Je bekijkt nu Mijn plan: reizen door Australië

Mijn plan: reizen door Australië

Hoi! Zoals je kon lezen in mijn vorige blogpost ben ik afgestudeerd! Dan komt natuurlijk van veel mensen de vraag: ‘wat ga je nu doen’?

Ik heb lang nagedacht over wat ik wilde doen na mijn studie: meteen aan een master beginnen, gaan werken of toch reizen? Uiteindelijk heb ik besloten mijn droom te volgen en voor een langere periode op reis te gaan!

Ik ga alleen reizen en wilde backpacken. Mijn bestemming moest dus veilig, leuk en niet al te duur zijn. Dan kom je natuurlijk al snel bij Australië als bestemming uit! Australië sprak me al een lange tijd erg aan. De verschillende soorten natuur, het duiken, de relaxte sfeer en het feit dat het ver weg is en het dus prettig is als je genoeg tijd hebt om alles van het land te ontdekken.

Daarom ga ik vanaf december reizen in Australië! Althans, ik ga nu beginnen met het plannen en regelen van mijn reis en als alles goed gaat hoop ik vanaf december in Australië te zitten.

Ik ga een ‘working holiday visum’ aanvragen. Daarmee mag je als jongere een jaar in Australië reizen en werken, als ik zou willen zou ik dus ook een baantje kunnen vinden. Het lijkt me ook erg leuk om een cursus tot duikinstructeur assistent te volgen en tijdens die cursus dus veel te kunnen duiken in het great barrier reef.

De komende weken zal ik op mijn blog mijn voorbereidingen delen en als ik daar eenmaal ben natuurlijk ook al mijn ervaringen!

Ben jij wel eens in Australië geweest en heb je tips voor dingen die ik echt moet doen of bezoeken?

 

 

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie