Je bekijkt nu Duovlucht paragliden – Frankrijk

Duovlucht paragliden – Frankrijk

Hoi! Tijdens mijn vakantie in Frankrijk heb ik iets heel leuks gedaan, namelijk een duovlucht paragliden!

 

 Samen met mijn vader was ik op vakantie in Frankrijk, het reisverslag volgt nog. Hij doet namelijk aan de sport ‘paragliden’, met een grote vlieger de lucht in.

Om dit zelf te mogen doen heb je cursussen en een brevet nodig. Die heb ik helaas niet maar gelukkig kun je ook een duovlucht doen. Hierbij ga je samen met een ervaren piloot de lucht in zodat je toch een vlucht kunt maken.

Op de laatste dag van onze vakantie mocht ik ook de lucht in! Ik startte van de berg ‘Sapenay’, een bekende vliegspot in Frankrijk. Het leuke was dat mijn vader iets na ons startte en dat we dus tegelijkertijd in de lucht waren! Uiteindelijk kwamen we ook heel dichtbij om met onze (vlieg)schermen een ‘luchtkus’ te doen, heel bijzonder.

Het was een hele heldere dag dus het uitzicht over het meer ‘lac du Bourget’ en de bergen daaromheen was prachtig. Ik mocht ook even zelf vliegen en op het eind gingen we ook nog stuntend in een soort spiraal naar beneden. Ik heb onderweg ook wat kunnen filmen, een leuke herinnering.

 Hier het filmpje van mijn vlucht:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=NjfQnEIhWtA&w=560&h=315]

Hier een aantal foto’s die tijdens mijn vlucht zijn gemaakt:

Ik vond het een hele gave ervaring en hoop het in de toekomst vaker te gaan doen en misschien wel zelf te leren!

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie