Je bekijkt nu Eerste blog: wat uitleg

Eerste blog: wat uitleg

Hoi!

Ik zal mezelf in deze eerste blogpost even voorstellen. Mijn naam is Saskia Roos en ik ben 18 jaar. Ik zit op dit moment in het tweede jaar van mijn studie Hoger Toeristisch en Recreatief onderwijs (HTRO) op hogeschool InHolland. Ik hou van varen, sporten en reizen. Dat laatste is ook een van de redenen dat mijn studie goed bij me past.

 

In het derde jaar van mijn studie moet je 5 maanden stagelopen en moet je 5 maanden studeren. Die 5 maanden studeer je in een zelfgekozen richting op een van de drie locaties waar de studie HTRO wordt aangeboden (Haarlem, Diemen of Rotterdam). Zo’n studierichting wordt een ‘minor’ genoemd, je hebt verdiepende en verbredende minors.

Er is echter ook een minor die ‘study abroad’ heet. Bij deze minor studeer je voor een periode van 5 maanden bij een partneruniversiteit van InHolland. Je volgt dan toeristische-/ marketing- of managementvakken aan een buitenlandse universiteit. Per locatie en studie van InHolland zijn er andere partnerscholen en voor de studie HTRO in Rotterdam waren er de volgende partneruniversiteiten:

– Oostenrijk                             – Spanje (Sevilla)
– Finland                                   – België (Antwerpen)
– Turkije                                    – België (Kortrijk)
– Noorwegen                           – Portugal
– Spanje (Valencia)

Het was ook mogelijk om van een andere studie of locatie van InHolland een partnerschool te kiezen maar de kans dat je daar wordt aangenomen is namelijk erg klein. Het les jaar is ingedeeld in 2 semesters van elk 5 maanden. Je hebt het ‘Fall semester” en het “spring semester”. Het fall semester is ongeveer van september tot januari en het spring semester is ongeveer van februari tot juni/juli.

Elk semester heeft de partneruniversiteit een bepaald aantal plaatsen beschikbaar voor internationale studenten. Gemiddeld zijn er twee plekken per semester beschikbaar, dat betekent dus dat er een kans is dat er te veel mensen naar een universiteit willen en dat er geloot moet worden. Daarom adviseert de school om een top drie te maken van universiteiten waar je heen zou willen.

Al vanaf het moment dat ik wist dat het mogelijk was om in het buitenland te studeren wist ik dat ik dit heel graag wilde doen. Op mijn opleiding leer ik Spaans maar na twee jaar krijg je hier geen les meer in en sluit je deze taal af op A2 niveau (dit is beginnersniveau). Ik wil graag deze taal vloeiend beheersen en (ook door het mooie weer) heb ik besloten dat ik graag naar Spanje wil.

Omdat ik voor toeristische partneruniversiteiten maar uit 2 Spaanse plaatsten kon kiezen heb ik voor de derde keus een partneruniversiteit van de businessopleiding van InHolland gekozen. Mijn top drie zag er dus als volgt uit:

  • Valencia
  • Sevilla
  • Madrid

Nadat ik de afgelopen weken allerlei informatie heb gekregen is het nu tijd om me in te gaan schrijven!

Saskia

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie