Je bekijkt nu Update afstuderen

Update afstuderen

Hoi! Een tijdje geleden schreef ik een blogpost over de start van het afstuderen aan mijn opleiding Toerisme. Mijn afstudeeronderzoek voor Vakantiepark Delftse Hout. Nu zijn we weer een tijdje verder en leek het me wel weer tijd voor een update!

 

Wat uitleg…

Voordat je mag beginnen met je echte onderzoek (fieldresearch) moet je eerst een voorstel schrijven om aan de docenten uit te leggen hoe je van plan bent je onderzoek te gaan doen. In mijn geval heet dat ‘het onderzoeksvoorstel’. Hierin beschrijf je de aanleiding voor het onderzoek, achtergrondinformatie, relevante trends en ontwikkelingen in de markt, je centrale vraag en deelvragen en je onderzoeksmethodiek.

Het is belangrijk dat je hier een voldoende voor krijgt, als je plan goed is is de kans dat je onderzoek goed verloopt namelijk een stuk groter! Ik heb mijn onderzoeksvoorstel 5 juni ingeleverd en kreeg twee weken later mijn cijfer, ik heb een 7 dus een voldoende!

Nog even kort mijn onderzoek samengevat…

Vakantiepark Delftse Hout gaat verbouwen en een aantal dingen op het park aanpassen, met name de faciliteiten (campingwinkel, restaurant, receptie, sanitair gebouw, etc.). Ik ga als opdracht de wensen en behoeften van de gasten inventariseren met betrekking tot deze faciliteiten. Dus vragen wat zij eigenlijk willen zien op het vakantiepark.

Op basis van deze bevindingen ga ik een adviesrapport schrijven waarin staat hoe de faciliteiten verbeterd/veranderd kunnen worden zodat ze aansluiten bij de wensen van de gast!

En nu…

De voldoende voor mijn onderzoeksvoorstel betekent dat ik verder mag met de volgende stap in mijn onderzoek, namelijk het doen van interviews. De komende weken zal ik dus op het vakantiepark interviews met verschillende gasten afleggen en die interviews transcriberen (letterlijk uitschrijven). In totaal moet ik 20 interviews van +-30 min doen, hier ben ik dus wel even mee bezig!

Uiteindelijk moet ik alle resultaten van het onderzoek verwerken en een aanbevelingsrapport en implementatieplan opstellen. Dit ga ik deze zomer doen. Als alles volgens planning verloopt zal ik 6 september mijn scriptie inleveren!

Kortom, een drukke zomerperiode waarin ik nog even hard moet werken om hopelijk snel mijn diploma te krijgen!

Saskia

Hoi! Mijn naam is Saskia, afgestudeerd aan de bachelor 'Tourism Management' en de master 'Duurzaam Toerisme' Ik hou van varen, sporten, duiken en reizen. En dat laatste is ook de reden dat ik deze blog ben gestart! Ik ben gek op reizen en wilde graag mijn ervaringen met anderen delen. Op mijn blog deel ik daarom reisverslagen van mijn vakanties, reistips en allerlei andere dingen die mij interesseren!

Geef een reactie