Je bekijkt nu De inschrijving

De inschrijving

Hoi!

Gister was het dan zover, mijn aanmelding voor de study abroad 2017/2018. De deadline is woensdag 15 februari maar ik heb de aanmelding zondag al verstuurd.

Mijn opleiding (Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs, InHolland Rotterdam) heeft een speciaal gegevenssysteem voor studenten die naar het buitenland willen om te studeren of stage te lopen. Via de site van InHolland kun je je aanmelden en al je gegevens invullen. De school heeft namelijk allerlei persoonlijke gegevens nodig voor het geval er iets gebeurd als jij in het buitenland bent. Ook zijn er allerlei beurzen waar je recht op hebt als je met deze studie naar het buitenland gaat en kun je je daar in het systeem ook voor aanmelden.

Er zitten verschillende eisen aan de student die naar het buitenland wil gaan. Een van de belangrijkste is het hebben van genoeg studiepunten. In jaar 1 moet je 60 studiepunten hebben om je Propedeuse te halen en 50 punten om over te mogen naar het tweede jaar. In het tweede jaar moet je 60 punten uit jaar 1 en 40 punten uit jaar 2 hebben. Om je in te schrijven voor de study abroad moet je dus je cijferlijst meesturen om te controleren of je überhaupt naar het buitenland mag.

Ook moest er een motivatiebrief in de taal van het onderwijs geschreven worden. De motivatiebrief schrijf je over je eerste keus, in mijn geval dus voor Valencia. Als je naar Spanje wilt is het mogelijk dat je Spaanse (en niet alleen Engelse) vakken moet volgen. De brief moest dus (deels) in het Spaans zijn. Ik heb mijn motivatiebrief eerst in het Nederlands geschreven en daarna naar het Engels en Spaans vertaald. Ik heb de Spaanse brief nog met iemand gecontroleerd en daarna kon alles ingeleverd worden.

In mijn motivatiebrief heb ik zo goed mogelijk uitgelegd waarom ik graag naar Valencia wil. Ik heb zelf een lange tijd getwijfeld of ik Sevilla of Valencia op nummer 1 wilde zetten. Ik kreeg van veel mensen te horen dat het voor je Spaans beter is om naar Sevilla te gaan omdat daar minder mensen Engels spreken. In Sevilla is het echter heel erg warm in de zomer en omdat ik ook van plan ben stage in Spanje te lopen verwacht ik dat ik dat het met mijn Spaans wel goed komt. Valencia ligt aan het strand en dat is iets wat me heel erg aanspreekt. Daarom heb ik besloten Valencia op nummer 1 te zetten en heb ik me in mijn motivatiebrief op die stad gericht.

Binnen 14 werkdagen gaat het international office van mijn school alle aanvragen bekijken en eventueel lotingen houden. Twee weken na 15 februari krijg ik dus te horen of ik genomineerd ben voor de school van mijn keuze.

Het worden dus spannende weken!

Saskia

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie