Duiken op Kreta

Hoi! Hier blogpost en een nieuw filmpje over mijn duikervaring in Kreta!

Afgelopen meivakantie was ik op vakantie op Kreta (reisverslagen volgen snel) en daar kreeg ik de kans om weer te duiken! Via een oud-collega van de duikschool in Tenerife had ik de tip gekregen om te gaan duiken in het Zuiden van Kreta. Dat gebied is nog niet overspoeld met toeristen en er zou nog veel onderwaterleven zijn.

Samen met mijn vader vertrok ik vrijdag 3 mei naar het dorp Plakias, waar we met de duikschool Dive2Gether zouden gaan duiken. Helaas had mijn vader een verkoudheid opgelopen en mocht hij niet duiken (duiken met verkoudheid is erg gevaarlijk). Gelukkig kon hij alsnog mee om te snorkelen!

Met een groep mensen vertrokken we naar onze duikplek voor de dag, Old Damnoni Harbour. Hier heb ik twee duiken van 45 minuten gedaan.

 Het was heel leuk om weer te duiken! Wel was de onderwaterwereld erg verschillend dan die in Tenerife. Dit verschil merkten we ook toen we afgelopen zomer in Italië doken. In deze landen is overbevissing een groot probleem, er wordt zoveel gevist dat in sommige gebieden een groot deel van de vissen verdwenen is. Tijdens de duik heb ik dus helaas ook niet heel veel maritiem leven gezien maar alsnog was het erg leuk.

Hieronder een filmpje met de beelden die ik heb gemaakt met mijn nieuwe GoPro Hero 7 Black:

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ydq6gxxFpdA&w=560&h=315]

 

De volgende blogs worden mijn reisverslagen van de vakantie op Kreta!

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie