Je bekijkt nu Studie-update : starten met afstuderen

Studie-update : starten met afstuderen

Hoi! Hier weer eens een update over mijn studie! Inmiddels heb ik al mijn studiepunten voor tentamens binnen en mag ik beginnen aan de volgende stap, afstuderen!

Over afstuderen

Bij mijn studie rond je je opleiding af door een scriptie te schrijven. Hiermee ben je in principe 5 maanden mee bezig. Wanneer je al je studiepunten hebt, is je afstudeeronderzoek (scriptie) het laatste wat je moet doen. Met een goedgekeurde scriptie bewijs je dat je hbo-bekwaam bent en dus je diploma in ontvangst mag nemen!

Bij mijn opleiding moet je een afstudeeronderzoek doen voor een bedrijf. Je onderzoek moet gerelateerd zijn aan toerisme maar mag verder in de richting zijn die jij zelf interessant vindt. Je mag een of twee dagen meelopen bij het bedrijf als stage maar dit is niet nodig. Wel moet je af en toe langsgaan bij het bedrijf om informatie te verkrijgen en de voortgang te bespreken.

 

Mijn opdrachtgever

Ik heb naar een aantal bedrijven open sollicitaties gestuurd en uiteindelijk een leuke en uitdagende opdracht gevonden bij Vakantiepark Delftse Hout hier in Delft. Hier heb ik toen ik 16 was in de winkel en het restaurant gewerkt, dus het bedrijf kende ik al een beetje.

Het vakantiepark gaat verbouwen en een aantal dingen op het park aanpassen, met name de faciliteiten (campingwinkel, restaurant, receptie, sanitair gebouw, etc.). Ik ga als opdracht de wensen en behoeften van de gasten inventariseren met betrekking tot deze faciliteiten. Dus vragen wat zij eigenlijk willen zien op het vakantiepark.

Op basis van deze bevindingen ga ik een adviesrapport schrijven waarin staat hoe de faciliteiten verbeterd/veranderd kunnen worden zodat ze aansluiten bij de wensen van de gast!

Ik vind het een leuke opdracht en ben nu druk bezig met mijn onderzoeksvoorstel, daarin staat hoe ik van plan ben het onderzoek uit te voeren en alvast relevante trends, ontwikkelingen en literatuur. Het onderzoeksvoorstel moet ik in de eerste week van juni inleveren. Als het voorstel is goedgekeurd kan ik aan de slag met het interviewen van de gasten.

Ik zal jullie op de hoogte houden van de vorderingen rondom mijn scriptie!

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie