijk veel dingen geregeld worden en dat heb ik de afgelopen paar maanden gedaan!

Inschrijving universiteit
Nadat ik had gehoord dat ik genomineerd voor de universiteit Valencia was, kon ik me inschrijven bij de universiteit. De universiteit van Valencia had een aantal plekken vrijgehouden voor Inholland studenten maar moest nog wel weten welke studenten dat uiteindelijk geworden waren. Via internet moest ik een paar formulieren invullen en toen stond ik al snel in het systeem van school.

Kiezen vakkenpakket
Als ik deze 5 maanden in Nederland was blijven studeren had ik 30 studiepunten kunnen verdienen. Daarom moet ik op de buitenlandse universiteit ook 30 studiepunten halen. Sommige scholen hebben vaste vakkenpakketten voor buitenlandse studenten maar op de universiteit van Valencia is het de bedoeling dat je zelf vakken kiest, die vakken samen moeten voldoen aan de eis van 30 studiepunten. Internationale studenten moeten minimaal 2 Spaanse vakken kiezen en de overige vakken mogen Engels zijn. Zelf heb ik een extra vak gekozen, mocht ik een vak niet halen kan ik nog steeds de 30 studiepunten halen. Ook moest je een reservelijst hebben voor het geval er klassen vol zouden zitten. Dit zijn de vakken die ik heb gekozen:

Learning agreement

De namen van de vakken zijn in het Spaans maar het zijn psychologie-, marketing-, economie- en toerisme vakken.

Inholland moet deze vakken goedkeuren om te controleren of het wel vakken zijn die aansluiten bij mijn opleiding en op een voldoende niveau zijn. Daarna moet de universiteit van Valencia de lijst ondertekenen. Een andere naam voor het vakkenpakket is de learning agreement. Mijn learning agreement is goedgekeurd door Inholland maar helaas is de Spaanse administratie wat trager en heeft de universiteit de lijst nog niet ondertekend. De Spaanse administratie is nog iets waar ik aan moet gaan wennen… Op de welkomst dag is er nog een mogelijkheid om de lijst te laten ondertekenen maar ik hoorde van oud-studenten dat op die dag iedereen ruzie maakt om als eerste de vakken goedgekeurd te krijgen omdat er soms maar beperkt plaats is, ik ben erg benieuwd naar deze dag…

Verzekeringen
Als je voor langere tijd naar het buitenland gaat kan het zijn dat er qua verzekeringen het een of ander veranderd. We hebben naar al mijn verzekeringen gebeld (ziektekosten-, reis-, aansprakelijkheidsverzekeringen, etc.) en op dit moment hoeft er nog niks te veranderen. Later, als ik ook stage ga lopen en dus ‘werk’ in het buitenland worden de dingen wel anders.

Ov-vergoeding
Als student heb je recht op een ov kaart waar je of doordeweeks of in het weekend gratis mee kan reizen. Als je, door een studie of stage in het buitenland, geen gebruik maakt van deze kaart kan je een ov-vergoeding aanvragen. Je krijgt dan maandelijks een bedrag dat je kunt gebruiken als extra beurs in het buitenland. Voor de aanvraag moest ik eerst mijn school een verklaring laten ondertekenen als bewijs dat ik echt naar het buitenland ga. Ik heb daarna de aanvraag ingeleverd bij duo maar helaas kan het een aantal weken duren voordat je een reactie krijgt dus dat is nog even afwachten!

Erasmusbeurs
Omdat de overheid wil dat het makkelijker voor studenten wordt om in het buitenland te studeren is er een beurs ontwikkeld, de Erasmusbeurs. Als student die voor een periode naar het buitenland gaat heb je recht op deze beurs. De hoogte van de beurs is afhankelijk van het land waar je naartoe gaat. Ik kan deze beurs nog niet aanvragen omdat mijn learning agreement nog niet ondertekend is maar zodra ik de handtekeningen heb, ga ik me hiervoor aanmelden!

Kamer
Na heel wat zoeken op internet heb ik eindelijk een kamer gevonden! Meer over de zoektocht naar een kamer komt in een aparte blogpost!

Vlucht
Nadat ik wat informatie van de school kreeg over de schooldagen kon ik gaan zoeken naar een vlucht. Vanaf 6 september begonnen de eerste activiteiten op school. Aangezien ik nog nooit in Valencia geweest ben wilde ik ook de tijd hebben om de stad te leren kennen dus besloot ik een week eerder te vliegen. Uiteindelijk vond ik via Transavia een gunstige vlucht via Schiphol op woensdag 30 augustus. Dat is dus mijn vertrekdatum!

De komende week wordt vooral veel inpakken, opruimen, voorbereiden en afscheid nemen. Het voelt wel raar, na al 2 jaar dromen over het moment dat ik in Spanje zou gaan studeren is het nu bijna zo ver! Ik kijk er erg naar uit en zal updates blijven geven over mijn tijd in Valencia!

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie